26 juni 2013

Nougatcreme i den virkelig sunde udgave, og så endnu en sirup med lavt GI …


Jeg lige en smule jublende over denne nye nougatcreme, som primært er lavet med chiafrø, mandelfløde og hasselnøddesmør. Den smager virkelig godt, og er meget meget lækker på toppen af mine skønne små pandekager eller mine mættende pandekager med ekstra protein og fibre. En ekstra lækker topping til mine pandekager, der ikke forhøjer mit blodsukker helt så meget som syltetøj - til trods for det er de sundere varianter jeg køber, der er sødet med frugtkoncentrater og IKKE hvidt sukker. Og hvis man går helt MUMS til den på dessert, så toppet med begge dele. Total nydelse - som du kan se på billedet J
 
Og så en tak til Tine, en af mine søde læsere, der skrev og gjorde mig opmærksom på palmesukker/kokossukker som sirup. UH, en fantastisk opfindelse. Forholdsvis dyr, men ikke mindst fantastisk … Velbekomme!
 
Nougatcreme
- sund med chia

Ingredienser
200 ml mandelfløde *
2 spsk chiafrø
1-2 spsk hasselnøddesmør *
1 spsk palmesukker eller -sirup
2 spsk vand
2-4 spsk kogt vand
 
Opskrift
1) Blend chiafrøene i en minihakker eller kaffekværn til en fin mel
2) Bland hørfrømelet med mandelfløden, sødning og 2 spsk vand
3) Sæt på køl i min. 10 minutter eller måske natten over
4) Bland hasselnøddesmør med kogt vand og rør til en lind paste
5) Vend i chiablandingen og rør godt rundt
6) Stil på køl og klar til servering efter ½ times tid
 
* Jeg har brugt denne mandelfløde og denne hasselnøddesmør. Sidstnævnte fordi den har en skøn crunch.

Denne nougatcreme kan helt sikkert bruges til mange andre desserter og jeg kommer helt sikkert til at eksperimentere med at bruge den i andre sammenhænge. Jeg har lavet den på basis af denne chia-mandel-creme. Hvis du ikke gider blende chiafrøene, så kan du også sagtens lave cremen med hele chiafrø, den bliver dog hermed ikke helt så smooth. Alt efter om du ønsker meget eller lidt smag af nougat, så brug 2 eller kun 1 spiseske hasselnøddesmør, og du kan helt sikkert nøjes med mindre palmesukker, hvis du har mindre hasselnøddesmør i cremen.  
 
Herudover har jeg nu smagt både den mørke og lyse coconut palm nectar eller palmesukker sirup, og de er fantastiske. Smager helt karamelagtige og har en lækker tyk konsistens. De koster 79 stykket i Helsemin, og har hørt de er dyrere andre steder, så her jeg har fundet dem billigst.

Ser man på det glykæmiske indeks (GI) af palmesukker skulle ligge dette på 35, hvilket er mindst det halve af almindeligt hvidt sukker og påvirker dermed kun dit blodsukker halvt så meget. Derudover skulle palmesukker indeholde en masse vitaminer, mineraler, sporstoffer og dermed næringsstoffer, da det ikke er raffineret på nogen måde. Så når nu det skal være dessert og sødt - så er det altså et meget godt alternativ at have i køkkenskabet.
 
Lækker på lækker !
 
MUMS,
LevSundtNU
Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar