28 januar 2013

Sundere slik, guf, chokolade - Raw Chocolate MulberriesJeg har lige købt en pakke af disse morbær dækket af chokolade, og drysset med raw kakao. Selve chokoladen er sødet med palmesukker, bare ganske lidt, da morbærrene jo også søder i sig selv. Og de smager bare VILDT godt!!

Et super godt, og en del sundere, alternativ til andet købechokolade med hvidt sukker. Er røget til tops på min egen favoritliste over weekend-hygge-guf. Altså, hvis jeg kan holde det kun til weekenderne, hmmmm, må være planen fremover.... Men velbekomme anyhow!
 
Økologiske chokolademorbær
- drysset med raw kakao
 
Ingredienser
Raw kakaopulver
Palmesukker
Kakaomasse
Kakaosmør
Morbær
 
- og INTET andet …. !!!
 
Opskrift
1) Et smut i en helsekost
2) Åben, og guffe guffe guffe J
 
ADVARSEL: man skal absolut ikke sætte sig alt for godt tilrette med hele posen, det er farligt og du kan let guffe alt for mange på en gang !!! J
 
FORSLAG: anret en portion til dig selv på en lille tallerken ude i køkkenet, inden du sætter dig ind i stuen. Måske med nogle æblebåde og/eller en clementin og et par mandler. For ellers kan du ret nemt få gnasket dig et godt stykke gennem posen uden du opdager det. Så godt smager de. Men de er jo ikke kaloriefrie, selvom det er et sundere alternativ, så man skal stadig lige begrænse mængderne lidt.
 
Jeg har købt disse hos Go4Love i starten af Amagerbrogade. 200 gram for 74 kr. Jeg har så også lige fundet dem i dag hos Helsemin, og der var de billigere, 69 kr. Kan også se de har dem i 100 gram på helsemin.dk til 42 kr. Billigst er så hos helsehelse.dk i 200 gram til (kun) 68,40 kr.

Jeg havde faktisk nogle morbær herhjemme, som jeg lige har smidt ved siden af choko-varianten på et par af billederne. Bare så du kunne se morbærret i sin egen form, hvis du ikke kender dem. De smager lidt som en meget karamel-honning-agtig variant af en rosin. Jeg er langt større fan af morbær end af gojibær, altså i smagen af selve bærret. Til gengæld skulle gojibær så have flere antioxidanter, men de er jo bare ikke helt så slik-agtige som disse gyldne bær. Begge bær er dog superfruits, og morbær indeholder mange gode vitaminer, mineraler og næringsstoffer. Blandt andet C- og K-vitamin, kalcium og jern, samt både polyfenoler, flavonoider, protein, steroler og resveratrol, der fungerer som antioxidant. Og antioxidanter elsker vi!


Tip: opbevar evt. i køleskabet - de knaser så skønt, når de er kolde ...
 
Chokolade og sødt på den gode og sundere måde J
 
Guffe guf guf,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar