10 september 2011

Sundere chips – en test af tørrede grøntsagschips

2 kommentarer: FØJ og MUMS!!

Uh, jeg elsker at prøve nye produkter, og især når de ser ud til at være store forbedringer i forhold til de produkter, der er på markedet allerede. Jeg bliver helt glad, når jeg ser virksomheder udvikle nye produkter, der taler bedre til os forbrugeres behov for sunde, uforarbejdede fødevarer. Og især som her, med ekstra bonus i form af tørrede chips med færre kalorier samt flere af grøntsagernes vitaminer og mineraler intakte. Derfor hilser jeg hermed alle forsøg på tørrede grøntsagschips velkomne!

Kalorielette chips

Kalorielette grøntsagschips
- en test ...
Ingredienser
Anbefaling: et smut i Irma og købe Crispy Carrot Chips ...


Ikke min umiddelbare anbefaling: Cheesie Purple Corn fra inSpiral …

Opskrift
1) Åben
2) Spis

De Crunchy Carrot Chips har jeg købt i Irma og de Cheesie Purple Corn har jeg købt hos Rawfornia på Frederiksberg.


Da jeg første gang hørte om kålchips tænkte jeg ”JUHUU”. Endelig en tørret version med færre kalorie fra en skøn grøntsag, der derfor også har flere sunde vitaminer og mineraler bibeholdt samt skøn crunch og forhåbentlig god smag. Men lige netop i dette tilfælde må jeg desværre konstatere, at dette produkt var en stor skuffelse. Smagen er virkelig ikke god – FØJ – i hvert fald ikke ifølge mine smagsløg. Så jeg må lede videre efter andre kålchips, der forhåbentlig kan levere langt bedre smag.  

Derimod er de Crispy Carrot Chips min klare favorit af alle prøvede, tørrede grøntsagschips til dato – MUMS. Af mærket Crispy Natural, købte jeg faktisk også en rødbede og en tomatversion. Disse brød jeg mig bestemt heller ikke om, da de var alt for kedelige og neutrale uden krydderi, og så bryder jeg bare personligt heller ikke om smagen af rødbede, der i særdeleshed var velbevaret her. Gulerodsversionen derimod smager særdeles godt med en lettere krydret smag af paprika. Her må jeg jo så lige sige, at det lader til at de har anvendt et mindre naturligt smagsstof på de skønne tørrede chips – hvilket jo skuffer lidt, da de vel sagtens kunne have anvendt et rent paprikakrydderi…?! Dette gør så også, at jeg må lede videre efter den helt perfekte løsning, men indtil videre må dette siges at være et godt alternativ …

Downside: smagsstoffet samt pakkens størrelse, der gør prisen ret pebret i forhold til mængden. Men hvor synes jeg bare, at det er gode skridt på vejen til bedre alternativer, når vi skal snacke – hvilket jo er skønt at kunne gøre uden at skulle have dårlig samvittighed eller kunne se øjeblikkelig, synlig effekt på vægten…

En stærk løsning med få kalorier og god smag!

Knas knas knas,
LevSundtNU 

4 kommentarer:

 1. Har du prøvet Irmas rodfrugtchips? de er altså også bare lækre! Jeg skal da helt klart prøve gulerodschipsne. Tak for fiffet!

  SvarSlet
 2. Kære Mie,
  Ja, jeg har prøvet deres chips af rodfrugter - de er gode. De har også haft flere forskellige hos Mad & Vin i Magasin - men de er vist alle stegt i olie som almindelige chips. Det er et bedre alternativ end almindelige chips, men med de tørrede, så kommer vi også ned i kalorier og undgår dårlige fedtstoffer, hvilket er et stort plus i min verden ;)
  Velbekomme for tippet!
  KH Ditte

  SvarSlet
 3. Hvor mange kalorier er der i disse?

  SvarSlet
 4. Hej Benni,

  Åh, jeg har faktisk spist min sidste pose, så jeg har ikke en herhjemme. Men der er MEGET FÅ kalorier i, især sammenlignet med kartoffelchips. Disse er kun tørret, så ingen olie er anvendt og derfor særdeles kalorie-reduceret.

  KH Ditte

  SvarSlet