23 november 2012

Verdens bedste chokolade, hvis du spørger mig ...

Jeg er overbevist om at dette chokolade må være noget af det bedste på markedet lige pt. Mærket hedder ombar, og er en raw chokolade lavet på palmesukker. Intet hvidt sukker og ingen mærkelige tilsætninger eller smagsstoffer. De tilsætter i stedet en masse lækre frysetørrede pulvere, af bær og frugt, der giver en tone i chokoladen og en smagsnuance, som jeg virkelig godt kan lide. Nogen mere udtalte end andre. Herudover er nogen af dem probiotiske og dermed tilsat en masse gode bakterier, der jo er virkelig gode for vores mavser. Velbekomme!
 
Vidunderlig mørk chokolade
- med frugt og bær, samt
bakteriekulturer til mavsen
 
Ingredienser
ombar
 
"Opskrift"
Køb i helsebutikker,
eller over nettet
 
Jeg er vild med disse chokolader. De smager sygeligt godt. Og vild med er måske endda en underdrivelse. Jeg elsker dem alle sammen tror jeg, dog er jeg virkelig stor fan af den med citron og grøn te – uhm dejlig syrlig, herudover også den med tranebær og mandarin, den med kokos og ikke mindst den med jordbær. De to første er fyldt med anti-oxidanter, hvor de to sidste er tilsat probiotiske bakteriekulturer. Mums, siger min krop, til begge dele. 
 
Det allerværste ved disse små skønne chokoladebarer er, at de er ret dyre. Det er en meget lille plade, hvis man kan kalde det en plade og ikke et stykke chokolade, og de koster omkring 30-32 kr stykket. Jeg har købt dem både hos Naturpoteket i Teglgårdstræde og hos Go4Love i starten af Amagerbrogade. Det er dog ret pebret med prisen, så jeg har også fundet dem over nettet hos ombar themselves, som er dem der laver dem i England. I deres shop, the raw chocolate shop, kan du købe disse små chokoladebarer en del billigere, især hvis du køber 20 styk ad gangen, men de tager så også en del for forsendelse, så ved ikke lige hvad der egentlig bedst kan betale sig …
 
Alt om alt, så kan jeg bare mærke, at min krop ikke bliver træt eller tung af at spise disse chokolader som de konventionelle med hvidt sukker. Derudover har jeg også fundet ud af, at jeg nok ikke er til sukrin, så selvom jeg godt kan tåle stevia, så er det bare næsten altid i chokolade blandet med sukrin, og hverken det, rørsukker eller hvidt sukker, er min krop altså særlig stor fan af. Så disse små perler, sætter jeg særdeles stor pris på. Også selvom de er dyre. Men så lærer jeg vist også at sætte ekstra stor pris på dem, nyde dem i fulde drag, og overspiser sjældnere… Det hjælper så også, at det er virkelig mørk chokolade, og man jo ikke køber så mange med hjem per gang.
 
Vores kroppe er jo heller ikke lavet til at spise sukker, medmindre vi lige skal eller har løbet en marathon. Hvilket jo er de færreste af os, der lige præsterer det på daglig eller ugentlig basis. Derfor er det vist kun en god ting, at vi lærer at moderere vores indtag af sukker, uanset hvilken form. Og hvis det skal være, så vælger jeg selv palmesukker. Palmesukker har har et lavt glukæmisk indeks og er nemmere for kroppen at fordøje, da en del af vitaminerne, mineralerne og sporstofferne stadig er intakte i produktet. Derfor kunne man måske vælge ikke at betegne disse produkter som dyre, men måske kunne jeg i stedet betragte dem som kostbare J
 
Verdens bedste chokolade, hvis du spørger mig!
 
Guffeliguf,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar