30 november 2013

sprøde BØNNEFRITTER - et syndigt sundt tilbehør - u GOTTA try it !


Endelig når vi til bønnefritterne…. Jeg har længe tænkt de skulle deles med jer her på bloggen, da det nok er så tæt på sunde pomme frites, vi nogensinde kommer. Smagen er vildt overraskende! Og det er bare ganske enkelt en pose frosne bønner, lidt god olie og salt, og vupti en halv time senere er der sprøde, lækre bønnefritter, der passer som tilbehør til stort set alle retter !

Jeg kan simpelthen ikke huske, hvor jeg så dem første gang, men mener både frk. sveske og madbanditten har bragt en version af opskriften på deres blogge, og sidstnævnte har dem i hvert fald med i hendes første bog, LCHF - spis dig mæt og glad. God læsning, siger jeg bare… Men her kan både børn og gamle være med på en sundhedstripper, og samtidig er det super nemt og hurtigt at lave for den der står i køkkenet. TOTALLY win win. Velbekomme!

sunde + sprøde BØNNEFRITTER
- smag af pomme frites

Ingredienser
En pose frosne bønner
2-4 spiseskefulde olie *
Himalayasalt

Opskrift
1) Tænd ovnen på 200 grader varmeluft
2) Vend de frosne bønner i olien, læg på bagepapir og drys med salt
3) Bag i ovnen ved de 200 grader i omkring 30 minutter
4) Hold godt øje de sidste 10 minutter og vend eventuelt en omgang

* Jeg brugte olivenolie, men du kan også bruge smeltet smør eller ghee. Jeg har endnu ikke forsøgt mig med kokosolie, så jeg ved ikke om kokossmagen smager for meget igennem, men det skal helt sikkert prøves på et tidspunkt…

Jeg kan godt mærke på min krop, at når disse bønner er nået denne form for sprødhed ikke har sådan forfærdelig mange nærringsstoffer tilbage. Men det er altså bare total lækkert at spise noget, som virker så syndigt når man ikke spiser kartofler eller pomme frites til dagligt. Det sker i hvert fald yderst sjældent, sådan måske 1-2 gange om året, og ofte efter indtaget alkohol, som jeg hver gang fortryder bagefter når min krop begynder at svare tilbage på mine udskejelser. Jeg vil dog lige anbefale en råkost eller grøn salat eller lignende til din ret, så der er to slags tilbehør. Så får du både tilfredsstillet din krop med nærring, vitaminer og mineraler samt lysten til lidt lækkert salt og sprødt. Rigtig god fornøjelse !

SPRØDHED når det er bedst J

Knas knas knas,
LevSundtNU


Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar