16 oktober 2013

Psssstt - har du set dette program ”Dem der gør os fede” ………… ?!?!

Hvis du har brug for lidt støtte til at fravælge det hvide sukker, få mere information omkring hvilke sukkerformer der er rigtig skidt for os, samt en hel del virkelig interessant historik og et lærerigt perspektiv på fedmeepidemien, så er dette program måske lige præcis noget for dig… Rigtig god fornøjelse J
 
TV programmet
”Dem der gør os fede”

LINK til det første af 3 programmer på DR
 
Jeg synes de 2 første programmer er helt fantastiske til at illustrere, hvor vi er kommet på afveje med vores kost og de madvarer vi kan købe i supermarkederne samt de færdiglavede fra fastfoodindustrien, og hvordan det er endt som det påvirker vores helbred.
 
Herudover giver programmerne faktisk rigtig god støtte til overvægtige (og alle dem der fordømmer) i forhold til en forståelse for mekanismerne i sukker og hvordan det påvirker vores sult på måder, der gør vi ikke mærker mæthed. Fantastisk vigtig pointe.
 
Det sidste program synes jeg også er godt, men her bliver det lidt sværere at skelne deres holdning til sukker versus fedtstof. Jeg er meget enig i at de dårlige fedtstoffer er problematiske, men de mangler lige dette sidste perspektiv. For hvis I spørger mig, er der virkelig stor forskel på fedtstoffer. STOR !!!
 
Programmerne er ellers virkelig godt lavet og man er interesseret og underholdt hele vejen igennem.
 
Sund information om vores madvarer J
 
Haps haps,
evSundtNU

2 kommentarer:

 1. Hej Ditte,
  Ja, jeg har desværre kun fået set første del, men så er det godt, vi betaler licens til DR og kan se de øvrige på nettet - holder mig dog nok til anden del på din opfordring.
  Kommer der flere?
  KH
  - frk. sveske

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære frk. sveske,
   Jeg synes alle tre programmer er gode - der er masser af god oplysning i dem. Men jeg kan se, at første program allerede er udløbet på dr.dk, og at andet program udløber snart - så man skal nok skynde sig i denne omgang.
   Umiddelbart tror jeg ikke der kommer flere, uden helt at vide det - men sidste afsnit virkede ret afsluttende.
   Dejlig søndag,
   KH Ditte

   Slet