30 september 2012

Curry Cashews – en hot favoritsnack

Mums, jeg er vild med disse Curry Cashews. Fik ideen fra nogle jeg købte hos rawandmore.dk engang for ret langt tilbage. Men da de ikke har dem længere, i hvert fald ikke lige i øjeblikket, måtte jeg forsøge at eksperimentere lidt og se om ikke jeg kunne komme op med en variant, der levede op til den spicy, salty, hot & sweet smag, som jeg mindes. Det lykkedes!!!! Så her får du opskriften på min hotteste favoritsnack for tiden. Velbekomme!

 
My Hot Curry Cashews
- med chiliflager
 
Ingredienser
200 g neutrale cashewnødder
2 spsk palmesukker
½-1 tsk kokosolie
4-5 tsk karry
2 tsk kokosmel
Himalaysalt
Tørrede chiliflager
(uden kerner)
Kogende vand
 
Opskrift
1) Tænd din ovn på 150-160 grader
2) Smid palmesukker i bunden af en skål og opløs med 2 spsk kogende vand
3) Tilsæt kokosolien og lad den opløse en smule i blandingen
4) Tilsæt karry, chiliflager, kokosmel og salt, og rør godt rundt
5) Vend cashewnødderne i blandingen til de har suget godt til sig og alle er dækket
6) Sæt i ovnen i 10-15 minutter, og vupti du har en hot, spicy, salty & sweet snack

Hvis du overhovedet når så langt og du ikke selv forinden har nået at spise dem alle sammen, eller dem omkring dig ikke har, så lad dem køle af og hæld dem derefter i en lufttæt beholder. Jeg brugte selv et gammelt syltetøjsglas, som fungerede fint. For står de for meget ude, så trækker de fugt til sig igen og kan godt blive lidt våde og snaskede i det.  

Disse Curry Cashews smager lidt mere krydret og stærkere end dem fra rawandmore.dk, altså bare hvis du ved hvilke jeg mener, og også selv har smagt dem… Deres var en del sødere, men jeg undgår helst alt for meget sukker, selvom det er det skønne palmesukker med lavt glukæmisk indeks, jeg har anvendt. Palmesukker er i en meget mere naturlig form end hvidt sukker, og indeholder derfor stadig en del næringsstoffer, sporstoffer, mineraller og vitaminer.

Men hvis jeg husker korrekt, så var dem fra rawandmore.dk lavet med agavesirup, så det kan du eksperimentere med, hvis du foretrækker dette. Jeg er dog blevet helt vild med disse Curry Cashews. Og så er de SÅ nemme at lave og man kan samtidig sørge for at nødderne ikke får mere end 160 grader, hvilket forandrer fedtstofferne for meget. Altid bedst selv at lave ens snacks, hvis man har tid. Købe-peanuts, for eksempel, bliver ofte ristet ved alt for høje temperaturer, og hvis du lige mindes et øjeblik, så kan du sikkert godt komme i tanke om den lidt bitre smag, de kan have. Dette er simpelthen fordi de har fået for megen varme …  

Herudover, så husk at tjekke din karry. Det er frygteligt, at man skal gå så meget i detaljer med hver eneste madvare, man køber med hjem. Men bare så du ved det, så er der krydderier og specielt karry, hvor der tilsættes hvedemel. De er ofte de lysere, mildere varianter. Så hvis du som mig er glutenallergiker, så tjek lige ingredienslisten på din karry og hold dig væk fra varianterne med mærkeligt tilsatte ting og sager som hvedemel. Helt ærligt, der må kunne findes på et bedre alternativ, kære krydderi-producenter…?! For vi kan jo godt lide et mildere karrykrydderi, men ikke så meget hvedemel, anti-klumpningsmidler eller smagsforstærkere ...

Hvis du har brug for yderligere inspiration til hjemmelavede snacks, der er lavet i ovnen, så er der et par mere til dig her. Klik her for indlægget Ristede mandler med Himalayasalt og klik her for et ældre indlæg med Lækre ristede frø og kerner med salt. Det sidste indlæg er lavet ved at riste på panden, men jeg vil nu langt hellere anbefale de laves i ovnen. Giv eventuelt græskarkerner og solsikkekerner et par minutter inden sesamfrø og hørfrø tilsættes, da de ikke nødvendigvis behøver lige så lang tid. I ovnen sikrer du temperaturen ikke bliver for høj, og bare sørg for at du ikke lægger et for tykt lag, men spreder godt ud over hele pladen i et ret tyndt lag. Så skal de nok blive rigtig gode. God fornøjelse.

Men altså, de her Curry Cashews slår altså ovenstående to alternativer, må jeg indrømme. Altså smagsmæssigt. Som du måske kan ane på billedet, så prøvede jeg også at lave dem med mandler, men det er altså bare ikke helt det samme. Så jeg holder mig til cashewnødderne, og prøver ikke at spise alt for mange på én gang. Selvom det kan være lidt svært. Så sørg måske for at have nogen at dele med eller lav dem til du alligevel har inviteret på gæster, hvis du ligesom mig har en pænt spinkel og vattet selvjustits. Fnis!

Hot, spicy, salty & sweet J

Crunchy crunch crunch,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar