01 juni 2012

Salat med røget ørred og hjemmerørt sennepsdressing - sødet med palmesukker

Jeg elsker en hurtig frokost, når jeg har travlt, men den skal altså også helst smage godt. Derfor er det dejligt, at kunne tage nogle genveje engang imellem, som her med en pakke blandet købesalat og skiveskåret røget ørred på toppen.

Sennepsdressingen er hjemmerørt med palmesukker, hvilket er en skøn og hurtig løsning til de mange forskellige købevarianter, der indeholder diverse kunstige tilsætninger i form af fortykningsmidler samt e-numre. Jeg anvender her purløg og karse som ekstra fyld, da jeg havde begge dele hjemme, men de fleste ville nok foretrække lidt dild i deres sennepsdressing. Faktisk kan den også nydes helt uden det grønne… Velbekomme!

Røget ørred med hjemmerørt sennepsdressing

Ingredienser
Salat med røget ørred og sennepsdressing
- hjemmerørt med palmesukker
Salat med røget ørred
En pakke blandet købesalat
En pakke røget ørred
Evt. cherrytomater

Hjemmerørt sennepsdressing
2 spsk palmesukker
2 spsk sennep*
Peber
Evt. Purløg
Evt. Karse
Evt. dild
Evt. en tsk vand

(en mindre portion)

Opskrift
1) Bland sennep, palmesukker samt peber, rør godt rundt og sæt i køleskabet i 5-10 minutter
2) Åben salaten og smid en bunke på din tallerken
3) Åben pakken med røget ørred og fordel et par stykker i brede strimler over din salat
4) Klip purløg i stykker, skær karsen og vend i sennepsdressingen
5) Anret over salaten med ørred og spis …

Rør eventuelt en smule vand i dressingen, hvis den bliver lidtfor tyk i konsistensen til din smag, og så elsker jeg selv peber og tilsætter derfor lidt af Santa Marias pebermix, som jeg synes har en dejlig krydret smag. Men det kan helt undlades. Og sørg for at smag dressingen til, for du fortrækker måske mere eller mindre sennep, alt efter om du ønsker en lidt stærkere eller sødere smag...

* Til denne opskrift anvender jeg French´s American Yellow Mustard, som kan købes hos The Bagel Co’s butikker eller over nettet hos Food From Home, se her. Denne er uden hvidt sukker og andre virkelig ækle og kunstige tilsætninger, så derfor den jeg foretrækker.

Palmesukker, eller kokossukker som det også kaldes, er en del dyrere end almindeligt sukker, men jeg har fundet denne variant hos Il Fornaio i torvehallerne med 500 gram til 58 kr. Det er langt den billigste variant jeg har fundet, og derudover faktisk også den, jeg foretrækker. Den er mere som brun farin med en dejlig karamelagtig smag. Har dog også lige i sidste weekend set, at de har samme variant hos Naturpoteket på Christianshavn, så denne variant må også være på vej ind i helsekostbutikkerne, dejligt!


Jeg har før lavet sennepsdressingen med dadelpuré, som jeg egentlig foretrækker frem for denne. Men altså, denne version er bare så meget nemmere, når man ikke lige har en portion dadelpuré ved hånden. Du kan dog læse mit indlæg med den anden version lige her - Laks og salat med hjemmelavet rævesovs. 

En nem og hurtig løsning fuld af smag J

Nam nam namelinam,
LevSundtNU

2 kommentarer:

  1. Det ligner nu ikke røget ørred men røget hellefisk, du har brugt der!

    SvarSlet
  2. Skægt, det stod nu på pakken og smagen var heller ikke helt så mild som hellefisk - but who knows :)

    SvarSlet