24 september 2012

Min cremede chokolademousse på silketofu - The Caribbean Edition

Som jeg havde forudset, har jeg eksperimenteret videre med silketofu til desserter og heriblandt min chokolademousse. Så hvis du elsker smagen af chokolade med banan og kokos, og som mig ikke helt er klar til at give slip på sommerstemningen endnu, kan du lave denne The Caribbean Edition chokolademousse og måske drømme dig væk til lidt varmere himmelstrøg J Velbekomme!

Cremet chokolademousse
- The Caribbean Edition 
Cremet chokolademousse
- The Caribbean Edition

Ingredienser
300 g silketofu
200 g udstenede dadler
Saften fra 1 appelsin
4-6 spsk raw kakao
En sjat sojamælk
½ tsk vaniljekorn
2-3 tsk kokosmel
1 moden banan 

Forslag til topping
Skiver af banan
Kokosmel
Kokosflager
Revet citronskal
Rosiner udblødt i rom
Ananas i små tern
Frysetørret ananas

(4-6 portioner) 

Opskrift
1) Smid silketofu, kakao, banan og vaniljekorn i din blender
2) Udsten dadlerne og tilsæt
3) Pres saften fra appelsinen, tilsæt og blend til en jævn chokolademousse
4) Tilsæt eventuelt en sjat soyamælk, hvis du ønsker konsistensen blødere
5) Tilsæt kokosmel og vend rundt i chokolademoussen
6) Anret i portionsglas og server med de lækreste toppings
7) Nyd i fulde drag J

Jeg har tidligere skrevet et indlæg med denne opskrift i en mere neutral version. Det er allerede en af mine favoritter, og derfor har jeg også eksperimenteret med opskriften og fundet denne The Caribbean Edition. Den er en smule mildere i chokoladesmagen (ved de 4 spsk) og dermed også lidt sødere, men hvis du ikke synes om banan, så brug måske den originale version. Denne kan du se her. Du kan også forsøge at tilsætte den større mængde kakao (de 6 spsk), og så tror jeg den bliver lidt mere kakao-bitter i smagen.

Hvis du serverer denne mousse for dine gæster, så kan du servere en masse forskellig topping i små skåle og lade dine gæster selv drysse det på, de har lyst til. Du kan også lave et stort fad med meget små portioner og give dem en masse forskellig topping – det ser super godt, ud når det serveres. Jeg har gjort dette før med en anden opskrift på chokolademousse, som du kan se billede af her.

Som sagt er jeg vild med denne chokolademousse, da den har et lavere kalorieindhold end en fuldfed version på fløde (mælkeprodukt), men stadig smager ret så fantastisk. Herudover indeholder versionen mere protein fra tofuen og intet hvidt sukker, kun naturlige ingredienser, og dette tror jeg virkelig hjælper på min krops fordøjelse af denne dessert. Jeg bliver i hvert fald ikke oppustet af den eller får ondt i maven. Så håber det også virker for dig. Jeg kan godt selv finde på at lave en lidt stor portion af denne, og så tage lidt som aften-hygge-dessert i mindre mængder. Den kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet, formentlig uden problemer en lille uge vil jeg tro, og smagen bliver ikke ringere af at stå en dags tid eller to, tværtimod…

Smagen af chokolade og eksotiske himmelstrøg J

Chillin’ it caribbean style,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar