07 maj 2013

Grillet steak med lækker frisk COLESLAW - fri for mælk & fri for hvidt sukker


Dressingen i købecoleslaw er ofte (måske altid - jeg har ikke fundet en uden, endnu) fyldt med mælkeprodukt i en eller anden form, hvidt sukker, og derudover en masse e-numre eller anden kunstig tilsætning. Denne løsning er ikke helt lige så nem som købeudgaven, du skal stadig snitte grøntsagerne. MEN dressingen var virkelig nem at røre sammen og så helt uden mælk, hvidt sukker eller anden tilsætning. Og fik jeg sagt, super lækker og frisk smag. Velbekomme!
 
Frisk og lækker coleslaw
- med en smule bid
- mælkefri & fri for hvidt sukker
 
Ingredienser
½ hvidkål
4-5 store gulerødder
1 porre
 
Dressing
1 STOR spsk købemayo *
2 spsk sennep *
2 spsk avocadoolie
1 spsk æblecidereddike
1 tsk grov sennep *
En masse pebermix
 
(ca. 4 personer)
 
Opskrift
1) Snit alle grøntsagerne
2) Bland alle ingredienserne til dressingen sammen
3) Vend dressingen i grøntsagerne og stil på køl
- gerne i nogle timer eller natten over, bliver kun bedre når den har trukket lidt
4) Spis dig glad og mæt J
 
* For at gøre dressingen så ren og naturlig som muligt, altså uden hvidt sukker, mælkeprodukter og unaturlig tilsætning, har jeg brugt disse ingredienser. Der er lidt økologisk rørsukker i majonæsen, men ellers er alle ingredienserne fri for sukker i det hele taget. Denne økologiske majonæse fra Biogan, denne sennep fra French’s som jeg nu også har set i døgn Netto foruden i Bagel Co’s butikker, og så en økologisk grov sennep helt uden sukker, som jeg købte hos Den Grønne Butik, tæt på Gentofte station.
 
Disse specifikke ingredienser er absolut ikke et must, men jeg vil bare lige slå et slag for at du læser eller begynder at læse ingredienslisten på dine madvarer og vælger dem, hvor du får færrest kunstige og forarbejdede ingredienser med i købet. Der er stor forskel på produkter - jeg siger det bare - og der er ofte mange unaturlige fyldstoffer i hyldeprodukterne, som vores kroppe gerne måtte være foruden.  
 
Server denne lækre og friske coleslaw til et lækkert og grillet stykke kød – måske på en skøn solrig aften som i dag, hvor en grillaften næsten er et must. Uhh, det har været skønt med denne solskinsdag, håber I har nydt den!
 
Meget mere naturlig J
 
MUMS,
LevSundtNU


Alle de dejlige billeder i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar