22 august 2013

ICED CHAI LATTE - vanvittig lækker mælkefri opskrift


WauW dette er en fantastisk opskrift og opfindelse !

Især når man enten ikke kan tåle mælkeprodukter eller bare ønsker at skære ned. Denne iced chai latte er lækker cremet og med skum på toppen, helt uden komælk. Og kan efter mine smagsløg sagtens hamle op med cafeernes noget usundere versioner.
 
OG hold nu godt fast - den er lavet på ÆGGEMÆLK !!!! Yes, det er korrekt, og yes, det lyder pænt ulækkert. MEN lov mig at prøve denne opskrift, du bliver virkelig overrasket. Jeg lover det… Velbekomme !
 
ICED chai latte
- med æggemælk
 
Ingredienser
2½ dl kogende vand
1-2 brev chai te
1-2 spsk palmesukker
1 æg *
1 tsk kokosolie
1 tsk kanel
1 drys vaniljekorn
1 drys Himalayasalt
 
Opskrift
1) Kog vandet og lad teen trække i 5 minutter
2) Tilsæt æg, olie, palmesukker, kanel, vanilje og salt
3) Blend til en skummende lækker chai latte
4) Sæt på køl eller i fryseren til chai latten er afkølet
5) Blend en tur mere, hæl over isterninger og drik med det samme
 
Jeg bruger min bulletblender til denne æggemælk, men man kan også bruge en almindelig blender eller stavblender … Men ved at bruge en bulletblender kan teen ryge i køleskabet eller fryseren i blenderkoppen, og dermed skal den ikke hældes frem og tilbage.
 
Når den sættes på køl skiller massen, og du kan faktisk nøjes med bare at røre den sammen igen. Det ser umiddelbart ret klamt ud, men skal bare røres smuk igen og smagen er stadig lækker chai latte. Den kræver altså i princippet ikke en blende-tur mere, men det giver den lækre skum på toppen, så jeg synes oftest det er turen værd.
 
* Jeg bruger selv økologiske æg - man kan dog også bruge pasteuriserede, hvis man vil være på den fuldkomne sikre side …
 
Opskriften har længe floreret på mange LCHF sites, hvor der for det meste anvendes 2 spsk kokosolie og 2 æg for at få fedtprocenten op. Se den blandt andet her hos Xenia, hvor hun også laver en kakaoversion. Begge er de varme versioner. Skulle efter sigende være opstået i det svenske LCHF miljø - tak, og godt gået svenskere !

De fleste steder jeg har fundet opskriften anvendes desuden sukrin til at søde med. Min krop synes dog ikke så godt om sukrin, og derfor anvender jeg palmesukker i stedet. Hermed tilsættes en smule kalorier, og jeg skærer derfor ned på fedtstoffet i min opskrift, og ser den så nok mere som en dessert end et måltid. Og en lækker dessert er det, især i denne vanvittig lækre ICED version J
 
ÆGGEMÆLK,
yes you heard right !
 
Slubre slubre slubre,
LevSundtNUBillederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar