16 december 2011

Salat med røget hellefisk og sennepsdressing

Jeg har længe eksperimenteret med forskellig dressing til hellefisk, da jeg synes dilddressing er lidt for kraftig og sød i smagen til denne fine fisk. Men efter min egen smag matcher denne sennepsdressing fisken rigtig godt, da den er lidt mere frisk og syrlig. Derudover er den uden sukker, og hvis du laver mayonnaisen selv, så også uden konservering og fortykningsmidler. Engang imellem skal man dog have lov til en hurtigløsning, og den kommer her. Velbekomme!

Hellefisk med sennepsdressing

Salat med røget hellefisk og sennepsdressing
- helt uden sukker
Ingredienser
Sennepsdressing
6 spsk K-salat mayonnaise  
3 spsk French’s sennep
Evt. en sjat soyamælk
Santa Maria Perbermix
Purløg

Salat med hellefisk
Røget hellefisk i skiver
Mørkbladet babysalat
Cherrytomater
Evt. rødløg

Opskrift
1) Bland mayonnaise, sennep, peber og evt. en sjat soyamælk godt rundt
2) Klip purløg i små stykker og vend i dressingen
3) Anret salat med skiver af hellefisk, halverede cherrytomater og evt. rødløg i små tern
4) Top fisken med sennepsdressingen, og din salat er klar!

Jeg anvender den fuldfede mayonnaise fra K-salt, da den er uden sukker. Jeg synes det er lidt svært at opdrive sukkerfri varianter, og kunne godt tænke mig en økologisk uden sukker, hvedesirup eller honning. Jeg har dog endnu ikke fundet en – så kom endelig med tips! Der er dog konservering og fortykningsmidler i denne fra K-salat, så du skal lave din egen mayonnaise, hvis du ønsker den helt naturlige variant. De stammer dog ikke fra hvede, så denne er i det mindste glutenfri og samtidig uden sukker. Umiddelbart en af de bedste købeløsninger …

Derudover anvender jeg French´s American Mustard, som kan købes hos The Bagel Co’s butikker eller over nettet hos Food From Home, find hjemmesiden her! Og sidst, men ikke mindst, har jeg anvendt Santa Marias Pebermix. Denne er lidt ekstra krydret i smagen, blandt andet da den indeholder sennepsfrø.

Denne salat med hellefisk og sennepsdressing spiste jeg selv som en dejlig frokost, men den kan jo også være et bud på lidt lækkert til julebordet. Jeg har tidligere bragt en opskrift på rævesovs til røget laks, hvor dressingen er lavet af den samme sennep samt dadelpuré i stedet for sukker. Denne opskrift er jo også fantastisk til julebordet, se den her! Jeg har dog også fundet en lettere løsning til denne dressing, og det er at anvende palmesukker i stedet for brun farin eller som i min opskrift i stedet for dadelpuréen. Prøv det – det giver stadig den traditionelle smag af rævesovs…

En dejlig frokost eller lidt lækkert til julebordet!

Mamselimam,
LevSundtNU

1 kommentar:

 1. Hej,
  Jag jobbar för sajten HittaRecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi har lanserat den populära svenska sajten HittaRecept.se i Danmark som Findeopskrifter.dk.

  Vi såg att du har goda recept i din blogg (http://levsundtnu.blogspot.com/) och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Madblogtoppen" på Findeopskrifter.dk.

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i den svenska Matbloggstoppen på HittaRecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogtoppen!

  Vänlig hälsning,
  Pauline Torres
  pauline@hittarecept.se

  SvarSlet