29 juli 2012

My Triple Chocolate Heaven

Dette er en særdeles fyldig chokoladekage, der mætter både din sult og din søde tand. Jeg har arbejdet på opskriften længe og er nu nået til en løsning jeg er tilfreds med, helt uden hvidt sukker, uden mel og uden mælk. Til gengæld har jeg tilsat en del protein og grøntsager, og lavet den kun med naturlige ingredienser. I so hope you like!

Bundene kan bages samlet som en enkelt kage i stedet og spises for sig, helt uden chokoladefyld og chokoladeglasur, eller bare med glasuren på toppen. Du kan også lave halv portion, hvis du hellere vil lave en enkelt bund med chokoladefyld og jordbær på toppen, måske drysset med en smule chokoladeglasur over jordbærrene. Og du kan eventuelt tilsætte en smule mørk rom eller anden alkohol, hvis du ønsker at pifte kagen yderligere op… Så bare slå dig løs J

Herunder finder du opskrifterne på alle elementerne. Og hvis du virkelig har trang til chokolade, så lav hele My Triple Chocolate Heaven og forkæl dig selv med en himmelsk kage af top nydelse.

Seriøst velbekomme!

Chokoladekage med chokoladefyld,
chokoladeglasur & friske jordbær

Ingredienser
My Triple Chocolate Heaven
Chokoladekage (2 bunde)
400 g friske dadler (inkl sten)
1 saftig, økologisk appelsin
150 g gulerod
150 g squash
1 moden banan
4 økologiske æg (str M/L)
7 spsk raw kakao (uden tårn høj top)
2 spsk økologisk raps- eller kokosolie
½ lille tsk stevia uden top (kan udelades)
2 spsk loppefrøskaller (HUSK)
150 g hasselnødder
½-1 stang vanilje
- eller 1 tsk vaniljepulver

(ca. 15-20 stykker)

Chokoladefyld
300 g silketofu
200 g dadler
5 spsk raw kakao
Vaniljekorn
Saften af 1 økologisk appelsin
Evt. 1-2 spsk mørk rom
Evt. revet skal af 1 økologisk appelsin

Chokoladeglasur
2 spsk ahornsirup
1 spsk flydende honning
2 spsk agavesirup
5 spsk kakao
4 spsk vand
½ tsk vaniljepulver

… og en bakke jordbær

Opskrift
Chokoladekage
1) Tænd ovnen på 160 grader
2) Læg bagepapir i to runde kageforme og smør med en smule olie
3) Smid hasselnødderne og vaniljestangen/vaniljepulver i en blender og blend til mel
4) Hæld i en skål og vend med loppefrøskallerne samt stevia
5) Udsten dadlerne, skræl gulerødder plus squash og skær i store tern
6) Smid i blenderen med squashen i bunden, sammen med bananen og saften fra appelsinen
7) Blend til en fin masse
8) Pisk æggene samt kakao i en stor skål
9) Tilsæt olien samt massen af squash, gulerødder og dadler og pisk ud i æggemassen
10) Vend til sidst nøddemelet i dejen
11) Hæld massen i formene, sæt i ovnen på midterste rille og bag i ca. 30 minutter
12) Tag bundene ud af formene og lad dem afkøle

Chokoladefyld
1) Smid silketofu, kakao og vaniljekorn i din blender
2) Udsten dadlerne og tilsæt
3) Pres saften af appelsinen, tilsæt og blend til en jævn chokolademousse
4) Tilsæt eventuelt en sjat soyamælk, hvis du ønsker konsistensen blødere
5) Fordel massen ud over en af de afkølede bunde
6) Rens jordbærrene, skær dem i skiver og fordel ud over chokoladefyldet

Chokoladeglasur
1) Hæld alle ingredienserne i en lille skål
2) Rør godt rundt, så der ikke er nogen klumper
3) Læg den anden afkølede bund ovenpå kagen med fyld og jordbær
4) Fordel chokoladeglasuren udover kagen
5) Sæt i køleskabet en halv times tid og sovsen sætter sig en smule
6) Server kagen eventuelt med ekstra pynt på toppen

Forslag til ekstra pynt: frysetørrede jordbær, hakkede hasselnødder, kokosmel eller kokosflager, revet appelsinskal, pekannødder, kakaonibs …

Top kun af med friske jordbær, hvis du lægger dem på lige inden du serverer, for de gør chokoladeglasuren meget flydende igen og kan få det hele til at flyde godt rundt, ikke så kønt igen …

Og hvis du får ideen at komme kakaonibs i kagen, så kan jeg kun sige, at de altså mister deres knas i en kage, og jeg ville anbefale at smide dem på toppen inden du serverer i stedet.

På billedet er det faktisk en lidt større portion af kage til bundene. Jeg har i denne opskrift skåret noget fra, da det blev lidt for massivt. Så forbered dig på, at dine bunde ud fra denne opskrift bliver en smule tyndere. Det har jeg også testet, og det var meget bedre.

Hvis du har en stor foodprocessor, så tror jeg faktisk at du kan starte med at lave melet og så bare tilsætte alle ingredienserne. Det forkorter nok processen en del. Herudover vil jeg lige sige, at opskriften kan virke ret omfattende, men faktisk tror jeg ikke det tager mere tid end en almindelig kage med fyld og glasur. Så spring ud i det - jeg er ret sikker på, du ikke vil fortryde det.  


Fyldet har jeg lavet med inspiration fra min nyeste version af en sundere chokolademousse baseret på silketofu. Du kan se denne opskrift lige her! Og hvis der så er noget til overs, så gem i dit køleskab som en lille chokolademousse-treat til dig selv på et senere tidspunkt ...

Ellers kan jeg bare sige, at My Triple Chocolate Heaven må være en kage, som du med lidt bedre samvittighed må kunne sætte dine tænder i sammenlignet med de mere konventionelle. Jeg forsøger at fylde så meget grøntsager i uden det kan smages, da dette især hjælper min egen fordøjelse, samt jeg ikke føler at min krop ophober lige så meget fylde på mine kære sideben. Det hjælper elementerne af protein formentlig også med til. Man skal dog stadig passe lidt på med mængderne, da den jo ikke er fuldstændig kaloriefri, men tyngden sætter lidt en naturlig stopper for dette. Håber den smager og føles lige så godt for dig og din krop!

Chokolade chokolade& chokolade J

Mam mam mamselimam,
LevSundtNU

10 kommentarer:

 1. Sejt. Jeg kender helt sikkert et par stykker, der ville sætte pris på en sundere chokoladekage. :) Kan smagen måle sig med en "rigtig" chokoladekage?

  SvarSlet
 2. Kære Emil,

  TAK! Jeg synes jo selv, at den helt klart kan være med, jeg er dog vant til at spise kager uden mel, sukker og mælkeprodukter. Derfor fik jeg faktisk også testet selve kagen hos min søster og hendes kæreste. Kæresten er slet ikke vant til at spise kager af denne slags, og han var meget begejstret - kunne slet ikke smage grøntsagerne.

  Fyldet kan formenlig godt skille sig lidt ud på konsistensen, men selve kagen vil jeg mene er ret fantastisk og bestemt kan måle sig med en traditionel chokoladekage :)

  Held & lykke,
  KH Ditte

  SvarSlet
 3. Smukt. Så skynder jeg mig at give opskriften videre. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Emil,
   Rigtig god fornøjelse - håber de synes rigtig godt om den!
   KH Ditte :)

   Slet
 4. Når du skriver friske dadler (til kagebunden) - er det så helt friske frugter? Eller de der semi-tørrede dadler?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa,

   Åh, jeg ved ikke om dem jeg køber er tørrede. Men jeg køber dem i store æsker med ca. 600-650 gram i dem, som ofte kan findes på køl i supermarkederne eller blandt frugt og grønt. Ikke dem der kan købes i poser, som står blandt det tørrede frugt, de er nok for tørre - så vil jeg anbefale at du sætter dem i blød i vand natten over, og så går de nok også. Fordelen her er at de er udstenede - det er dem i æsker ikke. Du kan også få fat på æskerne med dadler i de fleste grønthandler-forretninger.

   Håber det var svar nok :)
   KH Ditte

   Slet
 5. Mums! Nu har jeg prøvet at lave kage og NØJ, hvor er den god!! Den tog mig godt nok mange timer at lave - både pga. indkøb og opskriften var også lidt besværlig. Men det var det hele værd, og min familie var vilde med den! Den smager meget som mange andre chokoladekager. Jordbærene er dog nødvendige, da kagen er meget tung. Men jordbær og chokolade er også perfekt sammen! Så tusind tak for opskriften, den kommer jeg til at lave mange gange! Og mon ikke, den tager lidt mindre tid at lave næste gang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa,
   Nææææh, hvor skønt - og velbekomme for opskriften - glæder mig den gør gavn :)
   Og jeg kan kun sige, at det bliver meget nemmere og en del hurtigere næste gang, da man så har prøvet de forskellige dele før og den måde det hele laves på.
   Og ja, den er godt tung - man føler sig meget chokolade-mættet, på den dejlige og gode måde - den er også god med andre friske bær eller banan i skiver - den er kun ekstra skøn med masser af frugt og bær :)
   Rigtig god dag til dig,
   KH Ditte

   Slet
 6. den lyder godt nok lækker :-D
  Men der hvor der står: (ca. 15-20 stykker), hvad er det så du mener? :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak ;)
   Jeg mener, at kagen kan skæres i ca. 15-20 stykker. Det er måske lidt smalle stykker, men den mætter helt enormt meget, så man er mættet ret hurtigt :)
   Håber det var svar nok?
   KH Ditte

   Slet