25 februar 2011

Mine skønne pandekager med kokosis

Jeg har tidligere bragt jer opskriften til mine skønne små pandekager, der er helt uden mel og andre forarbejdede ingredienser – noget din krop vil takke dig for. Her får du opskriften på en ganske simpel og naturlig kokosis, der kun gør oplevelsen en smule mere skøn og kølig. Velbekomme!

Naturlig kokosis til mine skønne pandekager

Kokosis til mine skønne pandekager
- med drys af ristet kokosmel
Ingredienser
1 ds kokosmælk
Dadelpuré

Ristet kokosmel
Bananer

Opskrift
Lav først en portion dadelpuré klar, hvis du ikke i forvejen har noget på køl. Følg min opskrift fra den 9. januar. Bland derefter en dåse kokosmælk med dadelpuré til du opnår den grad af sødme, du foretrækker, og så lidt til. Når isen fryser mister den en smule sødme, og derfor bør du gøre massen lidt ekstra sød. Sørg for at du pisker de to ingredienser rigtig godt sammen, hæld massen i en fryseboks og stil den i fryseren natten over. Rør evt. lidt rundt i massen under indfrysningen – det er dog absolut ikke en nødvendighed. Intet andet kræves, og du har kokosis til de skønne pandekager.

Bemærk at en hel del af smagen og konsistensen i denne kokosis ligger valget af kokosmælk. Ønsker du en lidt lettere smag, så vælg en let kokosmælk. Denne vil til gengæld også være mere krystalliseret og fast i konsistensen, når den fryses, da der indgår mere vand i de lette udgaver. Dette er den variant, du ser på billedet. Vælger du derimod en mere fuldfed kokosmælk, så giver det en mere cremet konsistens, der faktisk ikke fryser helt ind til en fast masse. Denne har en langt mere koncentreret kokossmag, og man bør nok nøjes med lidt mindre mængder…

Så steg dine pandekager, tilsæt bananer i skiver, kokosisen samt lidt ristet kokosmel, og du har en skøn og naturlig dessert til en dejlig hyggeaften. Rigtig god fornøjelse!

Find opskriften på ’mine skønne små pandekager på den gode måde’ lige her!
Find opskriften på ’blid sødme med dadelpuré’ her!

Kokos, kokos, kokos…

Guf guf,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar