18 december 2012

Min juicefaste i december måned … #1

I går blev jeg færdig med hele 7 dages juicefaste, i december måned!!!! Ja, go figure… Min krop trængte bare virkelig til det. Jeg har flere gange prøvet juicefaste i 2-3 dage, men aldrig i 7. Der sker faktisk en hel del flere ting, når man tager en længerevarende juicefaste. Man kan virkelig mærke processen i det. I starten udrenser man ret så meget, og efter 4-5 dage begyndte jeg at mærke udrensningen blev mindre kraftig og min krop begyndte at opbygge mere energi. En fed følelse, faktisk.  
 
Så her har du lidt inspiration til din egen juice faste - måske nok mest relevant for de fleste, når vi når januar måned J
 
Velbekomme!
 
3 x friskpresset juice
Smukke juicer til juicefaste
- den naturlige vej
til din egen kropsudrensning ...
- og 1 x eliksir
 
Ingredienser
Grøn juice
3 x 2 hjertesalat
2 citroner
1 broccoli
1 squash
1 agurk
(evt. en lime med skræl)
 
Orange juice
2 kg gulerødder
1 appelsin
1 citron
 
Rødlig juice
(ikke på billedet)
En pose af sæsonens æbler
6 appelsiner
 
Gul eliksir
4 citroner
2 appelsiner
200 g ingefær
 
(ALT er økologisk)
 
Disse 3 juicer og eliksiren holder til 5 x 300 ml per dag i omkring 2-3 dage. Og 72 timer skulle være maksimal holdbarhed for juicerne, så lav ikke til mere end 3 dage ad gangen. Smager nu også bedst på førstedagen.
 
Opskrift
Alle citrusfrugterne har jeg skrællet inden jeg juicede dem, men det er lidt af en smagssag. Jeg synes det bliver alt for bittert med skallen, men citrusskræller er udrensende for leveren, så op til dig …
 
Jeg valgte at lave 5 drikke om dagen af 300 ml. plus nødder
§  3 x ren juice
§  2 x smoothie, juice blendet med et par ekstra ingredienser inklusiv hørfrøolie
§  Plus diverse støttende og udrensende kosttilskud
§  6 økologiske valnødder
 
- og ingen anden fast føde selvfølgelig !!!
 
Hvis du går på juicefaste, så sørg for at købe så forskelligt grønt som muligt, og alt sammen økologisk, selvfølgelig - ellers hvad er egentlig meningen med en udrensning ... Udover det jeg har anvendt i ovenstående grønne juice, kan du også anvende icebergsalat eller romaniesalat. Derudover synes jeg selv, at spidskål er det bedste kål at bruge, specielt i forhold til smagen og så er de grønnere. Har stadig smag af kål, men langt den blideste.
 
Bland lidt frugtjuice i grøntsagsjuicerne, så hver drik smager godt, og lidt gul eliksir til at pifte op i nogle af dem. Giv hver juice sin egen smag, så du ikke går træt i den samme blanding hver gang. Også derfor jeg ikke blander det hele sammen, men laver en del forskellige ”miksturer”. Drik desuden så meget juice af grøntsager som muligt, helst de grønne grøntsager, og forsøg at minimere mængden af frugtjuice - måske omkring 30%.
 
Og husk, at din krop virkelig renser ud, og hvis du føler dig meget sulten, så prøv at drik mindre ad gangen og oftere. Jeg ved ikke hvad der er den rette mængde for din krop, så du skal virkelig lytte rigtig meget til din krop undervejs. Hvis du er for sulten, så drik mere, og hvis din krop nærmest føles som om den svulmer op, så drik mindre, eller måske mindre af frugtjuicerne. Og husk vand, vand, vand, vand og atter vand.
 
Derudover frarådes ofte ved juicefaste, at man laver anstrengende motion, andet end måske en 30 minutters gang om dagen. Din krop bruger mange ressourcer på at rense ud, så pas på den undervejs! Måske vil du heller ikke ligefrem føle dig på toppen. Og vær opmærksom på, at du måske også kan få nogle følelsesmæssige udsving, når du tager den faste føde ud af din dagligdag. Der sker mere end man tror, så forsøg at observere de mønstre der kommer op i dig, så du ikke overreagerer alt for meget. Og måske får du ligefrem givet slip på mere bagage end bare det fysiske …
 
Når din krop får alle disse lækre, rene nærringsstoffer i flydende form, går det direkte ind i cellerne, og din krop vil elske dig bagefter. Planteføde indeholder nemlig noget af det allernemmest optagelige næring for kroppen. Dermed lærer din krop undervejs virkelig hvad næring betyder, og begynder at synes om smagen af de forskellige grøntsager og frugter, og det at ’spise’ flydende næring. Jeg nåede selv fuldstændig at smide alle mine cravings og kom af med den der forkerte form for sult. De sorte rander forsvandt under øjnene og min hud blev helt anderledes blød og med en langt sundere glød. Skønt og kærkomment.

I næste indlæg fortæller jeg måske lidt mere om kosttilskud og forslag til ingredienser til de to daglige smoothies, som kan være med til at støtte din lever og dens udrensning undervejs, stay tuned ...
 
Naturlig juicefaste, som din krop vil elske dig for!
 
Mmmmmmmm siger kroppen,
LevSundtNU

14 kommentarer:

 1. Tanken fascinerer mig virkelig, det gør den altså, men jeg tror aldrig jeg kommer til at gøre det. En enkelt dag måske...

  Hvad med fedt egentlig? fra avokado fx? Til de fedtopløselige vitaminer. Og til mæthed...

  Og ellers lækker inspiration til nye juicevarianter! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jane,

   Tusind tak :)

   Jeg tænkte det samme i starten - går aldrig - men jeg følte virkelig ikke det var så hårdt igen. Selvfølgelig nogle gange mere end andrre, men jeg var overrasket over hvor meget lettere det var, end jeg egentlig havde regnet med. Og faktisk, så når juicen var lavet - så var det faktisk lidt en befrielse ikke at skulle lave mad til hvert måltid og bare kunne tage lidt juice i køleskabet, og endda med på farten :)

   Jeg brugte faktisk en hel del fedt i kombination med juicerne, mest i smoothiesne - hørfrøolie og også en halv advokado 4 af dagene. Herudover lidt hampefrø og chiafrø - og så valnødderne og lidt mandler. Jeg skriver lidt mere om det i næste indlæg om denne juicefaste.

   KH Ditte

   Slet
  2. Nåmmen så starter jeg 1. januar! der må en afgiftning være på plads! Haha, det er bare pjat.

   Men måske en enkelt dag engang. Bare for at prøve det. Jeg tog en dag på grønne smoothies en dag og det var nemt. Men de var også fyldt med fedt og nødder. Det er den rene juice, jeg ikke tror jeg kan leve på.

   Det blev lige lidt usammenhængende. Bær over med mig. Lang dag ;-)

   Slet
  3. Kære Jane,

   Ja, smoothies er lidt anderledes. Det er også dem, jeg oftest bruger til dagligt (næsten) - for jeg gider ikke juice hele tiden, og finder det nemmere lige at smide lidt hele grøntsager i blenderen...

   Der er bare et eller andet over juicerne. Prøver lige selv at forklare, håber på det giver mening ;) Men kroppen arbejder meget mindre for det, når den får juice i stedet for smoothies, og får næringen ultra nemt og direkte ind i kroppen uden at skulle sætte for mange fordøjelsesprocesser igang for det. Derfor kan kroppen fokusere på udrensningen, sætte disse igang og bruge sine ressourcer på dette - og det er det, jeg tror sker, når man juicer. Og jeg lover dig, at det er tilvending med juicen - kroppen skifter lidt mening undervejs i forhold til hvad den synes 'mætter', for det er måske ikke så meget fylde i maven, man egentlig har brug for som brændstof til cellerne. Det må i hvert fald være min egen fortolkning på det som skete, og årsagen til at man kan være så forholdsvis længe på juicefaste og at det føles som om det gør godt for kroppen - tror den i virkeligheden får lige præcis dét brændstof, den har brug for, og så selvfølgelig intet skidt samtidig :)

   Det er et sjovt eksperiment, og jeg var også selv i tvivl om jeg kunne holde det så længe - også derfor med 2 smoothies om dagen, dog stadig på noget af juicen. Men noget olie skal man altså have selvom man juicefaster :)

   KH Ditte

   Slet
 2. Hej,
  Virkelig spændende læsning - nu tænker jeg blot: 'jeg vil have en juicer'.
  Tror bestemt, min krop ville have godt af sådan en udrensning, selv om jeg samtidig tvivler på,at jeg ville kunne gennemføre 7 dage...
  Tak for inspiration.
  KH
  - frk. sveske

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære frk. sveske,

   Tihi - det kan jeg godt forstå - jeg er virkelig også glad for min juicer, og især at få den brugt, hvilket man i den grad gør, når man går på juicefaste, i 7 dage - 3 gange storproduktion. Tog mig ca. 1½ time per gang inklusiv klargøring og rengøring ...

   Du kan se hvad jeg skrev til Jane ovenover, men jeg var meget overrasket over, at fasten faktisk slet ikke var så hård. Folk blev ved med at spørge om jeg ikke var ved at dø af sult, men det sjove var lidt, at jeg sådan set ikke havde tænkt så meget over det førend de spurgte :)

   Men jeg tror også at 4 dage er bedre end ingen, og 1-2 dage er også bedre end ingen. Og faktisk så tænker jeg lidt, at det er en rigtig god måde at supplere en sund kost med bare en enkelt juice om dagen på måske 2-4 af ugens dage. Gode basiske egenskaber, især hvis man spiser en del kød og æg, som jeg gør ... og så ekstra på energikontoen også :)

   Og hjertelig velbekomme!
   KH Ditte

   Slet
  2. Hej igen Ditte,

   Lyder virkelig som et spændende projekt - kunne jeg måske lave noget lignende ved at skifte fx aftensmaden ud med en grøn smoothie (greenie)?
   Håber du deler lidt opskrifter på dem i næste indlæg, for jeg vil fortsat gerne bringe syreniveauet i min krop ned, men det er lige med at få spist nok grønt på den lange bane...
   Glæder mig til at læse mere om tilskuddene og fedtstofferne, som du brugte undervejs.

   Glædelig Jul.
   KH
   - frk. sveske

   P.S. Der flytter helt sikkert en juicer med ind, når vi rykker til noget større - sammen med en Magimix ;-)

   Slet
  3. Hej igen frk. sveske,

   Ja, man kan skifte et måltid ud med en smoothie. Jeg tror den allerbedste løsning for min krop, egentlig er at lave en smoothie af ca. ½ liter, og så spise noget kød til aften, drikke 3 dl af smoothien, og så have 2 dl som et mellemmåltid. Kan mærke det er bedst når smoothie drikkes i mindre portioner over dagen. Må til at eksperimentere lidt mere med dette :)

   Og ja, jeg lover at dele ud om indholdet af mine smoothies også, og nu du spørger, så kan det være jeg egentlig bør lave endnu et indlæg med et par lister, jeg har samlet over diverse ingredienser. Det var fra dem, jeg valgte nogle af ingredienser ud fra til denne faste. Stay tuned ;)

   Rigtig glædelig jul til dig også!
   KH Ditte

   Slet
 3. Du er en udholden kvinde Ditte. Røg der noget på kilo-kontoen?

  SvarSlet
 4. Kære Mie,

  Tusind tak - ja, det må jeg vel lidt være ;)

  Jeg vejer mig ikke, så kan ikke se i antal kilo, men jeg kan mærke der må være røget 1-2 kilo - en del i væske tror jeg, kroppen er lidt mere "fit" ....

  KH Ditte

  SvarSlet
 5. Kære Ditte,
  Det lyder meget spændende :-) Jeg kunne rigtig godt tænke mig at gå juicefaste i januar, så venter med spænding på de næste indlæg med flere tips :-)

  Kh Hanne

  SvarSlet
 6. Kære Hanne,

  Tusind tak - og ja, det var faktisk en spændende udfordring, som jeg bagefter synes er helt vildt fed at have gennemført.

  Og der kommer minimum et indlæg mere med lidt ekstra inspiration :)

  God jul,
  KH Ditte

  SvarSlet
 7. Hvor ser det lækkert ud - Jeg vil glæde mig meget til at prøve din opskrift:) God jul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mathilde,

   Tusind tak for din kommentar - jeg håber du får prøvet juicerne :)

   Glædelig jul og et rigtig godt nytår til dig :)
   KH Ditte

   Slet