29 maj 2011

Mine skønne pandekager med choko-kanel is

Ærligt talt, så ved jeg sgu ikke om dette bør kaldes en is, en granita eller en parfait. Eller overhovedet ’any of the above’. Jeg kan bare sige, at jeg er kommet til den konklusion, at kanel og kakao i kombination er en fantastisk smagsoplevelse! Og endnu mere fantastisk i en afkølet udgave som topping til mine skønne pandekager. Velbekomme J

Choko-kanel is til de skønne små pandekager 

Ingredienser
Choko-kanel is til mine skønne pandekager
- en fantastisk smagsoplevelse
4 dl soyamælk
4 spsk dadelpuré,
eller 8-10 dadler
4 spsk kakaopulver
1-2 spsk kanel
Vaniljekorn

Opskrift
Alt efter om du sværger til dadelpuré eller ej, har du her to muligheder:

1. Bland soyamælk med dadelpuré, kakaopulver, kanel og vaniljekorn. Pisk godt rundt, så der ikke er nogen klumper i massen. Hæld i en frostboks og lad den køle ned til en hård is i fryseren. Sæt den eventuelt i fryseren natten over og du har fantastisk, frossen choko-kanel smagsoplevelse dagen efter, måske til de skønne, små pandekager.

2. Bring mælken samt 8-10 dadler i kog i en gryde og kog let op til dadlerne er bløde og har suget noget af væsken til sig. Tag af varmen og blend med en stavblender. Måske kan du hælde en smule ekstra kold soyamælk i blandingen, hvis for meget af den er fordampet under opvarmningen af dadlerne. Hæld kakaopulver, kanel og vanilje i mikset og blend til en jævn masse. Sæt på køl natten over, og igen har du fantastisk, frossen choko-kanel smagsoplevelse dagen efter, måske til de skønne, små pandekager.

Da massen køles ned skal der lidt power på, og derfor er det en forholdsvis stor mængde kakao og kanel, der skal i blandingen. Du kan variere det lige som du vil – bare husk på at massen i denne nedkølede udgave mister lidt smag og derfor skal den være en anelse stærkere end du foretrækker, inden du sætter den i fryseren.

Derudover er denne version lavet med Urtekrams økologiske, fedtfattige kakao, da den har en dejlig mild og rund smag. Du kan sagtens anvende almindelig madlavnings-kakaopulver, men jeg ville i så fald anbefale kun at anvende 3 spiseskefulde, da den er stærkere i smagen. Jeg køber selv min kakao hos helsemin, enten over nettet eller i en af deres butikker i København, da den er billigst her.

Her finder du min opskrift på ’blid sødme med dadelpuré

Her finder du opskriften på mine ’små skønne pandekager på den gode måde

Jeg er, som du nok har forstået, blevet forholdsvis stor fan af kombinationen af kanel og kakao. Det får virkelig sat en god stopper for al sukkertrang og alle de søde tænder, der sidder og skriger inde i munden. Derfor laver jeg også jævnligt en kop kakao, hvor jeg tilføjer kanel. Kanel er godt for blodsukkeret, og jeg formoder dette er medvirkende til den gode effekt. Men derudover så smager det bare fantastisk – prøv det selv! Bland to deciliter soyamælk, to spiseskefulde dadelpuré med top, en strøgen spiseskefuld kakaopulver samt en til to teskefulde kanel. Pisk og nyd helt som den er…

En simpel, men fantastisk smagskombination!

Kræs kræs kræs,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar