24 oktober 2013

SPIS LØS: et måltid kun på GRØNTSAGER - har du prøvet det ????Det har jeg !!
- og det tog altså også lige en rum tid ...
 
Jeg har efterhånden læst en del om at leve FULLY RAW - og herunder har du lidt info samt lidt af mine tanker og erfaringer omkring denne livsstil og måde at spise på.

Og lige herunder får du min opskrift på den (næsten) fully raw tomatsuppe, som jeg forsøgte at bide skeer med og faktisk stort set spiste hele portionen af helt ALENE, som et aftensmåltid. Man går absolut ikke sulten i seng!! Velbekomme - siger jeg bare J
 
Tomatsuppe, tomatsuppe
- og atter tomatsuppe …
 
Ingredienser
2 ds hk økologiske tomater
6 friske økologiske tomater
2 mini hvidløg, eller 4 fed almindelig
1 stort økologisk rødløg
1 stor rød økologisk peberfrugt
En bunke krydderier og krydderurter *
Evt. en frisk chili m/u kerner
 
Opskrift
1) Skær alle grøntsagerne i små bitte tern
2) Bland med de hakkede tomater og rør godt rundt
3) Tilsæt alle krydderierne og rør godt rundt
4) Stil eventuelt på køl en halv times tid for at trække
5) Spis - og spis løs, ALT hvad du kan fylde i dig !
 
*Himalayasalt, peber, chiliflager, røget paprika, paprika, en bitte smule karry, samt en røvfuld oregano
 
Har du hørt om fully raw ?
Har du hørt om fully raw efter 80-10-10 fordelingen ?
 
Ellers kan jeg fortælle at det er mennesker, der lever alene på raw food baseret på en KALORIE fordeling, hvor 80% af deres kalorier kommer fra frugt, 10% fra grøntsager og de resterende 10% fra nødder, frø og kerner. Altså en hulens masse frugt og grønt, og en meget lille bitte smule nødder, frø og kerner.
 
Det er dem, der faktisk spiser et frokostmåltid bestående af 20 øko bananer, eller et aftensmåltid bestående af 30 blommer, 2 salathoveder, en squash og en bakke cherrytomater samt lidt friske krydderurter. Det er ikke så lidt de får indenbords disse fully raw spisere. Hvis de skal holde deres energiniveau højt, og så samtidig deres forbrænding høj, så ender de faktisk med at spise kolossale mængder frugt og grønt på en dag.
 
Og netop derfor tænkte jeg, at jeg da klart skulle se og mærke på egen krop, hvad det var for noget disse ”ekstremister” egentlig havde gang i. Er der en idé i det her, eller hvordan…?! Men især efter mine juicefaster, hvor jeg har haft lidt svært ved at gå direkte på kød og så føle mig nok mæt, så har dette været nogle sjove eksperimenter at begive mig ud i. Jeg har så både forsøgt mig med disse kæmpe måltider af alene grøntsager, men også alene frugt.

Umiddelbart virker det altså meget godt på min krop. Man får virkelig en stor mave når man har spist, men faktisk en super fed følelse bare at spise og spise uden man behøver føle der er en grænse. Og man skal altså spise ret så meget for at ens forbrænding holdes i vejret. Men dagen efter har det været som om min fordøjelse har fået et ordentligt boost, og min mave var helt inde på plads igen og min krop føltes let og fuld af energi. Det giver faktisk lidt af en abundance følelse, en følelse af total TILLADT nydelse og overflod bare at svælge sig i frisk ananas, vindruer, blommer, appelsiner og andet lækker saftig frugt - lige indtil man ikke kan mere. Man behøver ikke spare, og man kan spise en ekstrem variation af frugt og grønt helt som man har lyst til. Det er lidt af en fryd, især de første par gange…
 
Jeg ved dog ikke lige om det er en livsstil jeg vil tage fuldt ud til mig. Er måske en smule dyrt herhjemme i Danmark, hvor der ikke lige er farmers market på hvert et torv, og hvor priserne på økologi og mad generelt bare er ret højt. Foruden det faktum, at jeg til trods for stor variation af frugt og grønt, nok alligevel går død i ren frugt og grøntsager, og alt for hurtigt alt for meget kommer til at savne mit kød og mine fedtstoffer. Det giver altså lidt en anden form for mæthed, men altså jeg skal ikke kunne sige om det bare er en vanesag, men det er det jo vel nok. Faktisk synes jeg det har hjulpet min fordøjelse med et enkelt fully raw måltid, hvis jeg lige har givet den en enkelt udfordring for meget og den har brokket sig. Ikke noget med piller, pulver, te eller andet mærkeligt, bare ét fully raw måltid, og så er der styr på mavsen igen. Kan anbefales, prøv det af !
 
Eneste umiddelbart jeg lige må huske at sige er, at det frugt du spiser virkelig skal være modent. Helst brune pletter på bananerne !!! Og som jeg kan læse mig frem til er det fordi, at det er den måde kalorierne er lettest optagelige for kroppen, altså de stivelsesholdige stoffer der er i frugt har omdannet sig til frugtsukker og dermed bedre for kroppen i denne her sammenhæng. Og så for resten, bør jeg også lige nævne, at man faktisk får en del energi af at spise på denne fully raw 80-10-10 måde - hvis man altså tager udfordringen seriøs nok og spiser rigeligt - man skal bare huske at det ofte føles allermest dagen efter…
 
ALT du kan spise
- den rene overflod J
 
Foodylicious,
LevSundtNU

Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

2 kommentarer:

 1. Må jeg spørge hvor du har købt det smukke smukke glas henne?

  Hilsen
  Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, SELVFØLGELIG Camilla - jeg er dog ikke helt sikker, men tror faktisk at det var i Ikea. Det er ikke særlig god kvalitet, tyndt i det, men ÆLSKER formen :)

   KH Ditte aka naturbarnet <3

   Slet