23 september 2011

Mit nemme alternativ til ketchup – når maden tåler pift af ’stærk’

Jeg er altid på jagt efter alternativer, der kun indeholder naturlige ingredienser, har få kalorier og samtidig smager godt. Og da ketchup indeholder sukker, så forsøger jeg at holde mig fra dette, og derudover også fra alle varianter med koncentreret æblesaft. Disse indeholder nemlig lige så mange kalorier (næsten) som almindelig ketchup. Så derfor anvender jeg gerne en anden løsning, nemlig den eneste tomatsalsa jeg har fundet uden sukker, stivelse, fortykningsmidler og andet møg-fyld!!

Så hvis du ikke har fundet andre, bedre alternativer, så kan du bruge mit nemme alternativ på min egen ketchup-frustration. Og ellers skriv til mig med det samme – hvis du kender til noget, jeg ikke har opdaget endnu J Velbekomme!

Kaloriefattig ketchuperstatning

Ingredienser
Et nemt alternativ til ketchup
- et naturligt pift af 'stærk'
Mex & Co. Taco Sauce
(Hot eller Medium)

Opskrift
1) Et smut forbi Netto
2) Åben
3) Spis til (alt) …

Sometimes, I gotta love Netto …

Denne salsa har jeg kun fundet i netto. Santa Maria og lignende produkter pryder hylderne i de andre supermarkeder – og hver gang finder jeg enten modificeret stivelse eller sukker i produkterne… Så dette ’rene’ produkt er mit bedste alternativ på nuværende tidspunkt, når jeg ønsker lidt ekstra til min aftensmad… Jeg elsker disse lette og hurtige løsninger, så jeg ikke nødvendigvis altid selv skal i gang med at lave min egen ketchup eller salsa fra bunden, når jeg har travlt (eller er doven) og samtidig ønsker et naturligt produkt.

Derudover forsøger jeg at holde kalorierne lidt nede, især på sådan noget som tilbehør, der lige pludselig kan ende med at man har fået en del mere end planlagt. Derfor har denne løsning med at finde en naturlig, kalorielet ketchup været højt på listen over ønsker. Den virker så ikke helt til alt hvad jeg ville have brugt ketchup til, men et rigtig godt alternativ, når din mad tåler et pift af lidt stærkt…

Så smid ketchupflasken ud og sæt et par glas på køl af denne mere naturlige salsa/taco sauce - dette kunne være dit næste, lille skridt på vejen til et lidt sundere liv.

En stærk tomat-løsning på min ketchup-frustration!

Kræs kræs kræs,
LevSundtNU

2 kommentarer:

  1. Kære Malene,

    Tusind tak for din kommentar - det gør mig glad, at du skriver den kan bruges.
    Jeg håber disse små ideer kan skabe nogle nemmere løsninger for andre, der også gerne vil leve lidt sundere :)

    KH Ditte

    SvarSlet