26 juni 2011

Sommerdrik med bobler – et hint fra de varme lande

Man behøver ikke opgive sine sunde vaner, fordi man tager på ferie. Så her får I et hint fra de varmere himmelstrøg, som jeg håber I kan bruge. Ingen grund til at gå om bord i de konventionelle sukkersøde sodavand, når man har en masse andre vidunderlige muligheder helt uden sukker, tilsætning eller sødemidler. Velbekomme!

Rød sommerdrik med bobler

Sommerdrik med bobler
- og frosne granatæblekerner
Ingredienser
¾ glas ren frugtjuice
(her af tranebær, hindbær og æble)
¼ glas danskvand
2 spsk frosne granatæblekerne

Opskrift
Hæld frosne granatæblekerne i bunden af et glas og fyld op med juice og danskvand.
Vupti – nu har du kølig og velsmagende frugtdrik med bobler!

Granatæblekernerne fandt jeg i et meget stort supermarked, hvor de havde et langt større udvalg i frossen frugt end vi har herhjemme. Det var en fantastisk legeplads for mig, men en lidt trist dag for dankortet. Men hvor kan vi dog bare lære en masse herhjemme – de havde jo både frosne (udstenede) kirsebær, frossen (skraldet og skivet) kiwi og frosne granatæblekerner på bøtte som literis. Ville ønske udvalget ville vokse lidt herhjemme, også i forhold til juiceudvalget. Her købte jeg samtidig denne udgave af tranebærjuice med hindbær sødet med æble. Den havde en virkelig skøn smag. Jeg købte også en ferskenjuice. Den var lidt tyk i konsistensen, men smagen var helt fantastisk. Bare husk, frugt, frugt og kun frugt.

Se altid på indholdsfortegnelsen, når du handler juice i udlandet. De fleste er det, de kalder nektar – som egentlig bare betyder, at det er lidt frugt, vand og sukker. Sørg for at finde varianter med 100% frugt. Det er for det meste stadig koncentrat juice, men dette er langt bedre end at starte på sodavand med sukker, sødemidler og farvestoffer. Uanset hvor du rejser hen, er jeg sikker på at du kan finde frossen frugt og juice i skønne smagsvarianter, som kan sætte lidt kulør på ferien J

Forfriskende og kølig!

sip sip sip sip sip
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar