28 februar 2013

Kirsebær, passionsfrugt og lakrids - så tæt på slik og vingummi i sunde versioner, jeg kan komme ...


Frosne vindruer gør det altså bare ikke for mig. Har nu set det i flere bøger i den sundere kategori, men det er altså bare ikke helt nok til en sliksulten tand. Slet ikke én med den der irriterende beslutsomhed den kan få, når en appelsin eller et æble bare ikke er nok. Det er dadelkugler så heller ikke rigtig længere. Måske har jeg i den grad savnet nogle (bedre) alternativer, og hvad gør man så …
 
Jeg har tidligere bragt et indlæg med små hapsere af bananskiver med rent lakridspulver i midten. Det fik mig til at tænke om ikke det kunne fungere med noget andet pulver. Og sørme jo, det virker faktisk også overraskende godt med frysetørret pulver af kirsebær og passionsfrugt. Så er vi altså kommet lidt tættere på en god syrlig vingummi eller frugtkaramel-agtig-ting med så kraftfuld smag, at mundvandet godt kan rende lidt. Især med pulveret af passionsfrugt. Altså så tæt på slik, jeg kan komme lige nu - og tæt nok til en smule indre jubel, når man nu ikke spiser originalerne J
 
Velbekomme!
 
Sundere slik med syrlig smag
- kirsebær og passionsfrugt
 
As simple as that
- bananer, tandstikker og pulver af naturlige ingredienser
Ingredienser
1 tilpas moden banan
Frysetørret passionsfrugt
Frysetørret kirsebær
 
Evt. lakridspulver
Evt. et par tandstikker
 
Opskrift
1) Skær bananer i skiver
2) Drys med diverse pulver
3) Guffeliguf …
 
Frysetørret pulver er jo bare en skøn skøn opfindelse, da det virkelig bibeholder syrligheden og smagen fra bærrene og frugterne. Der skal måske lidt til, men det er en langt mere eksplosiv smagsoplevelse end tørrede bær, som mange gange bare er tørret så meget til ukendelighed at de alle smager som rosiner. Her er de frysetørrede bær og frugter lidt mere distinkte i deres smagsnuancer og så gør syrligheden, at det godt kan minde lidt om slik. Så hermed en opfordring til de kære slikproducenter - giv os rigtigt, naturligt frugt og bær i vores slik, og smid alle kunstige smagsstoffer og andre forarbejdede ingredienser langt væk, tusind tak !!!
 
Jeg har selv købt disse bøtter med frysetørret pulver i Mad&Vin i Magasin, men jeg har også set dem i torvehallerne ved Nørreport. Burde også kunne opstøves over nettet, tænker jeg, uden at have ledt …


Lakridshapserne fra tidligere indlæg kræver dobbelt op på banan for at søde godt nok til mig, da jeg nok mest er til sød lakrids, men hvis du vil have en syrlige og kraftfuld smag fra bærrene og frugterne, så er en enkelt skive med drys helt perfekt ....

Tænker det også kunne være en hyggelig løsning med familie og børn, eller andre legesyge gæster, da farverne er skønne og man helt får lyst til selv at lege med, når ingredienserne stilles frem.
 
God fornøjelse J
 
Guffeliguf,
LevSundtNU

4 kommentarer:

 1. Sikke en god idé! Og sejt, at du har viljestyrke til at modstå de kunstige ting - selv når cravingsene er voldsomme :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Xenia,

   Tusind tak - håber den kan bruges :)

   Og ja, viljestyrken er for det meste med mig, og så en god portion stædighed tror jeg også, i forhold til at søge alternative løsninger - tænker ofte, der MÅ være en naturlig og sundere løsning på denne trang, jeg nu har... Jeg kan dog også sagtens falde i, årrh jo, men jo flere gode løsninger jeg finder frem til, jo sjældnere bliver det efterhånden ;)

   KH Ditte

   Slet
 2. Hvor finder du dit pulver? Jeg gad rigtig godt prøve denne slagt sødt, jeg mangler virkelig også noget sødt, som ikke er usundt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa,

   Øv, jeg ikke lige har fået opsnappet din kommentar før nu - håber du ser mit svar :)

   Jeg har købt mit frysetørrede pulver i Magasin i city, hvor de på et tidspunkt havde en stander med dem i frugtafdelingen. Jeg har dog også set dem i Torvehallerne hos en af boderne.

   Herudover, så har jeg også købt noget over nettet. Det kan få noget billigere i udlandet. Her er til gengæld porto på - så kan bedst betale sig, hvis der er andre ting man lige står og mangler. Jeg har købt frysetørret kirsebær og tranebær pulver her:
   http://www.healthysupplies.co.uk/

   Rigtig god fornøjelse,
   KH Ditte

   Slet