20 marts 2011

Fyldig kyllingesalat på bund af revet gulerod

Bryd en grænse og prøv et måltid uden kulhydrater. Bare engang imellem! Eksperimenter med det, og mærk hvordan din krop har det uden stivelse og kulhydrater. Det kan være med til at øge din forbrænding en smule og få maven lidt ind på plads. Her har du et forslag til et lækkert måltid med massevis af grøntsager, men helt uden følelsen af afsavn. Velbekomme J

Kyllingesalat med massevis af grøntsager

Fyldig kyllingesalat
- med massevis af grøntsager
Ingredienser
2 styk kyllingebryst
1 lille rødløg
1 ds asparges
1 glas champignon
1 håndfuld ærter
1 spsk. mayonnaise
2 spsk. soyamælk
1 spsk. hørfrøolie
Friskkværnet peber
Evt. 1-2 tsk. sennep
Evt. en smule karry

(min. 2 personer)

Bund: 2 store tomater, 3-400 g revet gulerod samt en smule røget svinemørbrad

Opskrift
Hvis du alligevel laver kylling til et andet måltid, så sørg for at lave ekstra, så du har nok til denne ret. Ellers kan du hurtigt tilberede begge stykker kyllingebryst ved at blanchere dem – så forbliver de dejligt saftige. Sæt en gryde over med vand og når det spildkoger, så læg de to stykker kyllingebryst ned i vandet. Lad vandet komme op til kogepunktet igen, sluk for varmen og lad det stå i 10 minutter. Tag kyllingen op og lad dem køle af.

Tag ærterne op af fryseren, så de kan nå at tø. Hæld asparges og champignon i en si, så væsken kan dryppe af. Skær rødløget i små tern. Pisk mayonnaise sammen med sennep, hørfrøolie, soyamælk og krydderier. Du kan også bruge lidt væske fra aspargesene i stedet for soyamælken. Skær derefter hvert kyllingebryst i stykker og bland alle ingredienserne. Lad kyllingesalaten trække et stykke tid i køleskabet, hvis du har tiden til det. Riv gulerødderne, skær tomaterne i både og læg en bund af dette på en tallerken. Fordel lidt af kyllingesalaten henover, skær en smule røget svinemørbrad i små stykker og drys på toppen. Retten er nu klar!

Lov mig nu at bruge en ordentlig mayonnaise, der ikke er ’light’ og dermed fyldt med endnu flere E-numre. Sørg for at vælge en mayonnaise uden for mange tilsætningsstoffer, fortykningsmidler, smagsstoffer og helst uden sukker – så hellere honning. Jeg ved godt det kan virke uoverskueligt, men vend dig til at læse ingredienslisten på alle dine produkter, så du hen ad vejen kan få sorteret de værste syndere fra og nægtet dem adgang til dit køleskab.

Og brug endelig også en sennep uden sukker. Jeg bruger selv French’s classic yellow mustard – i den karakteristiske gule plasticflaske. Det er det bedste alternativ, jeg har fundet, men kan være svær at få fat på – det er imidlertid absolut umagen værd med skønne produkter helt uden sukker. Jeg har heldigvis fundet den hos en af The Bagel Co’s butikker efter Mad & Vin ikke længere fører den.

Jeg håber, at denne opskrift kan være med til at få dig til at tage skridtet fra et måltid med kyllingesalat på en skive brød til et måltid med en fyldig kyllingesalat på en bund af revet gulerod. Bare engang imellem!

Rigtig god fornøjelse...

Mmmmm,
LevSundtNU

2 kommentarer:

  1. Uhhmm jeg bliver helt sulten!!

    SvarSlet
  2. Jeg kan så også fortælle, at det smagte pragtfuldt :)

    KH Ditte

    SvarSlet