26 september 2013

Juicefaste - igen igen - og lidt om mine erfaringer ....


I juli måned gav jeg mig selv udfordringen med endnu en 7 dages juicefaste. Man tror ikke man kan, men det kan man godt! Og så er det altså bare en virkelig rar fornemmelse i kroppen bagefter - ellers gad jeg sgu da heller ikke J

Denne gang havde jeg fokus på at få endnu flere af de bladgrønne og mørkegrønne grøntsager med, og herudover eksperimenterede jeg med noget mere juice per dag end sidste gang, samt ingen tykkere, blendede smoothies. Her får du ingredienslisten og lidt om mine erfaringer nedenunder. GOD FORNØJELSE !

Juicefaste
- 7 dage, 4 liter pr dag !

Ingredienser
Juicer
1 bundt rabarber
2 bundt selleri
1 blomkål
2 savoykål
1 spidskål
6 romaniesalat
5 agurker
6 squash
6 broccoli
6 økologiske æbler
6 økologiske pærer
1 bakke nektariner
1 stor vandmelon
6 økologiske citroner

Eliksirer
8 økologiske lime
6 økologiske citroner
3 pakker økologisk ingefær

EKSTRA
2 tuber økologisk tomatpure
3 valnødder
5 mandler
4 macadamianødder
Gel af chiafrø, blendede hørfrø og renset vand

PLUS
Ca. 2-3 gange dosis af fiskeolie

Mine erfaringer
Fra min første 7 dages juicefaste havde jeg gjort mig mange erfaringer omkring udrensning og samlet en del viden blandt andet om støttende urter og planter i denne forbindelse. Du kan læse en masse om alt dette i disse tre indlæg:

http://levsundtnu.blogspot.dk/2012/12/min-juicefaste-i-december-maned-1.html
http://levsundtnu.blogspot.dk/2012/12/min-juicefaste-i-december-maned-2.html
http://levsundtnu.blogspot.dk/2013/01/7-dages-juicefaste-ekstra-tips-og-ideer.html

Denne gang ville jeg se, om jeg stadig havde brug for udrensning, hvilket man meget hurtigt mærker på ’vattet på tænderne’, og heldigvis var der faktisk langt fra så meget som første gang. Det skulle der helst heller ikke gerne være, da jeg denne gang ikke havde været udsat for kemisk, giftig påvirkning fra min tidligere arbejdsplads. Så forholdsvis ren stadig, fedt !

Herudover havde jeg i mellemtiden læst en del om juicing, og fundet ud af at man risikerer forbrændingen daler for meget, hvis man ikke får juice nok. Det mærkes ikke nødvendigvis undervejs, men det kan mærkes efterfølgende, når man begynder at spise fast føde igen. Herved kan man få helt ustyrlig sult og så tage en del på, hvis kroppen er blevet for sultet og forbrændingen er faldet for meget under juicefasten.

De fleste steder jeg læste, skrev at man skulle op på minimum 4 liter friskpresset juice om dagen. Så derfor forsøgte jeg at komme op på dette - og det krævede altså en hel del frugt og grønt samt en god times tid i køkkenet, sådan cirka hver anden dag. Jeg håber listen herover er fyldestgørende, men jeg kan have glemt et par enkelte ting. Så hvis du selv går i gang, så er det en rigtig god basis indkøbsliste, som du kan supplere hvis nødvendigt og du mangler lidt op til de 4 liter per dag. Jeg sørgede for at lave forskellige juicer, så de havde forskellig smag samt en stærk eliksir af citrusfrugterne og ingefæren med skral, som jeg supplerede op med for at give ekstra smagsnuancer og forskellig styrke til juicerne.

Der var faktisk også en ret stor forskel at mærke i forhold til at øge til 4 liter per dag. Energien var der mere fra starten af, og jeg var ikke helt så livløs i kroppen, som ved min første 7 dages juicefaste. Men som jeg også har skrevet før, så husk INGEN hård motion eller træning ved juicefaste, for din krop skal bruge ALLE sine ressourcer på at rense dig ud, og ikke på motion. Kun lette gåture. Så faktisk tror jeg det virkede ret godt med den øgede mængde juice i forhold til at jeg følte mig mere ovenpå.

Jeg krydrede denne gang juicefasten med lidt ekstra om aftenen. Jeg drak blandt andet lidt økologisk tomatpure opløst i et lille glas vand samt en spiseskefuld eller to af gel lavet på chiafrø, hørfrø og renset vand. Det gav lidt mere bund i maven, så jeg ikke følte så meget sult, når jeg skulle sove. I løbet af dagen synes jeg ikke rigtig det var noget problem, for jeg følte jeg drak juice hele tiden. Jeg delte det op i mindre mængder, formentlig et sted mellem 200-400 ml per gang, og så en gang i timen eller hver anden time, i vågen tilstand.

Mine erfaringer denne gang var bestemt, at man bør hælde så meget juice indenbords man overhovedet nærmest kan komme til. Det øger forbrændingen, og jeg følte man opbyggede en hel del energi i kroppen. Så trenden fra sidst til denne gang, var helt klart at gå fra lidt "hårdere" udrensning til mere opbygning, afbalancering og energi. Jeg følte desuden bagefter, at jeg havde langt større velvære i min krop samt at den føltes meget lettere.

Den eneste udfordring jeg har haft efterfølgende, har været at min fordøjelse skulle køres meget langsomt i gang igen. Det var som om jeg slet ikke kunne spise kød i starten, men det er jeg heldigvis kommet i gang med igen. Det krævede dog meget mindre mængder og man bør nok lige overveje grundigt, hvordan man på en nænsom måde starter op på den faste føde igen efter sin juicefaste. Eller du kan tage det som et skridt mod at blive vegetar - ville gøre det noget nemmere, da man ikke har det nær så godt når man har spist kød længere ... Jeg spiste en del fisk og skaldyr efterfølgende, som min krop havde det en del lettere med. Foruden selvfølgelig en masse frugt og grønt stadig, bare ikke nødvendigvis i juicet form J

ohhh so JUICY,
LevSundtNUBillederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

2 kommentarer:

 1. PS. hvis man slet ikke tror det er muligt, så er der faktisk meget at finde på nettet om andre, der har fastet både 30 og 100 dage i træk. Og så kaldes det JUICE FEAST, og ikke faste :)

  Søg fx på 100 day juice feast - de har mange videoer, eller se hende hers transformation over 100 dage:
  http://www.youtube.com/watch?v=WMQ33ikpD88

  KH Ditte

  SvarSlet
 2. PPS. for resten, glemte lige - hvis du bruger rabarber, så skal de altså skæres i meget små stykker inden de proppes i juiceren, hvis ikke du vil risikere stop pga. trævlerne .... just saying :D

  SvarSlet