18 september 2012

Shirataki nudler i thai curry med masser af frisk peberfrugt på toppen

Da rawandmore.dk for et stykke tid siden ikke havde flere kelpnudler, købte jeg nogle shirataki nudler hos rawfoodshop.se. Jeg købte nogle forskellige slags, og nu har jeg endelig fået eksperimenteret med de brede af dem. Så her kommer en lille nem ret af shirataki nudler i thai curry med masser af frisk peberfrugt i tern på toppen. Et velsmagende og fyldigt måltid, uden kød. Velbekomme!

Shirataki nudler i thai curry
- med frisk peberfrugt i tern

Shirataki nudler i panang curry
- med masser af frisk peberfrugt i tern
Ingredienser
1-2 rødløg
1 dåse kokosmælk
1 lille glas rød curry eller panang curry paste
(ca. 100-120 g)
1 pose shirataki nudler eller kelpnudler
En smule kokosolie
2-3 peberfrugter
Evt. lidt saltede peanuts 

Opskrift
1) Snit rødløg i meget små tern og svits i lidt kokosolie i en gryde
2) Tilsæt et glas curry paste, rør godt rundt og svits af
3) Tilsæt en dåse kokosmælk og lad småsimre i nogle minutter
4) Sæt vand over i elkedlen, hæld over nudlerne og lad trække i 2-3 minutter
5) Dræn nudlerne og skyl eventuelt med lidt koldt vand
6) Skær peberfrugter i tern, anret og server det hele med det samme - mamselimams

De brede shirataki nudler har jeg som sagt købt hos rawfoodshop.se, og det er disse. De har også nogle tyndere og derudover har de også haft nogle i små stykker, der skulle minde om ris. De sidstnævnte må være udsolgt lige nu, da jeg ikke kan se dem på sitet. Jeg vil nok selv foretrække de tynde nudler, da jeg synes deres gummi-agtige konsistens træder lidt for meget frem, når de er så brede. Men jeg har ikke prøvet de tynde shirataki nudler fra rawfoodshop.se, kun kelpnudlerne fra rawandmore, og de er ikke udsolgt længere, så dem kan du finde lige her.

Begge disse typer nudler har et meget lavt indhold af kulhydrat, forsvindende lavt, stort set intet fedt, og dermed næsten heller ingen kalorier. De indeholder alligevel en del næringsstoffer og tillige fibre, så de skulle være meget sunde for vores kære kroppe. Forskellen mellem de to er, at shirataki er lavet på konjak roden og kelp er lavet fra tangplanten kelp. Nu har jeg kun lavet denne ene ret på shirataki, men jeg tror faktisk min mave bedst kan lide kelpnudlerne. Altså måske er de lettere for min krop at fordøje. En god ting ved shirataki er imidlertid, at de mætter helt vildt meget - nok også derfor man har lavet slankepiller af den rod …

Hvis du ønsker kun at bruge det tykke i kokosmælken til din curry, så tilsæt kun omkring 80 gram af curry pasten og gem resten. Ellers bliver det måske lidt for stærkt, når nu du smider vandet fra. Du kan eventuelt bruge det overskydende paste til at lave disse kyllingedeller. De smager mums.

Ellers er der ikke meget andet at sige end, at hvis du ligesom mig elsker en god thai curry, så er denne ret ganske fantastisk, da den er stort set rent grøntsager og naturprodukter, og så et måltid uden kød, som vist kun sjældent ses her på bloggen ... Måske min første vegetarret - det har jeg egentlig ikke helt styr på, men velbekomme!

En smagfuld mundfuld J

Mams mams mamselimams,
LevSundtNU

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Det er vist ned første opskrift, jeg er stødt på med shirataki nudlerne. Jeg har en pose af de tynde liggende i køleskabet, da min step-instruktør mente, jeg skulle smage dem. Men i hvilken ret? Jeg spiser ikke korn og savner ikke nudler. Denne opskrift er gemt, så de nudler kan blive afprøvet ved lejlighed.
  Er det korrekt forstået, at peberfrugterne og evt. peanuts er topping? Bliver den ikke meget stærk med et helt glas currypasta? Hvilken curry bruger du? Kan du måske anbefale en fra supermarkedet?
  Tak for opskrift
  - frk. sveske

  SvarSlet
 2. Kære Frk. Sveske,

  Jamen det var da perfekt. Denne opskrift fungerer efter min egen mening smukt til shirataki nudlerne, da der er godt med smag i 'sovsen', så man føler man får et velsmagende måltid selvom der jo ikke er meget smag i nudlerne. Men jo, den er rimelig stærk (men ikke overdøvende) - man kan nok smage sig lidt frem, eller have en ekstra dåse kokosmælk klar, så kan man tilsætte lidt ekstra, hvis det er for stærkt.

  Her brugte jeg en panang curry paste, jeg købte på en tur til Berlin, i KaDeWe shoppingcentret. Så ikke lige om hjørnet ;) Men jeg ville klart anbefale de 'små' glas med rød karry. Kan ikke huske hvad de hedder, men er sikker på jeg har set dem i Føtex, så Bilka må også have dem, og sikkert også andre steder. Jeg mener det er nogle af de eneste uden stivelse og sukker - så bare tjek ingredienslisten, og tag endelig ikke de gule... De grønne bliver nok for stærke, og jeg kan i hvert fald selv bedre lide smagen af de røde.
  Og sidst men ikke mindst, så ja, peanuts på toppen - og peberfrugterne ville jeg gerne have friske, så også topping, men jeg kom rigtig mange i og vendte også nogle i nudlerne inden jeg hældte 'sovsen' på.
  Håber det var alt du skulle bruge, skriv endelig hvis der var andet! Og velbekomme for opskriften :)

  KH Ditte

  SvarSlet