01 september 2011

En sundere "leverpostejmad" uden gluten

Åh, jeg elsker hurtige og sunde løsninger. Nogen gange har man altså bare ikke tid eller måske bare slet ikke lyst til at stå i køkkenet. Denne ’leverpostejmad’ smager virkelig godt, og jeg var utrolig overrasket over hvor mættende en enkelt mad var.

Brødet fandt jeg hos Rawfornia på Gammel Kongevej på Frederiksberg og det er måske lidt dyrt, men som sagt, så mætter det samtidig rigtig godt. Derudover havde jeg købt en bønnepostej fra Nutana i Helsemin, som også skulle afprøves. Brødet smagte dejlig krydret, postejen overraskende godt – så alt i alt et vellykket eksperiment. Prøv det selv, hvis du ikke allerede har fået tanken… Velbekomme!

Nem og mættende leverpostejmad

Ingredienser
Sundere leverpostejmad
- en nem og mættende løsning
Raw brød af hørfrø
Bønnepostej
Agurk

Tilbehør: ekstra agurk, cherrytomater, gulerodsstave…

Opskrift
1) Åben
2) Smør
3) Skær i skiver og pynt
4) Spis

Jeg synes, at det er fantastisk at finde løsninger på brød uden mel. Det gør mig helt glad. Det lidt triste er dog i denne sammenhæng, at for at få dette lækre, krydrede raw brød af hørfrø, så skal man enten betale i dyre domme for det eller også skal du ud at investere i en tørre-maskine-tingest og selv i gang med lave det. Lige pt. rækker min tålmodighed desværre ikke til de mere besværlige løsninger, så min pengepung må lide i stedet. Jeg må indrømme, at jeg på denne front stadig er i buying-mode og ikke doing-mode …

Her det indkøbte rawfood brød af hørfrø fra Rawfornia:


Jeg bliver dog imidlertid også lidt i tvivl om, hvad der i virkeligheden er den billigste løsning. For umiddelbart så ville det fulde skridt på rawfood-vejen betyde en betydelig investering i spiremaskiner og -glas, en spiral-håndsvings-maskine, juicemaskine samt slow-juicer til hvedegræsset og så lige den famøse dehydrator.  Så selvom jeg er en rimleig stor tilhænger af rawfood, da maden smager fantastisk og min krop elsker det meste af det, så venter springet ikke lige om hjørnet (foruden, jeg absolut ikke har lyst til at undvære kød!!). Så alle tips om billigere rawfood løsninger (buying & doing) modtages med glæde J

Nutanapostejen smagte faktisk også overraskende godt, da jeg nok egentlig havde haft en forventning om at det var totalt smagsløst. På billedet er den i en sandwichcreme version, men jeg synes faktisk meget bedre om den grove postej. Begge dele er uden mælk og gluten, men cremen er også uden æg. Jeg vil dog anbefale den grove version, da den også indeholder langt mindre fedtstof, og så kunne min krop meget bedre fordøje denne version (af en eller anden mærkelig, ukendt årsag – måske olien)….

Velsmagende, mættende og nem løsning!

Kræs kræs kræs,
LevSundtNU

2 kommentarer:

  1. Hvis du får lyst til at prøve endnu en postej, kan jeg varmt anbefale nøddepostejen.

    SvarSlet
  2. Kære Deborah,

    Jamen det har jeg i hvert fald - tusind tak for tippet! Er den også fra Nutana ?

    KH Ditte

    SvarSlet