29 maj 2013

Sundere sirup til dine sunde PANDEKAGER - & lidt snak om mere naturlige alternativer til sødning

 
Jeg ELSKER pandekager, hvis du ikke skulle have opdaget det J Især disse to varianter, der begge er glutenfri, mælkefri og sukkerfri: mine skønne små pandekager og mine mættende pandekager med ekstra protein og fibre. Me like !
 
Spiser dem ofte til morgenmad sammen med en grøn smoothie, som mellemmåltid og som nem hygge-dessert. Både med frisk frugt i skiver, med syltetøj uden sukker, med nøddesmør og med diverse sundere alternativer til sødning i stedet for hvidt sukker. Og så smager de nu godt med lidt lækker sirup på toppen - bare engang imellem … Jeg købte derfor et par Sweet Freedom for at teste dem af. Et noget mere naturligt alternativ til hvidt sukker og så med lavere GI end både honning, sukker og ahornsirup. Læs mere herunder…
 
Sweet Freedom
Sweet Freedom i to varianter
Light og Dark
Lavet alene på:
Æbler, vindruer og carob
 
Jeg bruger meget min krop som barometer til at mærke om produkter er naturlige (nok), i hvilken grad de påvirker mit blodsukker og om jeg føler jeg tager på i vægt af at spise dem - enten omsat til fedt eller i form af væske, da en unaturlig komposition ofte stresser kroppen og fører til overvægt. Uanset hvad, er disse signaler vigtige at lytte til. Naturlige produkter er vejen til større sundhed og velvære i kroppen, hvis du spørger mig.
 
Umiddelbart virker Sweet Freedom på mig som et meget bedre alternativ til sødning end hvidt sukker. Det påvirker slet ikke mit blodsukker i samme grad. Det gør dog i nogen grad - er jo stadig en form for sukkerstof - men i små mængder går det helt okay. Herudover søder Sweet Freedom 25% mere end sukker, og du skal derfor bruge mindre, eller sagt på en anden måde, har det 25% færre kalorier end sukker. Det gør jo ikke så meget … Så indtil videre siger min krop okay, efter omkring en måneds anvendelse, og virker på mig bedre end sukrin, som min krop altså ikke er helt tilfreds med. Jeg tror i længden, at det er for bearbejdet, da jeg begynder at mærke lidt kløe, når jeg anvender det, øv….
 
Sweet Freedom har et ret lavt glukæmisk indeks på 35. Dette sidestiller det med palmesukker eller kokossukker, to betegnelser for det samme produkt. Og dermed en halvering af blodsukker-påvirkningen i forhold til hvidt sukker, som skulle ligge et sted mellem 65-70. Jeg synes faktisk bedre om den mere karamelagtige smag af palmesukker, da Sweet Freedom er lidt kølig i smagen som agavesirup, men rart med denne flydende sirup lige til pandekagerne.
 
Jeg har købt min Sweet Freedom på healthysupplies.co.uk., hvis du handler i udlandet. Men kan også købes via det danske site lowcarbstore.dk.
 
Hvis jeg frit skulle vælge, så foretrækker jeg dog stadig yaconsirup, som så vidt jeg kan læse mig frem til, har et glukæmisk indeks på så lidt som 1. Derudover indeholder det en relativ stor mængde FOS, og har dermed et lavere optag af sukkerstofferne i kroppen, altså endnu færre kalorier. Dette mærker jeg også tydeligt på min krop, der slet ikke får samme blodsukkerpåvirkning når jeg bruger yaconsirup. Det er til gengæld noget dyrere, så man må jo mixe det lidt op...
 
Yaconsirup køber jeg enten hos vitame.co.uk eller hos rawfoodshop.se. De har begge en del gode produkter, jeg bruger en del af, så en god ide at samle lidt sammen og så er portoen nemt tjent ind…
 
Jeg er altid på jagt efter mere naturlige og sundere alternativer til hvidt sukker, og jeg tester alt jeg kan komme i nærheden af. De kemikalier, der anvendes til at frembringe hvidt sukker er bare overhovedet ikke gode for vores kroppe. I hvert fald ikke min!! Så hvis du spørger mig, er dette et af de små skridt vi kan tage mod en sundere krop i bedre balance - når nu vi engang imellem ønsker det søde sat på bordet …
 
En BØN: Kære supermarkedskæder - jeg kunne godt tænke mig palmesukker på hylderne, yaconsirup og måske også sweet freedom. Især yaconsirup. Venligst gør alt I kan for at skaffe disse produkter til langt lavere priser, og få dem ud til folket, så det kan blive billigere og nemmere at leve sundere med mere naturlige produkter J
 
... og stop nu med det hvide sukker - vi ved alle det er noget hø .... ;)
 
Sundere og mere naturligt
sødt, når nu det skal være …
 
Mumselimums,
LevSundtNU
 
 
 

Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com


2 kommentarer:

 1. Hej, Jeg har det heller ikke godt med Sukrin. Det klør helt vildt inde i munden. Så tak for de gode tips. Jeg har også netop set kokossukker i flydende form hos Sund Fornuft på østerbro. Men 90 kr. for en lille dunk.. av det er dyrt at være sund :-). Tak for en super blog. Hilsen Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tine,
   TUSIND tak for din kommentar, og for at du deler dine symptomer ved Sukrin. Det er virkelig interessant at høre for mig, når andre også reagerer på produkter - så kan det være der er noget om det og jeg bliver bekræftet i min fornemmelse af, at Sukrin bare ikke helt er så naturligt og man derfor nok bør begrænse indtaget ... Fedt med flydende kokossukker, men ja, 90 kr. lyder godt i overkanten - glæder mig til at se produkterne nå til supermarkedshylderne en dag, så koster de forhåbentlig også mindre ;)
   Og velbekomme - jeg er glad for du synes om min blog :)
   Rigtig god dag,
   KH Ditte

   Slet