30 november 2012

Syltetøj – hvilken marmelade serverer du til dine æbleskiver …?

Æbleskiver er en stor tradition her i juletiden. Og egentlig holder jeg mig helst langt væk fra den slags, da de gør meget ondt i mavsen, når man som mig lider af glutenallergi og samtidig er stivelsesintolerant. Men hvis nogen nu skulle vælge at gå om bord i æbleskiverne en enkelt gang, så vil jeg da lige slå et slag for, at den marmelade der serveres eller spises til måske er velvalgt og uden tilsat sukker. Så her får du efter min mening 3 gode forslag til marmelader uden hvidt sukker og uden tilsat sukker i det hele taget. De er i stedet sødet med koncentreret frugtsaft af forskellig art. Velbekomme!
 
3 varianter marmelade
- uden tilsat sukker
 
Fior di frutta
Clearspring
St. Dalfour
 
St. Dalfour var vist det syltetøj, der først sås på det danske marked uden hvidt sukker. Stort hurra for dette. Det er også det billigste mærke, men den indeholder samtidig flest kalorier og er det allersødeste mærke. Efter ikke at spise så meget sukker eller sødt i det hele taget, efterhånden i en del år, så er St. Dalfour blevet alt for sødt til mig.
 
Fior di frutta er klart min favorit mellem de to, da deres varianter er mere friske i smagen og smagen af selve frugten eller bærrene i marmeladen træder meget mere frem. De er knap så søde. De er dog også de dyreste. Jeg har endnu ikke smagt Clearspring, og jeg er særdeles fristet til at prøve disse, da det kan ses at kalorieindholdet er nogenlunde lige så lavt som Fior di frutta, men koster mindre per gram. Så de skal vist prøves på et kærkomment tidspunkt. Både Fior di frutta og Clearspring kan købes over nettet, har set dem hos helsehelse.dk, og derudover kan Fior di frutta købes både i Irma og i helsebutikker. Jeg har endnu ikke set Clearspring ude i butikkerne - sig endelig til hvis du har … ?!
 
Jeg er dog ikke mega vild med hverken Fior di frutta eller St. Dalfours blåbær varianter, da jeg ikke synes der er særlig meget smag i disse. Slet ikke når jeg har smagt Wild Blueberry fruit spread fra Meridian, som jeg købte da jeg var i London hos Holland & Barrett (kan købes over nettet i deres webshop) - mums, den er virkelig den bedste blåbærmarmelade jeg har smagt, indeholder en masse små bitte bær og så er kalorieindholdet endnu lavere end nogle af ovenstående. Not too shabby J

Og det er altså ikke fordi jeg har fået tilsendt en kasse med Fior di frutta marmelade, at du skal høre om det - selvom det da ikke ville gøre noget. Hint hint! Og så tusind tak til en rigtig god ven, der kom forbi med det skønne stykke træ og hjalp mig med billedet. Det er da kommet til at se pænt fedt ud, hvis jeg selv skal sige det ...

Små skridt til sundere livsstil - måske kan du starte med din marmelade J
 
Mams mams mams,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar