15 januar 2012

Sundere og mere naturlige barer – hvad er din løsning ?

Vi får alle lyst til at forkæle os selv engang imellem, og befinder os i situationer, hvor det er oplagt at guffe noget sødt og hvor det kan være svært helt at sige nej. Derfor er jeg altid på jagt efter sundere alternativer og lette løsninger til sundere madvalg, også når vi guffer sødt og skal hygge. Efter min egen opfattelse bliver alle alternativer uden forarbejdet hvidt sukker, sødemidler, farvestoffer og fortykningsmidler til langt sundere valg. Og her får du et par af mine egne alternativer af sundere og mere naturlige barer, der i hyggestunder jævnligt er en af mine egne sundere slikvalg. Netop fordi de forarbejdede ingredienser hovedsageligt er skiftet ud med dadler og nødder. Velbekomme J

Nemme, sundere og mere naturlige alternativer

Sundere og mere naturlige barer
- nemme alternativer til guf og hygge ...

Ingredienser
RAW BITE, spicy lime
RAW BITE, raw cacao
Raw Organic Food Bar, chocolatey chocolate bar
Raw Organic Food Bar, chocolate coconut
Raw Organic Food Bar, cinnamon and raisin
Organic Food Bar, Chocolate Chip
BetterBar, RAW Coconut & Barley Grass
BetterBar, RAW Brazilian Nuts & Cacao

Opskrift
Ingen opskrift, shop – og spis!

Der er stadig mange kalorier og derfor meget energi i disse barer. Derfor skal du ikke nødvendigvis vælge disse, hvis du skal ned i vægt, men jeg vil anbefale dem som en sundere løsning til de situationer, hvor du alligevel ville have guffet en masse slik, chips, chokolade eller andre forarbejdede snackløsninger.

En tur i biografen… Dette er en af situationerne, hvor jeg efterhånden har lært at lytte til mig selv og på forhånd vurdere om jeg er i en mere eller mindre standhaftig periode eller om jeg evt. bare er i humør til lidt hygge. Så enten forbereder jeg mig eller også ved jeg med mig selv, at jeg sagtens kan undvære noget til filmen. Hvis jeg føler jeg har lyst til hygge eller gerne vil forkæle mig selv, så medbringer jeg gerne en bar i tasken og en flaske vand, og ellers er jeg også blevet rigtig god til at huske at købe en bakke bær. Det kan også være super lækkert at nyde i biografen, og så får man fornemmelsen af lidt selvforkælelse og hygge (selvom det jo ikke altid skal hænge sammen med at spise).

De Organic Food Bar og Raw Organic Food Bar er de løsninger, som jeg passer mest på med. De indeholder både agavesirup og rørsukkersaft, og derfor er det ikke løsninger, der er fuldstændig optimale i min verden, og som jo helst skal være helt naturlige. Jeg kan også mærke, at min krop lagrer mere af energien fra disse, altså jeg fornemmer, at jeg tager mere på af disse. Så pas på med at spise for mange og på dage, hvor du måske har været lidt god ved dig selv i forvejen.

Derimod fornemmer jeg, at min krop er langt bedre tilfreds med BetterBar, helt præcis varianten ’RAW Coconut & Barley Grass’. Denne bar kan jeg spise stort set uden at mærke, at jeg faktisk får en hel del kalorier. Jeg ved ikke om det grønne græs gør, at min krop fordøjer det bedre, men for mig er dette den bedste løsning. Det er dog rart med alternativer og variation, så det er bare med at gå i gang med at skifte mars, bounty og snickers (for ikke at tale om vingummi, lakrids og andet slik) ud med andre sundere og mere naturlige løsninger, som jeg er overbevist om at vores kroppe har langt bedre af.

De fleste af disse har jeg købt i Helsemin, men Naturpoteket har også en del af dem – og så er jeg sikker på du også kan finde dem på nettet et sted …

Spørgsmål: Hvad er dine sunde og naturlige løsninger, når du skal hygge og forkæle dig selv ??

Nem, sundere og mere naturlig hygge!

Guf guf guf,
LevSundtNU

10 kommentarer:

 1. Jeg er ikke så vild med de der frugtbarer (raw bite og raw organic food bar), jeg synes, de er for søde og for klistrede, så jeg plejer at købe et stykke raw chokolade i stedet. ØkoBest på Vesterbrogade har nogle pragtfulde raw chokoladebarer på 35 g, som er lige nok til at tilfredsstille den søde tand. De er sødet med palmesukker og giver ikke (mig) voldsomme blodsukkerstigninger. Min favorit er mørk chokolade med tørrede jordbær og probiotika. Uhm!

  Hvad er de der Better Bar? Dem kender jeg ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jane,

   Hvis du synes de andre barer er for søde, så skal du helt klar prøve better bar. De har en anderledes smag end de andre. Tror der er langt mindre dadel og mere nød i disse, specielt den grønne !
   Og tusind tak for hintet, jeg skal helt sikkert forbi ØkoBest - palmesukker er også mit foretrukne 'sødemiddel' for tiden :)

   KH Ditte

   Slet
  2. Hej igen

   ØkoBest har lukket pga. renovering i øjeblikket men åbner igen til marts. Bare sådan en servicemeddelelse ;-)

   Slet
  3. Kære Jane,

   God servicemeddelelse, tusind tak :)

   KH Ditte

   Slet
 2. salte nøtter som jeg har ristet i litt olje og salt på pannen, eller litt mørk sjokolade. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helen,

   Mmmmm - ja, nødder med salt og mørk chokolade er altid godt.
   Jeg laver dem selv i ovnen ved 150 grader, da jeg så kan styre varmen og ved, at de ikke får mere end 160 grader, hvorved fedtstofferne bliver til de dårlige fedtstoffer.

   KH Ditte

   Slet
 3. Jeg kan godt lide crunchy bar fra netto. Ligesom dine forslag er de ikke sunde, men sundere en mange af alternativerne.. Og så er der masser af nødder i som jo har gode fedtstoffer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære minslankekur,

   Helt enig, man må jo bruge de bedste alternativer der nu engang findes, og håber der kommer endnu bedre, som vi langsomt ændrer vores vaner og vender os væk fra mars og alle de andre ...

   KH Ditte

   Slet
 4. Sikke en fin blog, du har. Jeg er især imponeret over det grafiske layout.

  Ha' en god dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Michael,

   Tusind tak for din kommentar - det er jeg rigtig glad for du skriver. Det tog mig nemlig også ret lang tid at få det helt tilpasset, som jeg gerne ville have det ;)

   Rigtig god dag til dig også!
   KH Ditte

   Slet