29 januar 2012

Chai Latte med soyamælk og palmesukker

Chai Latte kan sagtens nydes med god samvittighed. Her får du min version af en velsmagende chai latte helt uden hvidt sukker, mælk, kunstige sødestoffer eller andre unaturlige smagsstoffer.  Der kræver en god del palmesukker, så den er ikke helt kaloriefri, men den smager virkelig godt og kan sagtens laves med skum på toppen. Til lidt dejlig selvforkælelse. Velbekomme!

Skummende skøn Chai Latte

Skummende skøn Chai Latte
med soyamælk og palmesukker
Ingredienser
1 brev Black Chai, økologisk Yogi Tea
1 brev Green Chai, økologisk Yogi Tea
2 spsk palmesukker med top
1 tsk kanel
Soyamælk

Opskrift
1) Læg 2 breve chai te i en stor kop
2) Hæld kogende vand halvt op i koppen og lad trække i 3-5 minutter
3) Tag brevene op, tilsæt palmesukker samt kanel og rør godt rundt
4) Ryst din soyamælk og fyld op
5) Drys kanel på toppen

Jeg har i min udgave taget både et brev med sort te og et med grøn te. Jeg er sikker på, at det ikke har den store indflydelse og du sagtens kan bruge to ens. Jeg har eksperimenteret en del med dette, og synes ikke det giver den rigtige smag med den økologiske Yogi Tea variant, Sweet Chai, da den er for kraftig i lakridssmag.


Hvis du planlægger at lave en kop chai latte til dig selv lidt på forhånd, så kan du med fordel tage det soyamælk ud af køleskabet, du skal bruge et stykke tid forinden. Hermed gør den ikke teen for kold. Du kan alternativt også varme soyamælken lidt inden du hælder i, men hvis du drikker den med det samme, så er temperaturen okay.

Når du ryster soyamælken former den en del skum. Det er nemmest at få frem, hvis du har en karton, hvor der ikke er så meget tilbage, eller hvis du hælder et par deciliter fra og ryster den i anden beholder med låg.

Du kan gøre denne chai latte mere eller mindre sød ved at justere andelen af palmesukker, og som du kan se fra billedet, så er det en ret stor kop, jeg har anvendt. Så tag forbehold for dette. Men eksperimenter løs og find din egen favoritsødme til din chai latte. Jeg er vild med netop denne sammensætning, og jeg synes det giver min søde tand en rigtig god oplevelse og tilfredsstillelse.

Selvforkælelse med skum på toppen J

Sip Sip Sip,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar