09 juni 2012

Vanvittig vitaminbombe – syrlig smoothie alla æblegrød

Først kunne jeg ikke lige finde ud af, hvad smagen af denne smoothie mindede mig om. Smagen var meget syrlig, men samtidig lidt slikagtig. Og det gik op for mig, at denne vitaminbombe mindede mig rigtig meget om de grønne, syrlige slikstrimler, æblegrød. OMG, tog mig godt nok lige nogle år tilbage i tiden J

Dette er en mega portion smoothie med en del ingredienser, men opstod meget tilfældigt... Jeg havde fået købt alt for mange forskellige frugter ind og kunne se, at det hele ville ende med at blive dårligt, hvis ikke jeg gjorde et eller andet. Derfor lavede jeg denne smoothie med max indhold af syrlige frugter, og dermed særdeles mange vitaminer og antioxidanter, der gerne skulle holde os raske, sunde, smukke og unge. Jeg var meget spændt på smagen, men den smagte ret fantastisk, hvis du spørger mig - og jeg havde nærmest en helt udrensende dag, hvor jeg levede det meste af dagen på denne ret store portion. Velbekomme!

Vanvittig og syrlig vitaminbombe
Vanvittig vitaminbombe
- syrlig æblegrød ...

Ingredienser
1 stor moden banan
1 stor moden mango
1 stor pose spinat
3 passionsfrugter
2 kiwier
2 lime
Soyamælk
Ananasjuice med mango og appelsin
2 breve grøn te pulver (kan nok sagtens undlades)
3 spsk økologisk olie

Opskrift
1) Skær skrællen af kiwierne og begge lime, og tag indholdet af passionsfrugterne ud med en ske
2) Smid alle ingredienserne, bort set fra olien, i din blender med frugterne nederst
3) Blend til en ensartet konsistens, så spinaten er fuldstændig blendet
4) Tilsæt olie og blend kun ganske få sekunder
5) Hæld i et glas og tilsæt eventuelt en isterning
6) Server og drik med det samme

Jeg mener, at jeg brugte omtrent 50/50 af soyamælk og juice, men kan ikke helt præcis huske hvor meget. Vel omkring 1-2 dl af hver. Tilsatte ikke ret meget af væskerne, da det bare lige skulle være så smoothien kunne dreje rundt i blenderen. Juicen var et ukendt mærke, men jeg havde købt den i Aldi. Og den er ikke fra koncentrat, som jeg lige husker det.

Jeg havde faktisk heller ikke lige tænkt dette som en opskrift til jer, så målte ikke af som jeg plejer. Men nu får I den altså alligevel, da jeg blev særdeles overrasket over smagen, og skal helt sikkert prøve den en anden god gang for at se om smagen kunne blive samme succes. Kunne være en interessant løsning at prøve af overfor nogle af ungerne i min store familie, for ville være en sej måde at få børn til at indtage lidt spinat.

Både bananen og mangoen var særdeles godt modne. Ved ikke om det har meget eller bare noget at sige, men så ved du også det. Du kan formentlig sagtens bruge mandelmælk eller lignende, i stedet for soyamælken. Spinaten var en stor pose på 250 gram, og som olie brugte jeg en økologisk hørfrøolie.

Da jeg anvender en del olie i mine smoothies, købte jeg sidste gang ret stort ind og det har faktisk været super rart. Jeg købte den rigtig gode hørfrøolie fra Nyborggaard, der koster omkring 230 for 1 liter. I øjeblikket kan den dog fås billigt hos både hos naturoghelse.dk og helseplus.dk, til hhv. 184 og 187 kr.

En skøn smoothie overraskelse, jeg hermed giver videre til dig og muligvis dine kære…

Seriøst syret & syrlig smag J

Woooooooohh,
LevSundtNU

2 kommentarer:

 1. Smuk smoothie! Jeg elsker den der stærke, grønne farve, når man bruger spinat :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jane,

   Tusind tak - jeg elsker virkelig også den grønne farve, havde næsten spist den med øjnene inden jeg kunne sætte tænderne i den, altså så meget man nu kan med et sugerør ;)

   KH Ditte

   Slet