13 februar 2011

Blid sødme med dadelpuré

Bevar din krops energi ved at bruge naturens egne kilder til sødme, når du skal forsøde din tilværelse en smule og forkæle dig selv. Forarbejdede fødevarer kræver langt mere energi for kroppen at fordøje og derfor håber jeg, at du kan mærke en forskel ved at vælge dette naturlige alternativ. Anvend blandt andet denne blide og naturlige dadelpuré til at søde en kop dejlig varm kakao. Velbekomme!

Dadler som naturlig sød

Blid sødme med dadelpuré
Ingredienser
1 æske dadler
1 vaniljestang
Vand

Opskrift
Dadlerne skal udstenes, hvilket gøres meget nemt ved at åbne dem med fingrene og pille stenen ud. Smid dadlerne op i en gryde og tilsæt vand, så det næsten dækker dadlerne. Tag vaniljestangen, flæk den på langs og tag kornene ud. Tilsæt korn og vaniljestang til vandet, sæt gryden på blusset og kog dadlerne bløde uden låg. Jo mere du lader dadlerne koge ind, desto mere vand fordamper og jo mere koncentreret sødme skaber du. Lad massen køle lidt af, blend derefter det hele til en blød dadelpuré og hæld den på et rent opbevaringsglas.

Den bløde og naturligt søde dadelpuré kan holde 1-2 uger i køleskab.

Brug den til en dejlig varm kop kakao ved at blande to deciliter soyamælk, to spiseskefulde dadelpuré med top og en strøget spiseskefuld kakaopulver. Sæt koppen en til to minutter i mikroovnen og du har den mest vidunderlige duft af vanilje og sød kakao – lige til at varme sig på, en kold og mørk vinteraften. God fornøjelse…

Blid og naturlig sødme!

Mmmmm,
LevSundtNU

4 kommentarer:

  1. Hej
    Det lyder rigtig spændende:) At lave naturlig søde på denne måde...:)
    Mon ikke det går til en kop kaffe evt. en dadel latte, eller noget i den dur.
    Smager det bare sødt eller hvorledes? Eller er det en søde med smagen af dadler?

    SvarSlet
  2. Helt sikkert godt til en dadel latte - god idé :)
    Og ja, det smager meget sødt og af vanilje, men det kan godt anes at det er fra dadler. Men i kaffe eller kakao vil det ikke smage igennem.
    KH Ditte

    SvarSlet
  3. Cool, det vil helt sikkert prøve! Fordi det lyder spændende... Samt jeg tror det kunne være en spændende combi:D
    Så følg med på bloggen, der kommer helt sikkert en opskrift på en daddelkaffe på et tidspunkt!

    Mvh.
    Rune
    www.cafezinho.dk

    SvarSlet
  4. Det søder ikke helt så meget som sukker, så man skal nok bruge lidt mere end man tror. 1-2 spsk pr. kop vil jeg tro.
    Fed blog du har - glæder mig til at se din dadelkaffe :)
    KH Ditte

    SvarSlet