24 april 2013

Appelsin-vanilje-creme på bund af frisk frugt - en anderledes lille dessert


Hold nu godt fast i bordkant og stolesæde, for det her er godt nok en meget besynderlig kombination! Appelsin-vanilje-creme på en base af kogt og blendet pastinak ……………..
 
Jeg vil godt indrømme det lyder helt godnat, og skal jeg være helt ærlig, så fungerede mit oprindelige eksperiment med en ren og fløjlsblød vaniljecreme ikke. Så kan man altså smage pastinakken for meget uden andre smagsgivere. MEN med appelsinsaft og appelsinskal kom der faktisk en skøn lille appelsin-vanilje-creme ud af det, som smager fantastisk afkølet på skiver af frisk appelsin og lidt drys på toppen.
 
Jeg synes egentlig også, at det er en smuk dessert og man kan lege med variationerne, og hvilke frugter og bær man serverer med. Jeg kan - i hvert fald godt selv - se et lille dessertbord med forskellige små mini-desserter med denne creme og et væld af forskellig frisk frugt, bær og drys på toppen. Lad din fantasi få frit løb. Hvis du tør J Velbekomme!
 
Appelsin-vanilje-creme
- på bund af frisk frugt
 
Ingredienser
150 g kogt pastinak
4 spsk palmesukker *
Saft af 1 appelsin
Revet skal af ½ appelsin
¼ stang vanilje eller vaniljepulver
1 knsp salt
 
Drys: kakaonibs
 
(ca. 8 små desserter)
 
Opskrift
1) Skræl og skær pastinak i små stykker
2) Smid i en gryde med vand og kog i cirka 10-15 minutter til de er bløde
3) Blend 150 gram kogt pastinak sammen med resten af ingredienserne
4) Lad cremen køle af i køleskabet
5) Server på en bund af friske skiver af blodappelsin og drys af kakaonibs
 
* Jeg brugte selv 2 spsk palmesukker og 2 spsk yaconsirup. Men brug det du har at søde med. Du kan også tilføje eller erstatte noget af sødningen med stevia. En meget lille bitte knivspids i stedet for den ene spiseske palmesukker eller yaconsirup vil jeg tro er maksimalt hvad det kan bære af stevia. Pas på med mængderne her, da du ellers kan risikere eftersmagen af lakrids som er meget overdøvende.
 
Jo mere appelsinskal du kommer i, jo mere aromatisk bliver cremen. Og det fungerer super godt at lave den dagen før, så cremen virkelig kan stå og tage smag. Jeg har også prøvet at fryse cremen ned, og det fungerede også ganske glimrende. Så denne creme kan virkelig laves i god tid, og holder sig også flere dage i køleskabet.
 
Jeg er selv gigantisk overrasket over, hvordan denne creme smager. Forventer hver gang, at den smager forfærdeligt at pastinak, men den smager faktisk godt. Og i dag har jeg haft besøg til smagstest på denne creme, og jeg mine glade spisere gav udtryk for, at hvis de ikke havde vist det var pastinak, så havde de ikke tænkt over det. I større mængder kunne det godt anes i smagen, men cremen smagte virkelig godt - som en sødmefyldt, aromatisk og blød creme i god kombination med den friske frugt og knas på toppen.
 
Jeg forsøgte også, som du kan se på billedet, med en chokolademousse med denne basis af kogt og blendet pastinak. Den opskrift kommer senere, og måske en enkelt smagsvariant mere, vi må se …

Aromatisk, petit og smuk dessert J
 
Nip nip nip,
LevSundtNU


Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
Jraaby [snabel-a] googlemail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar