18 marts 2012

Smoothie med blåbær, banan og soyamælk

Kombinationen af banan og blåbær smager helt vidunderlig. Det er en af mine absolutte favoritter, når jeg laver smoothies kun med frugt – hvilket som regel sker, når jeg er lidt lækkersulten og forsøger at holde mig fra de usunde søde sager. Denne smoothie indeholder hverken mælk, sukker eller andre unaturlige sødemidler, og alligevel er den ofte i stand til at tilfredsstille min trang til sødt. Velbekomme!

Smoothie – kombination af blåbær & banan

Smoothie
- med blåbær og banan
Ingredienser
250 g friske blåbær
1 stor moden banan
Soyamælk
Vaniljekorn
Evt. 1 spsk hørfrøolie
Evt. en sjat citronsaft eller lidt reven citronskal

Opskrift
1) Hæld blåbær, banan, vaniljekorn og evt. citron i en blender
2) Tilsæt lidt soyamælk, så det ikke dækker mere end halvvejs op
3) Blend til din smoothie har en dejlig ensartet konsistens
4) Tilsæt olie og blend kun meget forsigtigt
5) Værsågod og drik !

Tricket er ikke at bruge for meget soyamælk, da smagen så kan blive for tynd og man ville savne sukker. Dette undgår du ved enten at bruge friske blåbær eller frosne bær, som du tager op i god tid og næsten lader tø helt op først. Dermed behøver du ikke så meget soyamælk. Bananen skal også være moden, hellere lidt for moden end lidt for lidt moden. Det er de friske (eller optøede) blåbær sammen med en moden banan, der giver den helt særlige og ’slik-agtige’ smag.

Du kan også anvende en hjemmelavet mandelmælk i stedet for soyamælk. Se min opskrift på vidunderlig skummende mandelmælk lige her !

Husk at tilsætte olien til allersidst og ikke blende mere end nærmest et sekund, da du ellers kan ødelægge olien. Så altid til sidst, hvis du tilsætter olie til dine smoothies.

Og husk også at det er rene vaniljekorn, du skal bruge – ikke noget med at bruge vaniljesukker... ! Hvis du har en sådan bøtte stående, så smid den straks ud og erstat med ren vanilje. Du kan også bruge et stykke af en hel vaniljestang. Du behøver ikke tage kornene ud, du kan bare smide et helt stykke i blenderen og blende først, så det bliver tæt på pulver og tilsætte resten bagefter. Det fungerer også super godt, giver en god smag.

Hvis du tilsætter lidt citronsaft og/eller lidt citronskal, så opnår du en god syrlighed i smoothien. Det kan jeg selv rigtig godt lide, men kommer lidt an på, hvor sød min tand er på det givne tidspunkt. Hjælper også hvis din banan har været alt for moden, eller hvis du tilsætter to bananer eller mindre blåbær, så giver det en bedre afbalanceret friskhed.

Smid derfor aldrig moden frugt ud brug dem altid i smoothies. Et langt bedre alternativ end de usunde og sukkerholdige slikprodukter, når du har en sød tand ...

Sødt og syrligt på den sunde måde J

Sippedisip sip sip,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar