22 maj 2012

Bobledrikke uden sukker – lav nemt dine egne favoritter og server et farverigt mix i høje glas

Jeg har i mange år blandet forskellige frugtjuicer med danskvand i stedet for at drikke sodavand. Jeg vil gå meget langt for at undgå hvidt sukker, og derfor er dette et fremragende alternativ til de sukkerholdige og kunstige drikke. Jeg serverer det også til mine små kusiner og fætre, når jeg har dem på weekend og de elsker også min hjemmelavede ice tea, som vi har lavet sammen mange gange. Du kan se indlægget ’forfriskende ice tea – den sunde udgave’ her.

Denne her gang har jeg udover juice også eksperimenteret med at blande en smoothie med danskvand, der jo er en del tykkere i konsistensen, men efter min egen mening, fungerer det stadig glimrende. Især når man ønsker endnu flere smagsvarianter og kan leve med den tykkere konsistens. Og i dag kan man jo købe små flasker med både smoothie og juice, og dermed hurtigt lave disse drikke i en hel del forskellige farver, hvilket jo gør det en smule mere festligt. Og så er de bare skønne her i varmen. God fornøjelse!

Et par farverige bobledrikke
- inklusiv min egen favorit med hindbær

Bobledrikke
- et farverigt mix uden sukker
Ingredienser
Danskvand
Hindbær-æble juice fra Valsølille
Blåbær smoothie med granatæble og acai fra innocent
Ananasjuice med mango og appelsin – købt i Aldi

Opskrift
1) Sørg for at have juicer og danskvand på køl
2) Hæld 2/3 del juice eller smoothie i et glas
3) Top forsigtigt af med 1/3 del danskvand, så det ikke bruser over
4) Server med isterninger eller tilsæt eventuelt frosne bær i stedet
5) Server eventuelt i høje glas og drik med det samme

Jeg drikker faktisk ikke disse kulsyreholdige drikke så tit igen, da det ikke er det bedste for min mave og fordøjelse. Men engang imellem skal man have lov til lidt ekstra forkælelse og så bruger jeg denne løsning med at blande danskvand med en favoritjuice. De naturlige ingredienser giver nu engang langt bedre samvittighed.

Næste gang anvender jeg formentlig ikke smoothien fra innocent med blåbær, da jeg synes den var lidt for strenget lige til dette. Men jeg har før anvendt en mangosmoothie, der smagte fortryllende, og en hel del andre juicer blandt andet fra Biotta og fra Voelkel, der har rigtig mange forskellige varianter helt uden tilsat sukker af nogen slags, ren frugt og grønt. Det er jo faktisk en lille bitte smule fantastisk, og dine gæster eller børn kan eventuelt være med til at blande og lave deres egne smagsfavoritter, hvilket absolut ikke gør det mindre sjovt. Måske en idé her til pinsen.

Hindbærvarianten er og bliver min egen absolutte favorit, som stadig ikke er overgået af nogen anden juice, selvom jeg til dato har prøvet rigtig mange forskellige varianter...

Bobledrikke med fantastisk god smag J

Sip Sip Sippedisip,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar