25 marts 2013

Aspargessuppe med hvidløg og gurkemeje - næring, udrensning og styrke til din krop

Jeg fortsætter lige i det virkelig nemme hjørne med en nærende suppe, der kræver minimal tilberedning og tid fra din side. Jeg brugte selv marinerede hvidløg, da jeg havde et glas på køl, og dermed var det egentlig kun et lille rødløg og et par tomater, jeg lige skulle skære ud i både. Ellers var det bare alle ingredienserne i en gryde, småsimre i nogle minutter, blende og færdig !!
 
Suppen er imidlertid spækket med en masse aktive og sunde stoffer for kroppen, der både nærer, udrenser og opbygger. Rødløg indeholder samme stoffer som hvidløg, og de virker begge styrkende på immunforsvaret. Asparges og gurkemeje er begge udrensende, og det er chiliflagerne, der er drysset på toppen også. Gurkemeje er en kraftig antioxidant og virker bakteriehæmmende samt antiinflammatorisk, så denne suppe burde være et vidundermiddel for alle de arme mennesker, der for tiden lider under forkølelser.
 
Jeg var til 85 års fødselsdag i weekenden, og jeg tror næsten halvdelen af selskabet havde snue, feber og/eller hæse stemmer… Så passende at dele denne opskrift i dag, og hermed en til jer kære familie og venner - jeg håber I kommer hurtigt på toppen igen J
 
Velbekomme!
 
Nærende aspargessuppe
- med hvidløg og gurkemeje
 
Aspargessuppe med hvidløg og gurkemeje
- nærende, udrensende og styrkende !
Ingredienser
1 lille rødløg
2 dåser asparges
8 fed af marinerede hvidløg
1-2 øko. tomater
2-3 spsk advokadoolie
2 spsk creme fraiche
1-2 spsk gurkemeje
Krydderier: karry, ramsløg, purløg, timian, garam masala, peber
 
Evt. chiliflager
 
(2 personer)
 
Opskrift
1) Pil løget, og skær løg
samt tomater i både
2) Svits løget i en god olie
i bunden af en gryde
3) Tilsæt alle ingredienserne,
foruden creme fraiche og aspargessnitterne fra den ene dåse
4) Lad retten småsimre i 10 minutter, tag gryden af varmen,
og blend til en blød og ensartet suppe
5) Sæt tilbage på varmen og tilsæt resten af aspargessnitterne samt creme fraiche
6) Suppen er klar til servering !
 
Spis suppen ganske som den er, jeg lover den har rigelig og god smag. Eller du kan spise den med lidt left-over kylling, som jeg gjorde, og lidt chiliflager på toppen.
 
Hvis du vælger at bruge frisk hvidløg, så ville jeg nok halvere til fire fed, da de marinerede ikke er nær så stærke. Og hvis du virkelig er forkølet, så ville jeg også anbefale de rå, da du hermed får flere af de aktive stoffer med… Man kunne også få ekstra sundhed med i retten ved at bruge friske, hvide asparges, vand og lidt salt - og det skal du endelig gøre - men denne version er bare den virkelig nemme, som jeg tænker man måske orker selv med snue og en smule feber.
 
Tips: leg med krydderierne og de tørrede krydderurter, brug hvad du har, og vær ikke så forsigtig med dem - de nærer og styrker din krop, og så afbalancerer de også på smagen af suppen i forhold til mængden og smagen af hvidløg.

Jeg bruger som regel ikke mælkeprodukter i mine opskrifter, men tilsatte lidt creme fraiche i denne suppe, da jeg er begyndt at teste af om min krop er okay med lidt smør og lidt creme fraiche. I denne suppe og i disse begrænsede mængder virkede det til, at min krop var helt okay med tilstedeværelsen af mælkeprodukt - så det skal der nok leges lidt videre med. Det skal dog siges, at jeg er sikker på, at creme fraichen sagtens kan udelades og suppen vil smage godt alligevel!
 
Nærende, varmende, udrensende og styrkende suppe J
 
Mmmmmmm siger kroppen,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar