04 maj 2011

Sommerlig tomatsalat med karse

Denne sommerlige tomatsalat med karse har jeg fundet på ved et rent tilfælde. Jeg fandt pludselig ud af, at saften fra tomater blandet med olie-eddike dressing giver en helt fantastisk smag. Prøv det!

Nu er vi også begyndt at få lækre cherrytomater på stilk i supermarkederne samt massere af karse, så her får du min yndlingsopskrift på en tomatsalat, der er skøn i sig selv og absolut ikke savner hverken feta eller andet mælkeprodukt. Velbekomme!

Min sommerlige tomatsalat

Ingredienser
Min sommerlige tomatsalat
- med karse og delikat olie-eddike dressing
1 bakke cherrytomater på stilk
½ salatløg eller rødløg
½ bakke karse
1 spsk figen-dadel eddike
2 spsk olie
1 tsk kinesisk soya
Drys af god peber

Opskrift
Tag cherrytomaterne af stilkene og skyl grundigt. Tør og skær dem i små både, enten halve eller kvarte, og læg dem i en skål. Pas på saften – så meget som muligt skal gerne med i skålen. Bland eddike, olie, soya og peber i en skål og hæld derefter over tomatbådene. Tricket her er at lade noget af saften fra tomaterne komme ud og blande sig med dressingen, så vend det hele godt rundt et par gange. Derefter vender du løg skåret i meget små tern plus den klippede karse i mixet og du har nu en sommerlig tomatsalat klar til servering!

Vælg en rigtig god olie til blandingen af din dressing. Jeg anvender gerne en avokado- eller hørfrøolie, der begge smager godt i kold dressing. Jeg køber desuden figen-dadel eddiken hos Oil & Vinegar – der virkelig har været en af årsagerne til at jeg har fundet min vej til olie-eddike dressinger, der ellers ikke rigtig kom over mine læber. Jeg har mange af deres eddiker og denne tomatsalat smager også vidunderlig samt lidt ekstra frisk med deres sherry eddike. Derudover køber jeg ofte deres jordbær eller hindbær eddiker, der går rigtig godt til almindelige salat dressinger.

Lidt sommerligt og lækkert tilbehør til kødet på grillen J

Jum jum jum,
LevSundtNU

3 kommentarer:

 1. Det er jo rigtig sommermad, og ser lækkert ud. Skal da helt klar prøves. Tak for tippet :)


  Forårshilsen

  Alec
  restauranter København
  http://restauranter-københavn.dk/

  SvarSlet
 2. Tusind tak for din kommentar. Og jeg lover denne dressing smager fantastisk, og helt sikkert vil være umagen værd!

  Smager skønt ovenpå lidt almindelig salat også eller baby spinat.

  Glemte dog lige at skrive, at man også skal vælge en rigtig god kinesisk soya, hvis man blander det i. Ikke billigudgaver, vand med salt - har lige prøvet Irmas egen, Japanske Soya. Absolut ingen success!

  Forårshilsner tilbage :)
  KH Ditte

  SvarSlet
 3. Istedet for at skrive hvad der ikke smager godt, skal man jo skrive hvad gør :)

  En soya, der er god og ikke mindst glutenfri, er Urtekrams Genuine Tamari - og selvfølgelig brugt her i min sommerlige tomatsalt!

  KH Ditte

  SvarSlet