29 april 2011

Cremet smoothie fuld af sundhed

Nu da det er højsæson for avokado, bugner supermarkederne med denne vidunderlige og sunde grøntsag. Derfor får I her opskriften på min virkelig cremede smoothie. Den indeholder en god mængde grøntsager, hvilket dog ikke mærkes, da sammensætning gør smagen fed og cremet, men samtidig skøn og frisk. Så måske et hit hos familien, hvis grøntsagerne har svært ved at glide ned... Velbekomme J

Min virkelig cremede smoothie

Min virkelig cremede smoothie
- fuld af sundhed
Ingredienser
1 stor og moden mango
1 moden banan
1-2 gulerødder
1 avokado
2½ dl soyamælk
Saften fra en stor lime
Et stykke rå ingefær
Vaniljekorn

(min. 2 personer)

Opskrift
Blend først gulerødder og ingefær med lidt af soyamælken til det er blevet en helt fin masse uden klumper. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og blend færdig til en dejlig frisk og cremet smoothie. Server med det samme, med sugerør og eventuelt en isterning eller to.

Du kan udelade ingefæren, hvis du ikke synes om det – smoothien smager godt uden, bare sørg for rigeligt limesaft. Derudover kan du gøre smoothien lidt ekstra kølig ved at blende et par stykker frossen mango med, eller måske har du en banan på frost i stedet for en frisk.

Grøntsager på den gode måde!

Guf guf guf,
LevSundtNU

10 april 2011

Frisk appelsinmarmelade – nem og naturlig

Jeg kan simpelthen ikke komme på en hjemmelavet version af appelsinmarmelade, der er nemmere eller sundere end denne. Jeg anvender kun 3 ingredienser, og så smager den bare skøn og frisk. Velbekomme!

Frisk appelsinmarmelade sødet med dadler og vanilje

Skøn og frisk appelsinmarmelade
- nem og naturlig sødet med dadler og vanilje
Ingredienser
2 økologiske appelsiner
200 g dadler
½-1 vaniljestang
Evt. saften fra en appelsin

Opskrift
Skyl appelsinerne godt, så skallen er helt ren og skær derefter lidt af bunden og toppen. Del dem i lidt mindre stykker, der kan gå i din blender eller hakker. Fjern stenene fra dadlerne og læg dem i hakkeren sammen med appelsinstykkerne. Tag kornene ud af en vaniljestang, og skær vaniljestangen i et par mindre stykker. Blend det hele stille og roligt indtil du har den ønskede konsistens. Og vupti – appelsinmarmelade på få minutter!

Hvis du anvender en puls hakker eller er forsigtig når du blender, så kan du få en mere grov appelsinmarmelade som denne på fotoet. Men du kan selvfølgelig også bare blende løs, og opnå en helt jævn konsistens. Du kan med fordel lade appelsinmarmeladen trække et par dage i køleskabet, så bliver konsistens og smag mere ensartet.

Jeg sørger altid for at købe nogle økologiske appelsiner, hvor jeg kan mærke at skallen er forholdsvis tynd. Det smager ikke helt lige så skønt, når der er et for stort lag af det hvide under skallen. Altså medmindre du foretrækker den ekstremt bitre smag …

Hvis du ønsker appelsinmarmeladen lidt mere avanceret eller måske børnevenlig, så kan du presse saften fra en appelsin eller to, og lægge dadlerne i blød i dette et par timer eller natten over. Du kan lægge vaniljekorn og vaniljestang med, så det hele kan trække smag. Blend derefter appelsinsaft, dadler og vaniljestang til en helt jævn masse i blenderen. Kom de to appelsiner i til sidst og blend færdig. Dette giver en lidt anderledes konsistens og en lidt mere sødlig smag.

Et nemt og naturligt valg J

Mums, mums
LevSundtNU

29 marts 2011

Aromatisk dessert – et trick med ris

Denne dessert er dejlig aromatisk og sød – perfekt til gæster, eller hvis du bare selv vil forkæles og have stillet din lækkersult. Da den primært er lavet på soyamælk er kalorieindholdet forholdsvist lavt, og derudover opnår desserten en smule bid med lidt gode kulhydrater fra vilde ris. De vilde ris ”fusioneres” med appelsinsaft og en masse skønne krydderier, hvilket er med til at give desserten sin karakteristiske, aromatiske smag. Desserten kan laves i mange kombinationer med frugt og bær, så eksperimenter endelig løs. Velbekomme!

Sød budding med ris og krydderier

Ingredienser
Aromatisk og sød risdessert
- toppet med revet appelsinskal 
50 g kogte vilde ris
Revet skal fra en appelsin
½-1 dl friskpresset appelsinsaft
10 ml vaniljeekstrakt eller vaniljekorn
2 knsp. kardemomme
2 knsp. allehånde
2 knsp. nelliker
½ tsk. kanel
14 dadler eller 100 g dadelpuré
4 spsk. ren kakaopulver
2½ dl soyamælk
2 blade husblas
Et drys salt

(2-3 små portionsglas)

Opskrift
OBS: du bør starte i god tid med denne dessert, da risene gerne må stå på køl en dags tid med de lækre krydderier og appelsinsaft. Dette gør desserten perfekt til gæster, da du kan lave det meste på forhånd.

Kog først nogle vilde ris efter anvisningerne på pakken. Når de vilde ris er kogt, tager du 50 g. fra og lader dem køle lidt af. Bland krydderierne, vanilje samt appelsinsaften i risene og lad dem stå i køleskabet natten over. Hvis du anvender ½ dl appelsinsaft bliver desserten en smule mere fast, og hvis du anvender 1 dl bliver den en mere blød og får mere smag af appelsin. Læg dadlerne i blød i soyamælken en times tid. Sæt derefter gryden på blusset og giv mælk og dadler et kort opkog. Læg de to blade husblas i blød i koldt vand. Tilsæt salt og kakao til dadlerne og mælken, og blend med en stavblender til en lind masse. Kom risblandingen med krydderier og saft i massen og giv endnu et kort opkog. Pisk til sidst den bløde husblas i blandingen samt lidt revet skal fra en appelsin og hæld på glas. Stil på køl et par timer, og denne aromatiske dessert er klar til alle søde tænder i nærheden!

Hvis du har dadelpuré på køl, kan du anvende det i stedet, eller du kan lave en portion dagen før sammen med risene. Se min opskrift ’blid sødme med dadelpuré’ fra den 13. januar 2011. Desserten fungerer fint på begge måder – så gør præcis det, der er lettest for dig.

Jeg har lavet denne dessert i et utal af variationer. Jeg har blandt andet lavet en lys variant med friske jordbær. Her anvender jeg ikke noget appelsinsaft eller -skal, og jeg erstatter saften i lige mængder med soyamælk. Derudover tilsætter jeg ikke kakao. Jeg tager i stedet friske jordbær, skærer dem i små tern og lægger lidt i bunden af hvert glas, inden jeg fordeler massen henover og stiller på køl.


Denne aromatiske og søde dessert smager kønt med og uden kakao, med og uden appelsinsaft og -skal, samt med og uden diverse frugt og bær. Den smager himmelsk med en håndfuld blåbær i en kakaovariant, uden appelsinsaft. Derudover serverer jeg den til tider med bananskiver til en kakaovariant, eller med en mos af jordbær og hindbær i bunden, hvilket giver en god syrlighed til en variant uden appelsin, med eller uden kakao. Server eventuelt versionen fra opskriften med en salat af appelsinfileter drysset med mandelflager og måske endda granatæblekerner. Et sandt farvespil – sundt for dine øjne!

Slå dig endelig løs – med god samvittighed J

Kræs kræs kræs,
LevSundtNU

20 marts 2011

Fyldig kyllingesalat på bund af revet gulerod

Bryd en grænse og prøv et måltid uden kulhydrater. Bare engang imellem! Eksperimenter med det, og mærk hvordan din krop har det uden stivelse og kulhydrater. Det kan være med til at øge din forbrænding en smule og få maven lidt ind på plads. Her har du et forslag til et lækkert måltid med massevis af grøntsager, men helt uden følelsen af afsavn. Velbekomme J

Kyllingesalat med massevis af grøntsager

Fyldig kyllingesalat
- med massevis af grøntsager
Ingredienser
2 styk kyllingebryst
1 lille rødløg
1 ds asparges
1 glas champignon
1 håndfuld ærter
1 spsk. mayonnaise
2 spsk. soyamælk
1 spsk. hørfrøolie
Friskkværnet peber
Evt. 1-2 tsk. sennep
Evt. en smule karry

(min. 2 personer)

Bund: 2 store tomater, 3-400 g revet gulerod samt en smule røget svinemørbrad

Opskrift
Hvis du alligevel laver kylling til et andet måltid, så sørg for at lave ekstra, så du har nok til denne ret. Ellers kan du hurtigt tilberede begge stykker kyllingebryst ved at blanchere dem – så forbliver de dejligt saftige. Sæt en gryde over med vand og når det spildkoger, så læg de to stykker kyllingebryst ned i vandet. Lad vandet komme op til kogepunktet igen, sluk for varmen og lad det stå i 10 minutter. Tag kyllingen op og lad dem køle af.

Tag ærterne op af fryseren, så de kan nå at tø. Hæld asparges og champignon i en si, så væsken kan dryppe af. Skær rødløget i små tern. Pisk mayonnaise sammen med sennep, hørfrøolie, soyamælk og krydderier. Du kan også bruge lidt væske fra aspargesene i stedet for soyamælken. Skær derefter hvert kyllingebryst i stykker og bland alle ingredienserne. Lad kyllingesalaten trække et stykke tid i køleskabet, hvis du har tiden til det. Riv gulerødderne, skær tomaterne i både og læg en bund af dette på en tallerken. Fordel lidt af kyllingesalaten henover, skær en smule røget svinemørbrad i små stykker og drys på toppen. Retten er nu klar!

Lov mig nu at bruge en ordentlig mayonnaise, der ikke er ’light’ og dermed fyldt med endnu flere E-numre. Sørg for at vælge en mayonnaise uden for mange tilsætningsstoffer, fortykningsmidler, smagsstoffer og helst uden sukker – så hellere honning. Jeg ved godt det kan virke uoverskueligt, men vend dig til at læse ingredienslisten på alle dine produkter, så du hen ad vejen kan få sorteret de værste syndere fra og nægtet dem adgang til dit køleskab.

Og brug endelig også en sennep uden sukker. Jeg bruger selv French’s classic yellow mustard – i den karakteristiske gule plasticflaske. Det er det bedste alternativ, jeg har fundet, men kan være svær at få fat på – det er imidlertid absolut umagen værd med skønne produkter helt uden sukker. Jeg har heldigvis fundet den hos en af The Bagel Co’s butikker efter Mad & Vin ikke længere fører den.

Jeg håber, at denne opskrift kan være med til at få dig til at tage skridtet fra et måltid med kyllingesalat på en skive brød til et måltid med en fyldig kyllingesalat på en bund af revet gulerod. Bare engang imellem!

Rigtig god fornøjelse...

Mmmmm,
LevSundtNU

06 marts 2011

Dejlig cremet nutella på den naturlige måde

Hvorfor kan man ikke finde en nutella på hylderne i hverken supermarkeder eller helsekostforretninger, der ikke indeholder diverse fortykningsmidler, konserveringsmidler, dårlige olier, ”naturlige” aromaer eller sukker…? Ih altså, grrr!

Jamen så må vi jo lave vores egen naturlige version – i hvert fald indtil en venlig, sød og rar fødevareproducent får øjnene op. Her får du min opskrift på en dejlig cremet og hjemmelavet nutella fuld af naturlige ingredienser. Velbekomme J

Hjemmelavet naturlig og cremet nutella

Dejlig cremet nutella
- på den naturlige måde
Ingredienser
80 g hasselnødder
2,5 dl soyamælk
2 æggeblommer
6 spsk. dadelpuré
1 spsk. kakaopulver
1 drys vaniljekorn
2 spsk. hørfrøolie
50 g kokosolie
½ tsk. salt

Opskrift
Tænd ovnen på 150 grader og gør en bageplade klar med bagepapir. Fordel hasselnødderne jævnt udover pladen og når ovnen er opvarmet, sætter du nødderne ind i cirka 10 minutter. Tag hasselnødderne ud og lad dem køle af. Når de er afkølet, smider du dem i en frostpose og gnider dem indtil det meste af skallerne er røget af. Hæld forsigtigt nødderne ud af posen og ned i en blender, uden at få for mange af skallerne med. Blend nødderne til en mel – enten groft eller fint. Hvis du blender dem helt fint, bliver din nutella blød og jævn, og hvis du blender dem mere groft, får du en mere knasende nutella. 

Hvis du ikke har et glas med dadelpuré stående i dit køleskab, så lav en portion klar nu, før du fortsætter med din nutella – opskriften på ’blid sødme med dadelpuré’ finder du her!

Tag en gryde frem og pisk æggeblommer, dadelpure, kakao, vanilje og salt sammen med et piskeris til en jævn masse. Pisk derefter langsomt soyamælken i massen under opvarmning. Massen må ikke opvarmes til en alt for høj temperatur, da æggeblommerne så vil koagulere og du vil få klumper af æggemasse i din nutella. Forsøg at holde massen et stykke under kogepunktet, men så varm at du nu kan tilsætte kokosolien og den kan smelte sammen i blandingen under omrøring. Tag din nutella af varmen og rør din hasselnøddemel i. Når massen er kølet lidt af, men stadig flydende, kan du røre hørfrøolien i for at tilsætte lidt mere sund olie og gøre nutellaen mere cremet. Din nutella er nu færdig, og du kan hælde den på glas og stille den på køl.

I stedet for at lave dadelpuré først, kan du koge tilsvarende mængde dadler med soyamælken, samt en ekstra sjat vand. Når dadlerne har fået et godt opkog, blend dem med en stavblender og anvend denne masse til at piske de resterende ingredienser i. Forsøg dig endelig frem i forhold til det, der er absolut lettest for dig!

Derudover kan det være, at du foretrækker din nutella med stærkere smag af kakao, og derfor bør du endelig forsøge at eksperimentere med denne opskrift. Tilsæt mere eller mindre kakao, eller måske mere eller mindre hasselnøddemel, alt efter dine smagsløgs lyster og præferencer.

I ny og næ serverer jeg denne dejlige cremede nutella på mine skønne små pandekager, toppet af med bananer i skiver eller anden frisk frugt. Og hvis jeg har husket at gemme lidt hasselnødder, så drysser jeg lidt grofthakkede nødder på toppen sammen med et par kakao nibs. Maksimal forkælelse – mums! Se opskriften på mine ’skønne små pandekager på den gode måde’ lige her!


Naturlig, dejlig og cremet!

Mums mums,
LevSundtNU

28 februar 2011

Mine hjemmelavede kødboller fuld af smag

Jeg har længe forsøgt at lave en version af kødboller på kyllinge- eller kalkunkød, der indeholder flere grøntsager, men samtidig med fantastisk smag. Det er nu endelig lykkes – her i en nem variant velegnet til tomatsuppe med en masse aromatiske, tørrede krydderurter. Velbekomme!

Hjemmelavede kødboller med god smag

Mine hjemmelavede kødboller fuld af smag
Ingredienser
250 g kyllinge- eller kalkunfars
100 g quorn-fars (*gluten)
1-2 rødløg
1 stort æg
1 fed hvidløg eller hvidløgspulver
1 tsk. Lene Hansson kryddersalt
2 tsk. kinesisk soya
Krydderier: timian, rosmarin, merian, oregano

(4 personer)

Opskrift
Tænd din ovn på 200 grader. Find en stor skål frem og bland quorn-fars, kyllingefars, krydderier samt finthakkede rødløg sammen, så ingredienser er jævnt fordelt mellem hinanden. Du kan eventuelt bruge en minihakker til at blende rødløgene helt fine, inden du tilsætter dem. Derefter tilsætter du et æg samt kinesisk soya, og dejen røres sammen til en ensartet masse. Læg bagepapir på en bageplade, fordel kødbollerne i den størrelse, du ønsker, og sæt dem i ovnen i 10-15 minutter alt efter størrelse. Og ganske let og på fantastisk kort tid, har du velduftende og aromatiske kødboller til en dejlig varm tomatsuppe.

Disse kødboller er også fantastiske med lidt ekstra krydderi. Ofte anvender jeg lidt paprika samt chiliflager uden kerne, som du måske kan ane på billedet. Eksperimenter med forskellige smagsvarianter, og du kan anvende disse kødboller til mange forskellige retter. Eksempelvis til en glimrende klassiker som boller i karry eller som frikadeller i en større størrelse. Her blander jeg ofte en smule sesamfrø eller hørfrø i for at tilføje lidt ekstra sprødhed og bid.

Se mine hjemmelavede kødboller i min nemme tomatsuppe, samt opskriften hertil lige her!

Rigtig god fornøjelse J

Nam nam,
LevSundtNU


* gluten: desværre indeholder quorn-fars og andre svampeprodukter spor af gluten eller gluten fra byg i den soya, der bruges til at give produktet smag. Så hvis du ikke kan tåle gluten, eller af andre forståelige årsager forsøger at holde dig fra gluten, så kan du tage dette produkt ud af opskriften og erstatte det med mere kyllinge- eller kalkunfars.

Desværre har jeg først opdaget dette efter jeg har sammensat opskriften og tilmed er blevet stor fan af den – nu krydser jeg bare fingre for, at de kære Quorn-folk snart får øjnene op og producerer en glutenfri variant!

Den nemmeste tomatsuppe

Her får du min opskrift på den nemmeste og dejligste tomatsuppe. Brug denne opskrift, når du har brug for et sundere alternativ, men samtidig en meget nem og hurtig løsning til et aftensmåltid for hele familien. Velbekomme!

Nem tomatsuppe med mine hjemmelavede kødboller

Den nemmeste tomatsuppe
- med mine hjemmelavede kødboller
Ingredienser
2 ps mou hønsekødssuppe (á 1000 g)
3 ds hk. tomater
1 ps suppeurter
Peber

(4 personer)

Opskrift
Hæld de to poser hønsekødssuppe i en stor gryde, bring suppen op til kogepunktet og lad den koge ind i cirka 10 minutter. Herefter tilsætter du tre dåser hakkede tomater samt et godt drys af din favorit peberblanding. Min er helt klart Santa Maria peberblanding, der blandt andet indeholder sennepsfrø og cayenne peber. Lad nu suppen varme op igen, tilsæt posen af suppeurter og lad den stå under låg til grøntsagerne er gennemvarmede. Du har nu den nemmeste tomatsuppe med en dejlig blid smag klar – et fantastisk måltid fyldt med grøntsager.

Mine hjemmelavede kødboller, som du kan se på billedet, laver jeg af en nem rørt fars. Og med en hurtig tur i ovnen, er disse absolut også en af mine nemme løsninger. Find opskriften på 'mine hjemmelavede kødboller fuld af smag' lige her!

Da mine kødboller indeholder en masse aromatiske, tørrede krydderurter, har jeg valgt ikke at tilsætte dem direkte til suppen. Hvis du ikke ønsker at lave de hjemmelavede kødboller, men bare spise suppen som den er, så kan du eventuelt tilføje en smule timian, rosmarin, merian og oregano.

Sip sip sip,
LevSundtNU

25 februar 2011

Mine skønne pandekager med kokosis

Jeg har tidligere bragt jer opskriften til mine skønne små pandekager, der er helt uden mel og andre forarbejdede ingredienser – noget din krop vil takke dig for. Her får du opskriften på en ganske simpel og naturlig kokosis, der kun gør oplevelsen en smule mere skøn og kølig. Velbekomme!

Naturlig kokosis til mine skønne pandekager

Kokosis til mine skønne pandekager
- med drys af ristet kokosmel
Ingredienser
1 ds kokosmælk
Dadelpuré

Ristet kokosmel
Bananer

Opskrift
Lav først en portion dadelpuré klar, hvis du ikke i forvejen har noget på køl. Følg min opskrift fra den 9. januar. Bland derefter en dåse kokosmælk med dadelpuré til du opnår den grad af sødme, du foretrækker, og så lidt til. Når isen fryser mister den en smule sødme, og derfor bør du gøre massen lidt ekstra sød. Sørg for at du pisker de to ingredienser rigtig godt sammen, hæld massen i en fryseboks og stil den i fryseren natten over. Rør evt. lidt rundt i massen under indfrysningen – det er dog absolut ikke en nødvendighed. Intet andet kræves, og du har kokosis til de skønne pandekager.

Bemærk at en hel del af smagen og konsistensen i denne kokosis ligger valget af kokosmælk. Ønsker du en lidt lettere smag, så vælg en let kokosmælk. Denne vil til gengæld også være mere krystalliseret og fast i konsistensen, når den fryses, da der indgår mere vand i de lette udgaver. Dette er den variant, du ser på billedet. Vælger du derimod en mere fuldfed kokosmælk, så giver det en mere cremet konsistens, der faktisk ikke fryser helt ind til en fast masse. Denne har en langt mere koncentreret kokossmag, og man bør nok nøjes med lidt mindre mængder…

Så steg dine pandekager, tilsæt bananer i skiver, kokosisen samt lidt ristet kokosmel, og du har en skøn og naturlig dessert til en dejlig hyggeaften. Rigtig god fornøjelse!

Find opskriften på ’mine skønne små pandekager på den gode måde’ lige her!
Find opskriften på ’blid sødme med dadelpuré’ her!

Kokos, kokos, kokos…

Guf guf,
LevSundtNU

17 februar 2011

Min lette og luftige chokomousse

Vi har alle brug for lidt sødme i tilværelsen – bare helst uden de ekstra centimeter på sidebenene. Derfor får du her opskriften på min lette og luftige chokomousse på en bund af syrlig jordbærgelé toppet med lækker knas. Ellers en af mine velforvarede hemmeligheder *S* Velbekomme!

Chokomousse på syrlig jordbærbund med knas

Min lette og luftige chokomousse
- på en syrlig jordbærbund med knas
Ingredienser
4 dl soyamælk
4 blade husblas
3 spsk ren kakaopulver
6 spsk dadelpuré med top
1 bæger pasteuriserede æggehvider

200 g jordbær (evt. frosne)
2 blade husblas

Hasselnødder
Kakao nibs

(4-6 små portionsglas)

Opskrift
OBS: start i rigtig god tid, og lad mig anbefale dagen før. Både moussen og jordbærbunden indeholder husblas og skal derfor have tid til at afkøle og stivne. Derudover skal du bruge dadelpuré til denne dessert, da det giver det bedste resultat i forhold til konsistens. Så start med at sætte den over – se min opskrift ’blid sødme med dadelpuré’ fra den 13. januar 2011.

Når du har fået sat dadelpuréen over, så find en gryde mere frem og hæld jordbærrene op i med en sjat vand i bunden. Du kan også anvende lidt appelsinsaft i stedet for vand, eller lidt lime- og citronsaft, hvis du foretrækker jordbærgeléen en smule mere syrlig. Lad jordbærrene varme godt op under omrøring, så de omdannes til en grød. Tag den af varmen og blend til en lind jordbærpuré med en stavblender. Læg 2 blade husblas i vand i omkring 5 minutter og varm jordbærpuréen op igen til kogepunktet. Tag af varmen, vrid husblassen og pisk den grundigt i jordbærrene. Hæld massen igennem en sigte, så jordbærkernerne og eventuelle klumper fra husblassen sies fra. Hæld nu massen i bunden af dine små portionsglas og stil koldt natten over, eller i minimum 3-4 timer.

