09 maj 2012

Sweet nougat heaven – en himmelsk smoothie til din søde tand

Ej, nu tænker jeg faktisk at det måske er en smule pinligt det her – tæt på flydende nougat – så er man muligvis en smule bims… Men lad mig nu bare stå ved det og sige, at jeg faktisk synes dette er en ret så himmelsk løsning på selv den mest vanvittig craving. Så lige der hvor du er tæt på at slå et smut forbi en bager på vej hjem fra arbejde, eller måske gå en tur hen i kiosken og købe en plade chokolade, så prøv denne først. Altså hvis du ligesom mig har en uforklarlig forkærlighed for smagen af nougat. Velbekomme!

My sweet nougat heaven smoothie

Sweet nougat heaven
Ingredienser
The creamy version
½-1 frossen banan
6 dadler
2 spsk hasselnøddesmør
2½ dl soyamælk eller nøddemælk
Et drys vaniljekorn

The thinner version
2-4 isterninger
5-6 dadler
1 knivspids hvid stevia
3 dl soyamælk
1-2 spsk hasselnøddesmør
Et drys vaniljekorn

Opskrift
1) Udsten dadlerne og skær bananen i skiver
(hvis ikke du har frosset den sådan)
2) Smid alle ingredienserne i en blender og blend
3) Drik og nyd i fulde drag
– måske på sofaen mens regnen vælter ned udenfor J

Versionen med banan skal du vælge, hvis du godt kan lide smagskombinationen med banan, da den træder en del frem her, lidt afhængig af hvor moden bananen var, da den blev frosset ned. Denne smoothie har en dejlig cremet og tykkere konsistens end den anden version. Den anden version indeholder færre kalorier og har en mere ren smag af nougat. Den er måske mere en mælk set i forhold til konsistensen end en decideret smoothie.

Og nu lyder det måske som om, at de smager helt som et skåret stykke af rent nougat, men det er lige overdrevet nok. Disse smoothies har smagen af nougat, men i et køligt miks af mælk, som efter min mening er meget bedre end den sukkerholdige slags, der hurtig bliver alt for kvalm … (altså hvis man fandt på at spise det bart, og hvem finder lige på den slags, øhhhh, tja måske mig, engang for længe siden, men så også kun en enkelt gang eller to eller…)

Jeg har lige købt et glas hasselnøddesmør hos Summerbird i Magasin, da de har lavet deres egen variant, som de godt nok kalder hassenødde pasta. Et mindre glas, men prisen følger også med ned, så på niveau med hvad man køber andre steder. Denne version er mere flydende end de andre, jeg har brugt tidligere. Dette gør den nemmere at dosere, men jeg synes det virker som om den er mere olieholdig, hvilket jeg ikke helt forstår – der er jo kun hasselnødder i – så de burde vel være lige olieholdige...

Ind imellem bruger jeg også den meget simple løsning med et par dadler med nøddesmør i til at tilfredsstille en sød tand – du kan se lidt af mine eksperimenter i indlæggene her og her. Favoritten er helt sikkert hasselnøddesmørret, som også anvendes i begge disse smoothies, og du kan desuden læse lidt om de andre varianter og hvor jeg har købt disse i de to indlæg.

Oh my sweet nougat …

Sip Sip Sipedisip,
LevSundtNU

2 kommentarer:

 1. Ooooh... flydende nougat. What's not to like?

  Endnu en herlig opskrift!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Jane - håber den gør godt for alle nougat-elskende sjæle :)

   Slet