31 oktober 2012

Proteinrig morgenmad – et enkelt æg på panden serveret med laks og lækkert tilbehør

Jeg forsøger i øjeblikket, at omvende mig selv, selvom det strider lidt mod normerne og den indre stemme. Jeg har gjort det tidligere, men ryger lidt for hurtigt ud af den og tilbage i gamle mønstre. Og det selvom min krop har det langt bedre og jeg er langt mindre sliksulten i løbet af dagen, når nu jeg spiser en fyldig, proteinrig morgenmad.
 
Altså forsøger jeg at bytte rundt, så jeg laver et proteinrigt måltid om morgenen og så laver en af mine smoothies om aftenen, som min krop jo også elsker. Sindet har det dog godt nok svært ved at acceptere en smoothie som et ’ordentligt’ måltid om aftenen. Men det hjælper når jeg prøver at planlægge det nogle af de dage, hvor jeg skal noget om aftenen. Så har sindet nemmere ved det, da det jo så er fordi jeg har ’travlt og skal have en hurtig løsning på aftensmaden’. Lidt sjovt...
 
Med denne morgenmad skulle jeg lige teste, hvor meget et enkelt æg kunne fylde, og det fungerede faktisk super godt som bund til mit tilbehør. Og så er æg og laks slet ikke en tosset kombination. Velbekomme!
 
Et enkelt æg på panden
- serveret med laks

Et proteinrigt morgenmåltid
og lækkert tilbehør

Ingredienser
1 æg
½ agurk
50-100 g røget laks
Lidt solsikkekerner
Lidt sennep *
¼ rødløg
Lidt peber
½ tsk ghee **
(til stegning)
 
Opskrift
1) Pisk ægget og hæld massen på panden i lidt smeltet ghee
2) Lad ægget størkne og vend
3) Læg ’æggekagen’ på en tallerken og anret med alt tilbehøret på toppen
4) Spis og vær godt mæt i længere tid J
 
Jeg var lidt overrasket over hvor stor en flade et enkelt æg kan fylde, når det hældes på panden. Så øjnene bliver også mætte her, da man virkelig føler man får et godt måltid, der fylder noget.
 
* Jeg brugte den sennep, jeg stort set altid bruger, da den er den mest naturlige, jeg har fundet. Helt uden fortykningsmidler, sukker eller andet gøgl. Og det er selvfølgelig French´s American Yellow Mustard, fundet hos The Bagel Co’s butikker, men kan også købes over nettet.
 
** Jeg brugte ghee til stegning, da jeg lige nu eksperimenterer med om min krop bedre kan tåle dette i forhold til almindelige mælkeprodukter. Ghee er nemlig fri for laktose, og er en form for klaret smør, der herved også har et højt brændpunkt. Jeg anvendte en ghee fra Pukka, som jeg har købt i Helsemin ved hovedbanegården.
 
Jeg prøvede også at anrette det mere appetitligt end normalt, og det tog faktisk ikke særlig lang tid. Men det gav lige dét ekstra, lækre for øjnene. Og derfor forsøgte jeg også at tage mig et lidt længere og mere roligt øjeblik uden TV og andet kørende samtidig, mens jeg spiste. Det blev helt som mindful spisning, hvor jeg faktisk nød maden meget mere og virkelig smagte på det, både med øjne og smagssans…
 
Fyldig og mættende morgenmad J
 
Nammenam,
LevSundtNU

2 kommentarer:

 1. Det ser altså virkelig lækkert ud. Guf guf der! Jeg elsker også at spise proteiner om morgenen. Føles så godt! (Men jeg tror altså lige, jeg springer de rå løg over, det kan jeg ikke fra morgenstunden)

  SvarSlet
 2. Kære Malene,
  Tusind tak for din kommentar, og ja, det føles bare super godt når kroppen får noget protein at starte dagen på :)
  Håber flere prøver det ved at læse om at andre gør det, for måske kan det ændre en hel del for nogen, både i forhold til sundhed og vægt...
  KH Ditte :)

  SvarSlet