Færdiggør dadelpuréen jf. opskriften.

Sæt ovnen på 150 grader og når den er varm, sætter du en bageplade med bagepapir og hasselnødder ind. De skal have ca. 10 minutter før du tager dem ud til afkøling. Når de er kølet af, hælder du dem i en pose og gnider dem til det meste af skallen er røget af. Hæld dem i en ren pose, bank dem let med en kagerulle til de har den størrelse, du ønsker og din knas er nu klar.

For at starte på chokomoussen lægges 4 blade husblas i blød i vand. Dernæst blander du soyamælk, kakaopulver og dadelpuré i en gryde og sætter den over varmen. Når massen er blandet til en stærk kakaomælk og varmet op til kogepunktet, tages den af varmen og husblassen piskes i. Massen sættes i køleskabet til afkøling i en stor skål natten over, eller i minimum 4-5 timer. Inden servering af chokomoussen, piskes hviderne stive, hvorefter den stivnede kakaomælk piskes godt igennem og til sidst vendes hviderne forsigtigt i. Så er chokomoussen klar til at fordele ovenpå den stivnede jordbærgele. Top med hasselnøddeknas og kakao nibs, og den lette og luftige chokomousse er klar til servering.

Du kan sagtens nøjes med at lave chokomoussen uden jordbærbund og knas, da den i sig selv smager fantastisk! Måske med lidt frisk frugt eller bær som tilbehør. Her har du imidlertid fået den lidt mere avancerede udgave til en eventyrlig aften i selskab med dine kære.

Opskriften giver dig desuden rig mulighed for at have overskud på selve dagen, da du kan forberede alle elementerne dagen før, og nøjes med at piske æggehvider på dagen og fylde glassene med chokomoussen. Altid rart at kunne forberede det meste dagen før, så du også kan nyde aftenen sammen med dine gæster.

Nyd desserten i fulde drag ovenpå dit imponerende arbejde!

Mums mums,
LevSundtNU

13 februar 2011

Blid sødme med dadelpuré

Bevar din krops energi ved at bruge naturens egne kilder til sødme, når du skal forsøde din tilværelse en smule og forkæle dig selv. Forarbejdede fødevarer kræver langt mere energi for kroppen at fordøje og derfor håber jeg, at du kan mærke en forskel ved at vælge dette naturlige alternativ. Anvend blandt andet denne blide og naturlige dadelpuré til at søde en kop dejlig varm kakao. Velbekomme!

Dadler som naturlig sød

Blid sødme med dadelpuré
Ingredienser
1 æske dadler
1 vaniljestang
Vand

Opskrift
Dadlerne skal udstenes, hvilket gøres meget nemt ved at åbne dem med fingrene og pille stenen ud. Smid dadlerne op i en gryde og tilsæt vand, så det næsten dækker dadlerne. Tag vaniljestangen, flæk den på langs og tag kornene ud. Tilsæt korn og vaniljestang til vandet, sæt gryden på blusset og kog dadlerne bløde uden låg. Jo mere du lader dadlerne koge ind, desto mere vand fordamper og jo mere koncentreret sødme skaber du. Lad massen køle lidt af, blend derefter det hele til en blød dadelpuré og hæld den på et rent opbevaringsglas.

Den bløde og naturligt søde dadelpuré kan holde 1-2 uger i køleskab.

Brug den til en dejlig varm kop kakao ved at blande to deciliter soyamælk, to spiseskefulde dadelpuré med top og en strøget spiseskefuld kakaopulver. Sæt koppen en til to minutter i mikroovnen og du har den mest vidunderlige duft af vanilje og sød kakao – lige til at varme sig på, en kold og mørk vinteraften. God fornøjelse…

Blid og naturlig sødme!

Mmmmm,
LevSundtNU