19 februar 2012

Lakrids – på en seriøs nem og sund måde

Nogle gange har man bare lyst til lakrids. Jeg har længe ledt efter en god løsning, men de fleste færdigkøbte produkter indeholder en eller anden form for stivelse, hvoraf den værste er hvedemel. Herudover indeholder lakrids som oftest sukker og til tider en masse andre kunstige fyldstoffer, farvestoffer og konserveringsmidler. Men her får du min seriøst nemme og mest simple løsning, der kan tilfredsstille ethvert behov for smagen af lakrids. Velbekomme!

Bananskiver med engelsk lakrids pulver

Bananskiver med engelsk lakrids pulver
- en seriøst nem og sund løsning
Ingredienser
Engelsk Lakrids Pulver
En moden banan

Opskrift
1) Skær banen i skiver
2) Dyb den ene skive i lakridspulver
3) Sæt sammen med en tandstik og servér !

Alt efter hvor gennemtrængende du har brug for at smagen af lakrids skal være, så skær bananskiverne tyndere eller tykkere. Tykkelsen af bananskiverne på billedet giver dig en smule blidere smag af lakrids. Men det kommer også lidt an på smagen af bananerne. Husk at køb gode økologiske bananer, så du laver det bedste og sundeste slik til dig selv. Og eventuelt også til dine gæster J

Læg eventuelt bananen i køleskabet inden du laver disse små lakrids-nippere. Det gør, at smagen af lakrids smager lidt mere igennem i forhold til smagen af banan. Det er dog absolut ingen nødvendighed, bare en lille særlig præference på vegne af mine sensitive smagsløg …

Det engelske lakrids pulver er fra Natur Drogeriet og jeg har købt det hos Helsemin ved Hovedbanegården. Jeg er dog sikker på, at det også sagtens kan findes på nettet – her kan du se et billede af bøtten.



Hvis du har brug for lidt ekstra inspiration til brugen af dette lakrids pulver, så har jeg tidligere bragt et indlæg med nogle vildt lækre ”lakridskonfekt wannabe kugler”. De giver også en rigtig god smag af lakrids. De smager fuldstændig som lakridskonfekt og hvis du ruller dem i kokosmel, så smager de nøjagtig som de gule pingvinlakridsstænger, der hedder japanstang.

Smag af lakrids lakrids lakrids lakrids & lakrids J

Nip nip nip,
LevSundtNU

4 kommentarer:

  1. I love you! Det der er genialt. Jeg elsker lakrids!

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Jane,

      Love you right back ;)

      Tak for din kommentar! Det er virkelig også en af mine favorit-løsninger, jeg helst ikke ville være foruden.

      God aften,
      KH Ditte

      Slet
  2. Det ser da godt ud - tak for opskriften/guiden:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Christine,

      Tak for din kommentar, og velbekomme !

      Det er en af de nemmeste "sundt-slik-tricks", jeg selv bruger jævnligt, eller måske lidt for tit & ofte ;)

      God søndag,
      KH Ditte

      Slet