17 februar 2011

Min lette og luftige chokomousse

Vi har alle brug for lidt sødme i tilværelsen – bare helst uden de ekstra centimeter på sidebenene. Derfor får du her opskriften på min lette og luftige chokomousse på en bund af syrlig jordbærgelé toppet med lækker knas. Ellers en af mine velforvarede hemmeligheder *S* Velbekomme!

Chokomousse på syrlig jordbærbund med knas

Min lette og luftige chokomousse
- på en syrlig jordbærbund med knas
Ingredienser
4 dl soyamælk
4 blade husblas
3 spsk ren kakaopulver
6 spsk dadelpuré med top
1 bæger pasteuriserede æggehvider

200 g jordbær (evt. frosne)
2 blade husblas

Hasselnødder
Kakao nibs

(4-6 små portionsglas)

Opskrift
OBS: start i rigtig god tid, og lad mig anbefale dagen før. Både moussen og jordbærbunden indeholder husblas og skal derfor have tid til at afkøle og stivne. Derudover skal du bruge dadelpuré til denne dessert, da det giver det bedste resultat i forhold til konsistens. Så start med at sætte den over – se min opskrift ’blid sødme med dadelpuré’ fra den 13. januar 2011.

Når du har fået sat dadelpuréen over, så find en gryde mere frem og hæld jordbærrene op i med en sjat vand i bunden. Du kan også anvende lidt appelsinsaft i stedet for vand, eller lidt lime- og citronsaft, hvis du foretrækker jordbærgeléen en smule mere syrlig. Lad jordbærrene varme godt op under omrøring, så de omdannes til en grød. Tag den af varmen og blend til en lind jordbærpuré med en stavblender. Læg 2 blade husblas i vand i omkring 5 minutter og varm jordbærpuréen op igen til kogepunktet. Tag af varmen, vrid husblassen og pisk den grundigt i jordbærrene. Hæld massen igennem en sigte, så jordbærkernerne og eventuelle klumper fra husblassen sies fra. Hæld nu massen i bunden af dine små portionsglas og stil koldt natten over, eller i minimum 3-4 timer.

Færdiggør dadelpuréen jf. opskriften.

Sæt ovnen på 150 grader og når den er varm, sætter du en bageplade med bagepapir og hasselnødder ind. De skal have ca. 10 minutter før du tager dem ud til afkøling. Når de er kølet af, hælder du dem i en pose og gnider dem til det meste af skallen er røget af. Hæld dem i en ren pose, bank dem let med en kagerulle til de har den størrelse, du ønsker og din knas er nu klar.

For at starte på chokomoussen lægges 4 blade husblas i blød i vand. Dernæst blander du soyamælk, kakaopulver og dadelpuré i en gryde og sætter den over varmen. Når massen er blandet til en stærk kakaomælk og varmet op til kogepunktet, tages den af varmen og husblassen piskes i. Massen sættes i køleskabet til afkøling i en stor skål natten over, eller i minimum 4-5 timer. Inden servering af chokomoussen, piskes hviderne stive, hvorefter den stivnede kakaomælk piskes godt igennem og til sidst vendes hviderne forsigtigt i. Så er chokomoussen klar til at fordele ovenpå den stivnede jordbærgele. Top med hasselnøddeknas og kakao nibs, og den lette og luftige chokomousse er klar til servering.

Du kan sagtens nøjes med at lave chokomoussen uden jordbærbund og knas, da den i sig selv smager fantastisk! Måske med lidt frisk frugt eller bær som tilbehør. Her har du imidlertid fået den lidt mere avancerede udgave til en eventyrlig aften i selskab med dine kære.

Opskriften giver dig desuden rig mulighed for at have overskud på selve dagen, da du kan forberede alle elementerne dagen før, og nøjes med at piske æggehvider på dagen og fylde glassene med chokomoussen. Altid rart at kunne forberede det meste dagen før, så du også kan nyde aftenen sammen med dine gæster.

Nyd desserten i fulde drag ovenpå dit imponerende arbejde!

Mums mums,
LevSundtNU

3 kommentarer:

 1. Mmm - ser lækkert ud, og et KÆMPE plus, at det ikke sætter sig (så meget) på sidebenene! Fin blog du har!
  God weekend fra Louise

  SvarSlet
 2. Mums hvor ser det lækkert ud - den må helt sikkert prøves:-))

  SvarSlet
 3. Tusind tak for jeres dejlige kommentarer.

  Og ja - jeg forsøger at lave opskrifterne, så de primært er med naturlige og så nogle lidt mere kaloriefattige ingredienser. Derfor er denne chokomousse også et fantastisk alternativ, da soyamælk som base er langt lettere end fløde :)

  Held og lykke med det - kan love den smager overraskende godt!
  KH Ditte

  SvarSlet