15 januar 2014

Min sunde KEBAB - æggerulle med totalt lækkert fyld - fotografens favorit …Denne løsning er for mig en fuldkommen perfekt, smagfuld og mættende frokost. Det er også en løsning, der fungerer ret fantastisk, da jeg ikke har så meget tid om morgenen. Eller rettere sagt, jeg vælger at bruge den tid jeg har på min meditation. Så bare at kunne bruge lidt left-over kød fra aftenen før, hvor jeg så samtidig også lige har smidt et par æg på panden til selve rullen, er bare SÅ nemt - og så er jeg altså ret hurtigt flyvende om morgenen.
 
Fotografen spiste faktisk halvdelen af denne æggerulle, som ellers skulle have været min aftensmad. Men pyt, det blev en deler - og så er det jo aldrig skidt at se andre gå så begejstret om bord i ens mad J
 
Velbekomme!

Min sunde KEBAB
- æggerulle m/lækkert fyld

Ingredienser
Æggerulle
2 æg
Pebermix
Kokosolie til stegning
 
Fyld*
Rest af kød
- fx kalv, okse eller lam
Salat
- fx frisk spinat
Mayo
Rødløg
Sennep
Chiliflager
 
Opskrift
1) Pisk 2 æg med salt og peber
2) Opvarm kokosolie ved middel varme og hæld massen på i midten af panden
3) Ryst panden forsigtigt og lad ellers massen selv sætte sig
4) Vend når ’pandekagen’ er blevet ’tør’ på oversiden
5) Smid på en tallerken og sæt i køleskabet til afkølet
6) Fordel ingredienserne og rul sammen - vupti, total lækker kebabrulle
 
Det har faktisk overrasket mig, at disse ruller kan holde så forholdsvist godt, hvis man lige pakker dem ind i et stykke madpapir, og måske ekstra stanniol udenom, hvis de skal fragtes lidt langt ... Det handler bare om ikke at gøre ægge-pandekagen for tynd, og det gøres ved bare at lade den flyde ud selv, uden at dreje panden fuldkommen rundt. Denne pandekage skal altså virkelig IKKE tvinges ud langs hele kanten, bare lad den ligge og hygge sig inde på midten J
 
* Her på billederne havde jeg bare anvendt en rest af en kalvesteak, men jeg har også brugt oksekød og lammekød. Og det smager heller ikke værst, når kødet er godt krydret - og så kan denne æggerulle faktisk også anbefales med laks og hellefisk. Mayoen jeg har anvendt er STOLKES chilimayo, da den bare smager vanvittigt godt og så samtidig laves på æg fra fritgående høns og 'unrefined raw cane sugar', altså rørsukker der ikke er nær så afbleget og behandlet som hvidt sukker. Jeg undgår egentlig helst sukker fuldstændig, men det er ikke så nemt med mayonnaise, hvis ikke man altid gider at lave den selv. Senneppen er French’s Mustard Classic Yellow, som kan fås i Kvickly på den amerikanske hylde, men formentlig billigere andre steder. Det var den i hvert fald i Malaga, hvor jeg var i december. Der lå så 3 flasker af dem i min kuffert på vej hjem - det er så den slags jeg køber med hjem fra ferie … Hov, glemmer lige at fortælle jeg bruger denne sennep, da den ikke indeholder hverken sukker eller fortykningsmidler.
 
Det er et rimeligt fyldigt måltid, men jeg kan stadig godt finde på at spise lidt ekstra tilbehør til hvis jeg er meget sulten. Her kan jeg foreslå strimlet frisk peberfrugt, agurk i stave, gulerod i stave og cherrytomater. Alt sammen lækkert til ...

Og bare lige så du er advaret, så vær måske lige en kende opmærksom på at mætheden kan komme ret pludseligt. Men heldigvis på den mere gode måde, hvor man ikke får total udspilet mave - eller det gør jeg i hvert fald slet ikke, som hvis det havde været en hvede-pandekage… Og så må denne kebabrulle vist også være god ovenpå en omgang træning, da den er spækket med proteiner. God fornøjelse!
 
Min perfekte frokost
- total lækker kebab J
 
nammenam,
naturbarnet

Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

4 kommentarer:

 1. Kan man fylde den med ristede løg? Jeg spiser intet uden ristede løg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg spiser ikke selv ristede løg, da der er hvedemel i dem man køber i supermarkederne - men jeg kunne sagtens forestille mig at fylde den med nogle bløde løg, og hvis du elsker ristede løg, så er det sikkert også et hit, go for it :D

   God weekend,
   KH Ditte

   Slet
 2. Hej Ditte!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Elin,
   Tusind tak for din kommentar om min blog. Herligt I har fået øje på den. Jeg har skiftet navn og er derfor måske ikke længere på findeopskrifter.dk, men jeg har været det. Det ser jeg lige på igen.
   KH Ditte

   Slet