18 november 2011

Tomat tomat tomat – grundsovse uden sukker

Her kommer et par af mine ofte anvendte, lette løsninger. Et par tomatsovse uden sukker. Ofte finder man en masse tilsætning som stivelse, fortykningsmidler og sukker i de færdigkøbte tomatsovse. Disse varianter er helt rene, uden forarbejdet tilsætning og så er de også økologiske, hvilket jeg jo alt sammen sætter stor pris på. Så husk altid at læse ingredienslisten på dine valg af færdigproducerede madvarer. Disse to produkter af tomat, tomat og tomat har jeg stort set altid et par glas stående af. De har flere gange reddet mig fra en usund, take-away aftensmad… Velbekomme!

Nem aftensmadløsning med tomat

Pastasauce eller Mosede tomater
- nemme og naturlige aftensmadløsninger
Ingredienser
Pastasauce fra Urtekram
Mosede tomater fra Urtekram

Opskrift
1) Brug som grundsovs til en nem aftensmad
2) Mums …

Begge disse tomatvarianter er lidt ferske i smagen, men jeg synes faktisk det er en rigtig god tomatsmag, de har. Og så kan man jo selv tilsætte ekstra krydderi, hvis det er nødvendigt. Jeg har faktisk brugt dem en del gange, så har både spist dem med en god sjat ekstra power i form af massevis af grønne, tørrede krydderurter og chiliflager, men kan lige så godt lide den ferske smag af tomat, da de er meget mere smagfulde end en billig dåse semi-modne, hakkede tomater.

Pastasaucen har jeg jævnligt anvendt til en nem kødsovs, og faktisk også som sovs til en bøf eller over lidt kød i ovnen med champignoner og løg. De mosede tomater har jeg ofte anvendt som basis til en tomatsuppe med og uden ekstra krydderier, lidt vand og måske en soyafløde.

Budskab: sørg for altid at have et par sunde og lette løsninger klar til de dage, hvor du ikke gider røre for meget i gryderne …

Tomat tomat tomat – stor fan af nemme og naturlige løsninger …

Mams mams mams,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar