10 november 2013

My red devil SMOOTHIE - gigantisk c-vitamin boost - styrke, energi og udrensning til vintersæsonen


Rødbede, ad siger jeg bare. Føj altså. Jeg har virkelig altid synes de smagte af jord, og har aldrig rigtig sat pris på dem, eller kunnet forstå andre har kunnet bruge dem rå i juice og smoothies i større mængder…
 
Nu har jeg i mellemtiden endelig fået eksperimenteret mig frem til en smoothie, hvor jeg vil vove at påstå at det er de færreste, der tydeligt kan smage at der faktisk er en del frisk rødbede i. Jeg synes faktisk selv, at smagen er gået hen og blevet ret godt - wauw, who knew … !!
 
Smagen afbalanceres med en masse syrlige bær og frugter, og disse er også med til at give smoothien enorm styrke og man kan virkelig mærke man får energi af den. Eller det kan jeg i hvert fald. Jeg tilsætter også grøn te pulver, som jeg stort set altid gør i mine smoothies.
 
Og så tager jeg lige den nemme løsning med spinaten og anvender frossen. Min krop elsker min grønne smoothies, og denne røde djævel er ret hurtigt røget ind på en fin førsteplads for tiden. Et must try her i vintersæsonen. Velbekomme!
 
My red devil SMOOTHIE
- med rødbede og solbær
 
Ingredienser
My red devil smoothie
1 stor rødbede
200 g frossen spinat
5-6 svesker
1 bid ingefær
2 lime uden skræl
1 appelsin uden skræl
1 tyk skive citron med skal
1 portion gul smoothie blanding **
100 g solbær
50-100 g hindbær
50 g bærblanding
1 pære
1 kiwi
 
* så mange økologiske ingredienser som muligt, især citrusfrugterne …
 
Eventuelle "EXTRAs"
Grøn te pulver, hvedegræspulver eller byggræspulver, maca pulver, bipollen, spirulina pulver, hybenpulver eller -skaller, rosenrod pulver, vaniljepulver, tangmel og en god olie som hørfrøolie, kæmpenatlysolie eller hampefrøolie
 
Opskrift
OBS: hvis ikke du har en virkelig god blender, kan du fx aftenen forinden tage den frosne spinat ud af fryseren og lade det tø fremme eller i køleskabet - det gør smoothien meget lettere at blende …
 
1) Skyl, skræl og skær alle friske ingredienser i passende stykker
2) Smid alle ingredienser i blenderen og tilsæt vand, så det kommer halvvejs op
3) Blend til smoothien er djævelsk rød og smoothe - tilsæt mere vand om nødvendigt
4) Tilsæt evt. et par spiseskefulde olie og blend meget kort
5) Velbekomme - red devil smoothie klar til servering !
 
** Jeg har brugt en af de små portionsposer på omkring 150 g med mango, ananas og papaya, som jeg har købt i fakta. Og jeg fandt for resten økologiske frosne solbær i Irma… Her købte jeg også hindbær og bærblandingen, men man kan sikkert sagtens nøjes med solbær, eller en type bær, hvis man ikke lige har andet. Jeg har desuden også lavet denne smoothie med en frisk mango i stedet for den gule smoothieblanding. Det fungerede også helt fint, og jeg er sikker på frisk ananas også ville være en super løsning…  
 
Dette er så en virkelig stor portion smoothie, da jeg anvender en del syrlighed og sødme fra frugt og bær til at maskere rødbedesmagen. Så i denne portion har jeg til et måltid i sig selv samt et mellemmåltid. Eller måske tre mellemmåltider, så jeg har til to dage… Jeg forsøger desuden at bruge allerflest bær og citrusfrugter, så det glukæmiske indeks holdes forholdsvist lavt, selvom denne smoothie indeholder en del frugt.
 
Du skal lige være forberedt på, at denne smoothie også er ret udrensende - så hvis ikke du er vant til nogle af mine grønne smoothies med spinat eller måske lever en smule mindre sundt, så skal du ikke blive alt for forskrækket, hvis du går hen og får lidt hovedpine eller lignende. Det er gode signaler og bare jubel fra din krop, der siger tak. Tak for du giver den noget, der kan være med til at transportere alt det, der ikke hører hjemme i din krop, med ud og væk !
 
Djævelsk god smoothie J
 
POW WOW,
LevSundtNU

Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

2 kommentarer:

 1. Den er nem at lave og smager ikke værst! Nam nam

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK Adel - dejligt at høre, så ved jeg det ikke bare er mig der efterhånden har en "lidt for sund tand" :D
   Nam nam og god aften,
   KH Ditte

   Slet