22 januar 2014

Hvorfor spiser jeg HIMALAYA SALT ... ?


Helt ærligt, hvad skal det lige til for …. ??
 
Mange har spurgt mig og jeg bliver stadig jævnligt spurgt, hvorfor jeg altid skriver Himalayasalt i mine opskrifter og ikke bare salt. Og hvis jeg skal svare helt ærligt, så var det faktisk til at starte med, bare fordi det var nyt og jeg ville prøve det. Årsagen til at jeg så i dag stort set kun bruger himalayasalt, er fordi jeg simpelthen også kan MÆRKE på min krop, at det på en eller anden måde er meget lettere for den at fordøje.
 
Når jeg spiser almindeligt salt i dag, får jeg ligesom en fornemmelse af at det er syre og virker ætsende i min krop. Jeg bliver helt tør i munden og meget tørstig. Der sker bare noget, som jeg faktisk ikke bryder mig om, og det kan måske være lidt svært at forklare, men signalerne fra min krop er ubehag på flere måder. OG POINTEN her er bare, at jeg slet ikke har samme ubehagelige fornemmelse, når jeg spiser Himalayasalt. Det mærkes stort set ikke.
 
Jeg har flere gange researchet omkring det, for at finde ud af hvorfor - og man kan bare finde rigtig meget både skidt og godt skrevet om Himalayasalt. Det dårlige er for det meste skrevet omkring advarsler om andet salt, der sælges som Himalayasalt og derved kan indeholde nogle urenheder eller stoffer, som vi ikke ønsker. Men en masse af det gode beskriver, at saltet ikke bleges som almindeligt hvidt salt og heller ikke opvarmes til de ekstremt høje temperaturer almindeligt salt gør, og derfor bibeholdes en del af nærringsstofferne i saltet. De naturlige mineraler og sporstoffer skulle gøre, at vores kroppe ikke skal hente kalk og andet fra vores knogler og krop generelt for at fordøje saltet. Salt er i princippet lidt svært for kroppen, men vi har brug for det og når det skal fordøjes hjælper det åbenbart at have de naturlige mineraler intakt, så vores kroppe ikke drænes for disse …
 


Denne Himalayasalt har jeg købt i en af Helsemins butikker, hvor de også har den i helt fin kvalitet. Den koster vist nok 25 kr.

Du kan selv søge mere information omkring det, og selv beslutte hvad du synes. Men ofte skrives der rigtig meget, og det kan være svært at vurdere kilderne og indholdet nøje. Og derfor vælger jeg som regel i sidste ende, at tro på de SIGNALER jeg får fra min krop.

Og MIN KROP siger hellere Himalayasalt end almindeligt salt J
Hvad siger din krop ?
 
Mere natur,
og mindre forarbejdning …
 
Ahhh for din krop,
naturbarnet

Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar