05 september 2012

En enkelt sød kanelbolle med rosiner - bagt på kun 70 sekunder

WOW – denne opskrift er bare for sej !!!

Godt nok en opskrift, der står lidt ud i mængden fra resten af dem, du finder her på bloggen, da den indeholder smør og laves i din mikroovn. Jeg synes bare, at denne opskrift er genial for en singlepige som mig, der bare engang imellem godt kunne bruge en enkelt sundere bolle uden mel og andet møg, og uden at skulle slave alt længe i køkkenet for det. Opskriften indeholder som sagt smør og jeg har også tilsat palmesukker, der jo øger kalorierne en smule, men udover dette, så er den altså virkelig en genial lille juvel.

Den originale opskrift er en mere neutral madbolle lavet med hørfrø, og jeg fik inspirationen fra frk. sveske, der har bloggen ’lidt om alt - og meget om mad’. Opskriften hos frk. sveske var med bagepulver, og jeg mente umiddelbart at det måtte kunne gøres uden og så med lidt færre frø. Så jeg har eksperimenteret med en del forskellige sammensætninger, og kom op med denne version med ekstra protein, kanel og rosiner, der dufter helt fantastisk og smager åhh så skønt. Velbekomme!

Sød kanelbolle med rosiner
- på kun 70 sekunder

En enkelt sød kanelbolle med rosiner
- bagt på 70 sekunder samt fuld af protein og mæthed
Ingredienser
1 spsk smør
1 æg
1 spsk sojamælk
eller mandelmælk
(kan udelades)
1 spsk palmesukker
En smule Himalayasalt
(at foretrække, men kan udelades)
1 spsk mandelmel med top
1 spsk valleproteinpulver med top
1 tsk kokosfibre *
1 tsk kanel med top
½ tsk kardemomme
Et drys vaniljepulver
(kan udelades)
En lille håndfuld rosiner

Opskrift
1) Smelt smørret i en lille skål og tilsæt palmesukker samt salt
2) Pisk ægget ud i det smeltede smør med palmesukker og salt
3) Pisk sojamælken i blandingen
4) Tilsæt alle de tørre ingredienser, pisk godt rundt og vend rosinerne i massen
5) Sæt i mikroovnen i 70 sekunder på fuld styrke

Vupti - du har nu en færdigbagt sød og lun kanelbolle med rosiner klar til at blive spist med stort velbehag (specielt da man ikke har spist en lun bolle i MEGET lang tid). Lad den eventuelt køle lidt af, inden du sætter tænderne i den.

Forslag til tilbehør: nøddesmør, syltetøj uden sukker og uden sødemidler - fx Fiordifrutta (min yndling), St. Dalfour eller Clearspring, et æble i både eller anden frisk frugt

Jeg spiste selv denne bolle med en nektarin skåret i både, samt en lille smule ekstra smør og jordbærsyltetøj. Guf guf guf, blev næsten en lille dessertanretning, som du kan se på billedet.

Den er en lille bitte smule bastant, eller også er det måske bare mig, der jo slet ikke er vant til brød eller andet bagværk af den slags. Derfor hjalp det så også at tilsætte en spiseske sojamælk i mit andet forsøg med denne variant, men slet ikke sikkert du behøver dette. Det kunne sagtens undværes, jeg følte bare konsistensen blev lidt mere klæg, hvilket jeg satte pris på. Derudover gør det virkelig godt med lidt frugt on-the-side og så er rosinerne også en skøn tilføjelse. Den så forresten således ud, da den kom ud af ovnen og havde afkølet lidt...
* Jeg har selv brugt denne kokosmel (findes i både 500 g og 1 kg) eller kokosfibre, som jeg kalder det herover, bare så det ikke forveksles med almindeligt kokosmel. Og jeg har købt den online hos RawFoodShop.se. Det er også her jeg har købt denne fantastiske mandelmel  brugt i opskriften (findes i både 500 g og 1 kg), og jeg har ikke lige fundet det billigere andre steder. Man kan lige samle lidt sammen, da de tager 100 SEK i forsendelse uanset mængde til Danmark. Jeg har desuden købt shirataki nudler her og en masse tørret frugt og bær. Alle disse ingredienser bruger jeg i en masse andre ting, og gør det lidt nemmere med disse meltyper i forhold til den oprindelige version, hvor du skulle kværne hørfrø til mel først - her er det bare at dosere og tilsætte J

Jeg overvejer lige nu, som jeg sidder her og skriver dette indlæg, om jeg også skal lave en portion nutella. Tænker det virkelig ville være et treat til denne søde bolle, eller måske en ny version uden kanel... Hmmm, ved dog ikke lige, om jeg skal i gang med at eksperimentere med en ny version nutella, eller jeg bare laver en af disse to, som jeg har bragt tidligere, en meget nem version og så en lidt mere kalorievenlig version, hvor jeg har forsøgt at få kalorierne en smule ned med sojamælk og få proteinmængden op med æggeblommer...

Samme forsøgte jeg med denne søde kanelbolle. At øge mængden af protein og samtidig skære lidt ned på mængden af nødder/frø. Jeg forsøgte derfor at tilsætte valleproteinpulver (jeg anvendte det fra Natur Drogeriet, som kan fås i de fleste helsekostforretninger), og det fungerede overraskende helt perfekt…

En vidunderlig skøn lille sød weekendhygge morgenmad fyldt med protein J

Guf guf guffeliguf,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar