27 november 2013

BRUNKAGE cashews - så kan det også blive jul hjemme hos sundhedsnørden …


 
Jeg har eksperimenteret en del med sunde udgaver af pebernødder og brunkager, men aldrig rigtig fået sammensat en opskrift, jeg er helt tilfreds med. Nu fik jeg så bare lige den ide, at det måske ikke behøvede at være så kompliceret. Og vupti, så blev denne utroligt lette løsning født … BRUNKAGE cashews med meget få ingredienser, ingen egentlig tilberedning - bare lidt ”vende-vende” i en skål og så færdig … Fantastisk nem og hurtig måde at skabe lidt sund julestemning på. Velbekomme!
 
BRUNKAGE cashews
- smag af jul …
 
Ingredienser
50 g neutrale cashewnødder
½-1 tsk olie eller andet fedtstof *
1 flad tsk brunkage krydderi
2 tsk kanel
2 tsk sukrin **
 
Opskrift
1) Bland de tørre ingredienser i en lille skål
2) I en anden skål vendes cashewnødderne i olien
3) Nødderne lægges over i skålen med tørre ingredienser
4) De vendes godt til de er dækkede med blandingen og vupti, velbekomme !!
 
* Første gang brugte jeg kokosolie, som I kan se på billedet. Men anden gang brugte jeg macadamia nøddeolie, da den har en rimelig neutral smag og jeg så blev fri for at smelte kokosolien først. Egentlig tror jeg også krydderierne smagte bedre igennem med macadamia nøddeolien, men prøv selv ad …. Man kan også vælge at smelte lidt smør eller ghee, og bruge dette i stedet, eller en anden olie med neutral smag. Tror jeg skal prøve det med smør en dag, bare for at se om brunkage oplevelsen så bliver endnu bedre.
 
** Jeg er lidt forsigtig i brugen af sukrin, da jeg ikke er sikker på min krop er helt vild med det. Næste gang vil jeg prøve at bruge palmesukker selvom det øger kalorieniveauet, men så må jeg til gengæld bare nyde dem lidt ekstra og så spise lidt færre ad gangen …
 
Og så lige en kommentar om julekrydderier, et par alvorlige ord her fra ingrediensdetektiven :P Jeg ledte faktisk længe efter Urtekrams krydderiblandinger og jeg var nok i 4 butikker før jeg gav op. ØV BØV - og jeg vil meget gerne bede om de økologiske julekrydderier og blandinger i supermarkederne, tak J Det ser ud til Dr. Oetker har været gode til at skaffe sig hyldepladserne helt alene… Jeg er også ret vild med deres brunkagekrydderi, da den kun indeholder 3 naturlige ingredienser og er meget stærk i smagen, så man kan nøjes med at bruge små mængder og opnå god smag. Men vær lige super opmærksom når du køber disse krydderiblandinger, for jeg læste både hvidt sukker og hvedemel som ingredienser i nogle af dem, og så kan man altså lige så godt selv blande lidt kanel, nellike, allehånde osv. hvis det er på den bekostning. Fuldkommen TÅBELIGT at de skal blande andet end krydderier i disse blandinger, det er overflødige fyldemidler og gør at vi der ønsker at leve noget sundere får sværere ved at vælge egentligt SUNDT !! Så hav lige øjnene med dig og læs ingredienslisten på dine julekrydderiblandinger - og så bed lige dit lokale supermarked om alternativer, gerne økologiske, til dine julebagerier ….

Og så tilbage til køkkenet for mit vedkommende og endnu flere juleeksperimenter - håber der kommer lidt flere sundere juleopskrifter ud af det til jer <3
 
Duft og smag af jul …
 
& glædelig jul til alle jer
der læser med her på bloggen J
 
Ho ho hoooooo,
LevSundtNU

Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar