11 november 2012

Et par af mine gyldne tips til vintersæsonen

Jeg fik ideen til dette indlæg fra Jane på bloggen, madbanditten. Hun lagde sin bedste overlevelsesstrategi ud her for vinteren, og du kan se hendes indlæg her!
 
Jeg kom så til at tænke på, at der manglede et par af mine absolut favoritter, som gang på gang har reddet mig. Så hermed får du så to af mine egne allerbedste, gyldne tips til denne lidt grå og kedelige vintersæson.
 
Vintertips
- rosenrod og biotox
 
Ingredienser
BI-OTOX dråber,
eller BIO-TOX dråber
Rosenrod kapsler

- begge dele har jeg
købt i Helsemin
 
Hvis du mangler lidt energi her i vintersæsonen eller hurtigt bliver forkølet, så kan du allerede nu tage BIO-TOX dråber (kan købes billigt over nettet, fx her hos med24.dk). De indeholder primært ekstrakter fra rød solhat, der hjælper med at styrke dit immunforsvar. Det er lidt det samme som A. Vogel’s Echinaforce, hvis du kender det produkt. De er også lavet på rød solhat. Men af en eller anden årsag, så virker BIO-TOX bare langt bedre på min krop. Og så er de billigere, hvilket jo heller ikke gør noget. Herudover indeholder BIO-TOX også propolis, og jeg ved ikke om det er det, der gør forskellen. Jeg tror måske mere, at det er produktionsprocessen, hvor BIO-TOX virker som om det har været færre processer igennem og dermed tættere på naturen…
 
Man kan tage disse dråber både forebyggende og når man kan mærke, der kommer symptomer. Det er dog ikke altid jeg kan holde dampen oppe til at tage dem forebyggende, jeg glemmer det hurtigt, og derfor har jeg også selv reddet en del forkølelser med disse dråber, når den allerede var i gang. Jeg tager dem, så snart jeg kan mærke en lille snert af et symptom. Så fylder jeg en del på (mere end der står på etiketten), tager dem i lidt friskpresset appelsinjuice, for de smager altså ikke helt så fantastisk. Og man får mest ud af at holde det lidt i munden, ud i mundhulerne, under tungen og gerne gurgle. Det skal ind i slimhinderne for at blive optaget, så prøv ikke bare at hælde dem ned.
 
Jeg har også et par gange taget dem, når jeg allerede var blevet godt forkølet. Her går det ind og får hele processen til at gå meget stærkere. Jeg fylder mig med dråberne flere gange om dagen, og tager en ordentlig mundtfuld inden jeg går i seng, og igen når jeg står op. På den måde har jeg faktisk prøvet at få et par forkølelser til at gå over på et par dage. Så prøv selv, og det er på intet tidspunkt for sent at begynde med disse skønne dråber, selvom det føles som om man bare bliver mere syg. Det er simpelthen fordi processes speedes op.  
 
Herudover er rosenrod et fantastisk naturlægemiddel, hvis du føler at du i perioder mangler energi eller mulen hænger lidt her i de mørkere vinterdage. Jeg har kendt til det i en hel del år, da jeg startede med at tage det i kapsler i en lidt lang og hård periode af mit liv. Jeg havde nemlig en del smerter og tunghed i hele min krop pga. parasitter. Her hjalp rosenrod mig til at have bare en smule energi til at holde mig i gang, og formentlig hjalp det også på psyken i den periode. Derfor har jeg også læst en del om rosenrod, echinacea eller arctic root, som det nu også kaldes, og jeg ville sikkert kunne holde et langt foredrag om alle de skønne effekter af rosenrod.
 
Det fantastiske med mange af de naturlige lægemidler er, at de er bredspektrede og det betyder, at de kan have mange forskellige virkninger. Altså går disse naturlige produkter ind og arbejder, lige netop der hvor din krop har allermest brug for det. Det kan altså virke forskelligt fra person til person. Men det er altså ikke småting denne rod kan afhjælpe, alt fra stress, depression, give mere energi, være godt for hjerte og hjerne, sænke kolesterol, lette symptomer i overgangsalderen og så skulle det også kunne hjælpe på mænds sexlyst, hvis der skulle være problemer på det område J
 
Der blev skrevet en artikel om arctic root i sidste udgave af sund-forskning.dk, men du kan også læse lidt om det her i en artikel på helsenyt.com. Hvis du søger videre, så kan man efterhånden finde en hel del forskning i virkningerne af denne rod. Artiklen i sund-forskning.dk fortalte blandt andet om et svensk studie, hvor resultaterne klart viste en positiv effekt og at rosenrod kunne afhjælpe depressive tilstande. 
 
Fantastisk, lad os endelig få flere undersøgelser og mere forskning i naturlægemidler, tak J
Vejen frem, hvis du spørger mig!
 
Vintertips af bedste skuffe - og de mere naturlige af slagsen …
 
Varm krammer,
LevSundtNU

4 kommentarer:

 1. Hej Ditte,
  Rosenrod er flyttet ind hos mig (som hjælp for tungsind...) og den er vist kommet for at blive.
  Måske Bi-otox skal have en chance som substitut for Echinaforce, der ellers altid har været fast inventar og den jeg er vokset op med ;-)
  Tak for lidt viden og inspiration herinde. Jeg er ikke altid for god til at få helse-bladene læst selv.
  God mandag.
  - frk. sveske

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære frk. Sveske

   Velbekomme!!

   Og ja, jeg har selv eksperimenteret med de to, men føler klart, at Bio-tox er langt mere virksomt på min krop. Så et forsøg værd - det er jo heldigvis ikke den store investering :)

   Og god mandag til dig også - altså hvad der er tilbage af den - eller lad os sige god uge i stedet :)

   KH Ditte

   Slet
 2. Spændende indlæg! Jeg har også i perioder taget rosenrod og det er faktisk et af de kosttilskud, som jeg har oplevet mest markant virkning af. Mest på tungsindsfronten, som sveske skriver, men også på energi- og overskudsfronten. Jeg tager det dog ikke længere (fattigrøv). Echinaforce og Bi-Otox har jeg aldrig taget, men jeg er heller aldrig forkølet (7-9-13).

  Til gengæld kan jeg ikke leve uden probiotiske bakterier. Jeg er storfan af Vita Biosa, som smager og lugter af bræk, men som gør underværker for min sarte mave. Og jeg har vist efterhånden rost den så meget, at man skulle tro, jeg arbejdede for dem. Det gør jeg ikke ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jane,

   Tusind tak for din positive respons, dejligt at vide et indlæg om naturlægemidler på en madblog er værdsat ;)

   Og jeg er helt enig med effekterne af rosenrod, også derfor jeg har brugt det, og til tider stadig gør.
   Det bliver nemlig også dyrket i Rusland, og hører lidt mere vores verdensdel til, hvorimod ginseng og guarana kommer længere væk fra, hhv. østen og sydamerika (altså i forhold til energi). Så nogle gange kan det godt svare sig, at vi finder frem til hvad vi selv har tættere på os, da disse naturingredienser kan være mere virksomme på vores 'europæsike' kroppe.
   Derfor er jeg også lidt øv over, at LongoVital ikke længere produceres med rosenrod, nu kun med ginseng eller acai bær. Og her er jeg sikker på, at vi - hvis vi testede på vores egne bær her i norden - sagtens kunne finde noget tilsvarende eller bedre. Lad os håbe det kommer, i takt med fokus sættes mere og mere på naturlige ingredienser og deres effekt og virkning. Så finder vi vel også ud af det i lille Danmark :)

   Nå der kom jeg vist lige til at plapre lidt løs ...

   Men vil lige sige, at jeg kun tilslutter mig - Vita Biosa smager frygteligt, men virker! Og jeg arbejder heller ikke for dem ;)

   KH Ditte

   Slet