02 juni 2011

Laks og salat med hjemmelavet rævesovs

Selvom vi helst ikke vil fylde os med sukker, så behøver vi ikke altid undvære. Her har du en af mine opskrifter på en gammel klassiker, rævesovs, som bare gør en simpel laksemad eller som her, salat med laks, lidt mere spændende. Måske en idé til pinsen, som snart står for døren... Velbekomme!

Hjemmelavet rævesovs – helt uden kunstig tilsætning

Hjemmelavet rævesovs på den sunde måde
- her på salat med laks
Ingredienser
Rævesovs:
1-2 spsk sennep
2 spsk dadelpuré
Peber
Evt. dild eller purløg

Salat med laks:
Røget laks i skiver
Mørkbladet salat
Cherrytomater
Evt. rødløg

Opskrift
Hvis ikke du har en portion dadelpuré på køl, så start med at lave en portion klar af dette, måske aftenen før. Bland derefter sennep og dadelpuré godt sammen til en lind masse sammen med din favorit peberblanding. Her anvender jeg selv Santa Maria Pebermix, som jeg foretrækker smagen af. Tilsæt eventuelt lidt frisk dild eller purløg og stil lidt på køl. Anret din salat med skiver af laks, halverede cherrytomater og rødløg i små tern på et bed af frisk, mørkbladet salat. Tilsæt små toppe af rævesovsen og din salat er klar!

Her finder du min opskrift på ’blid sødme med dadelpuré’ – som du måske skal starte med…

Til denne opskrift anvender jeg også French´s American Yellow Mustard, som kan købes hos The Bagel Co’s butikker eller over nettet hos Food From Home, se her!

Alt efter hvor meget bid dressingen skal have, så anvend mellem en til to spiseskefulde sennep. Du kan også anvende andre sennepper, men pas på med mængden. Sørg for at smag til undervejs, så du opnår de rigtig mængdeforhold og din egen foretrukne smag. Enten sød eller med lidt ekstra bid. Bare endelig ikke brug en sennep med sukker eller alt for meget kunstig tilsætning J

Da jeg ikke selv er vild med dild, har jeg ikke lavet min dressing med dette. Mange elsker dog dilddressing, og du kan ved at tilsætte denne grønne krydderurt til min opskrift opnå den helt rigtige smag, men samtidig helt uden brugen af sukker eller brun farin, som den jo egentlig er med...

En dejlig let frokost med lidt ekstra bid!

Mmmmm,
LevSundtNU

2 kommentarer:

  1. Det er altså nogle super dejlige inspirerende opskrifter du servere! Mums. Tak for dem!

    SvarSlet
  2. Ih hvor skønt med positiv feedback!
    Rigtig dejligt at vide de kan bruges :)
    KH Ditte

    SvarSlet