28 oktober 2013

Effektiv eliksir - spark røv til din ømme hals og forkølelse !


Midt på denne særdeles stormfulde oktober aften finder jeg det meget passende at forberede lidt til de kolde og mørke måneder, som vi vel egentlig allerede står midt i … Så her får du et særdeles godt tip til en meget nem, men også virkelig effektiv og anti-inflammatorisk varmende eliksir til når du mærker det mindste på halsen eller din krop skranter. Det er kradse sager - så er du advaret - men burde til gengæld også kunne slå selv den mest hidsige baktusse ihjel !
 
Opskriften har jeg fået overleveret af en dygtig, islandsk alternativ behandler - tusinde tak Margeir. Den har allerede reddet mig fra at bukke under for én forkølelse i år, så det bliver nok ikke sidste gange den ryger på aftenmenuen. Og det skal lige siges, at den faktisk ikke var nær så slem at drikke som jeg havde frygtet. God fornøjelse J

Anti-inflammatorisk eliksir
- effektiv mod øm hals
 
Ingredienser
1 mini hvidløg eller 1-2 fed almindelig
En god bid frisk chili m/u kerner
En tyk skive økologisk ingefær
1 tsk gurkemeje
 
Opskrift
1) Hak hvidløg, chili og ingefær i små tern
2) Hæld i en stor kop med gurkemeje,
og fyld op med kogende vand
3) Lad eliksiren trække et stykke tid, ca. 10 minutter
4) Og drik mens den stadig er varm,
men selvfølgelig ikke så du brænder tungen :P
 
Du kan eventuelt si ingredienserne fra inden du drikker den varme eliksir. Men jeg synes nu egentlig det gik meget nemt og tænkte det nok ikke gjorde så meget at lidt af det røg med indenbords. Man kan måske også nemt smide ingredienserne i en minihakker, og så lave dobbelt eller firdobbelt op, så man havde til morgen og aften i et par dage.  Bare en tanke - and note to self - kunne vel være jeg selv lige skulle benytte mig af det næste gang.
 
Sidste år i november kom jeg med to af mine absolut favorit staldtips til vintersæsonen - se dem lige her, hvis du lyster … De er absolut ikke gået af mode, og jeg kan da lige nævne, at BIO-TOX dråberne vist har ændret design.
 
Sund, stærk og rask krop på naturlig*vis J
 
Sip sip sip sip,
LevSundtNU

Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar