09 december 2013

NEM NEM NEM indisk gryderet med STOR smag !


Jeg ELSKER retter der både er:
lette og hurtige at lave,
sunde og lavet med rene, naturlige ingredienser,
og som samtidig har masser af fyldig, god smag.
 
Alt dette lever denne ret til fulde op til !
 
Jeg har selv lavet retten en hel del - også sammen med nogle skønne veninder, der nu også selv er begyndt at lave retten pænt ofte. Så her er min lille perle af en opskrift med et lille fif til smagfuld indisk, og i denne udgave som et nemt og smagfuldt alternativ til den sædvanlige kødsovs... Velbekomme!
 
nem INDISK gryderet
- fuld af kraft og smag
 
Ingredienser
1 pk økologisk hk oksekød,
eller okse/kalv/lam i tern
1 ds økologiske hk tomater
ca. 1/3 glas indisk curry paste*
Frisk hvidløg efter smag
½ pose frosne ærter
2 store rødløg
 
Evt. den tykke øverste del fra en dåse kokosmælk
 
Opskrift
1) Skær alle grøntsager i tern
2) Svits kødet i bunden af en stor gryde ved høj varme
3) Tilsæt hvidløg og svits med
4) Tilsæt en tredjedel af glasset med indisk curry paste
5) Bland godt rundt, tilsæt løgene samt lidt efter de hakkede tomater
6) Lad retten småsimre lidt og tilsæt ærterne til sidst lige inden servering
 
* Mit hemmelige fif til nem og smagfuld indisk mad er helt klart denne curry paste. Jeg har købt den hos en etnisk grønthandler, og de har rigtig mange forskellige af denne slags og jeg har set dem flere steder. Jeg har fundet et par, som jeg synes er vildt gode, og den du ser på billedet er efter min smag klart en af de bedste.
 
Du skal dog være meget vågen og læse grundigt på ingredienslisten, når du shopper disse curry pastes, da en del af dem kan indeholde både mel, fortykningsmidler, farvestoffer, aromastoffer, sukker og anden kemi og forarbejdet tilsætning. Denne blanding består alene af krydderier, chili, ingefær og olie (og salt), og er lækker krydret og kraftfuld i smagen uden at blive hylende stærk. Og det er altså virkelig en nem måde at opnå STOR smag i en ret, og som her i denne ret et godt alternativ til den sædvanlige kødsovs med tomat og oregano.
 
Jeg spiste denne gang retten med frisk spinat, og spiser stort set altid friske grøntsager som tilbehør til mine varme retter. Aldrig stivelse, hvis du ikke allerede havde bemærket det. Men udover frisk spinat er retten også god med spiraliserede squash, revede gulerødder, strimlet kål, peberfrugt i tern eller andre friske, sprøde grøntsager. Du kan eventuelt tilsætte den fede del af en dåse kokosmælk, da dette gør retten en smule mildere og mere cremet. Selvom der står mild på etiketten af glasset af curry paste, så tror jeg at de fleste vil finde denne ret godt krydret og en smule stærk. Jeg kan sagtens selv bruge et halvt glas curry paste i retten, men så bliver den altså også rimelig stærk for de fleste. Du kan også altid tilsætte en ekstra dåse hakkede tomater, hvis retten bliver lidt for stærk til dig - smag dig frem ...
 
Pift din kødsovs op ”på indisk” J
 
KAPOOOW,
naturbarnet

Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar